MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
04
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Project Αφροδίτη: προβολές και συζητήσεις για ζητήματα φύλου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Φεστιβάλ Αθηνών

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, ο κινηματογράφος Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος φιλοξενεί το project Αφροδίτη*, ένα τετραήμερο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και ομιλιών, από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου 2018.

Eυη Πάνου

Το τετραήμερο πρόγραμμα Αφροδίτη* περιλαμβάνει ταινίες, βίντεο-περφόρμανς και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια και συζητήσεις που αποτυπώνουν τη σχέση σύγχρονης τέχνης και «επιτελεστικότητας του φύλου» με στόχο την ενδυνάμωση των διαφορετικών λόγων των φεμινιστικών και κουήρ πρακτικών στην Αθήνα. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε επιμέρους θεματικές όπως η καλλιτεχνική και η πολιτική διάσταση του σώματος, η πολιτικοποίηση των έμφυλων σωμάτων και ταυτοτήτων, ο κοινωνικός και πολιτισμικός ακτιβισμός κ.ά.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα με αφετηρία τον θερινό κινηματογράφο «Αφροδίτη», στην περιοχή του Ρουφ, όπου το Beaver και το AMOQA δρουν από το 2012 και το 2015 αντίστοιχα, διοργανώνοντας συζητήσεις και δράσεις γύρω από ζητήματα κοινωνικού φύλου, σεξουαλικότητας, φυλής, τάξης και αναπηρίας. Με το Αφροδίτη* επιχειρείται το ξεκίνημα μιας ετήσιας τοπικής και διεθνούς συνάντησης, που θα εστιάζει στην περιοχή του Ρουφ και στις ομάδες και τους κοινωνικούς χώρους που δραστηριοποιούνται σε αυτή.

Το πρόγραμμα επιμελούνται η Σοφία Ντώνα, αρχιτέκτονας και εικαστικός, μέλος της αρχιτεκτονικής ομάδας hiboux και της εικαστικής ομάδας Errands και επιστημονική συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, η Σοφία Μπέμπεζα, εικαστικός και θεωρητικός της τέχνης με έδρα τη Ζυρίχη, και η Βασιλεία Στυλιανίδου, εικαστικός και ιδρύτρια του ανεξάρτητου συνεργατικού πρότζεκτ STUDIOvisits Berlin, σε συνεργασία με την ομάδα AMOQA (Athens Museum of Queer Arts), τη γυναικεία κολεκτίβα Beaver, την ομάδα Cinenova (Λονδίνο) και το Schwules Museum* (Bερολίνο).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Ηλέκτρα στην Επίδαυρο, οι Prodigy στην Πλατεία Νερού – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: Οι δωρεάν εκδηλώσεις συνεχίζονται
Δράσεις
Το Κύπελλο Μπρεάλ του Σπύρου Λούη ξανασυστήνεται στο κοινό
Εκδηλώσεις
Εισβολέας και Νεφέλη Φασούλη στην Τεχνόπολη, Machine Head στο Floyd – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Going Out
Τα Sunset DJ Sets και αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
42 χρόνια «Ρεμπέτικο» και στο Rockwave, οι Locomondo στην Τεχνόπολη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Max Richter στο Ηρώδειο, Mario Biondi στου Φιλοπάππου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ολοκληρώθηκε το 2ο Women in Politics & Communication: Μια βραδιά για τις γυναίκες στην πολιτική και την επικοινωνία
Δράσεις
Full Moon Sleepover: Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος “ξενυχτάει” με μαραθώνιο ταινιών, silent disco πάρτι, yoga και άλλες δράσεις
Εκδηλώσεις
Free City: Συναυλίες, παραστάσεις, θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
«Μια άλλη Θήβα» σε καλοκαιρινή περιοδεία, ο Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #173: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα