MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

18th Athens Technopolis Jazz Festival: η Jazz επιστρέφει στην καρδιά της πόλης με ελεύθερη είσοδο

Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες, από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου 2018, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και στη Μικρή σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Monopoli Team

Φέτος το φεστιβάλ υποδέχεται 21 μουσικά σχήματα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να έχουν για πρώτη φορά τη δική τους συμμετοχή κάνοντας τον international αέρα του φεστιβάλ ακόμα πιο εντυπωσιακό.

 

Παράλληλα, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, επιστρέφει το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ NEW GENERATION 5 με τρία καινούργια σχήματα που μας καλούν να αφεθούμε στους ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς που θα προκύψουν επί σκηνής με σημαντικούς βετεράνους της jazz. 

Xenopoulos

Το φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στη βραδιά αυτή, αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική jazz σκηνή, θ’ ακουσουμε τους Greek Jazz Virtuosos: Athens Big Band feat. Dimitris Tsakas & Vassilis Xenopoulos. Στη συνέχεια η νέα μουσική πρόταση του φεστιβάλ, Mihalis Kalkanis Live και η βραδιά ολοκληρώνεται με την εμφάνιση του μουσικού σχήματος που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, John Balikos Trio.

Την Τρίτη 5 Ιουνίου, η μέρα ανήκει στους Ιωάννου / Βαφέας Quartet (Κύπρος), Greg Lamy Quartet (Λουξεμβούργο) και Accordi e Disaccordi (Ιταλία) ενώ την Τετάρτη 6 Ιουνίου η σκηνή υποδέχεται τους Drifter (Βέλγιο), All Too Human (Δανία) και Sebastian Studnitzky MEMENTO orchestral experience (Γερμανία).

Image in Jazz

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου ερχόμαστε πιο «κοντά» με τις Ισπανία, Τσεχία και Ολλανδία «ταξιδεύοντας» υπό τους ήχους των Enriquito Trio, Milan Svoboda Quartet και Under the Surface αντίστοιχα.

Το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνίου θα κλείσει με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Theo Croker από τις ΗΠΑ, ενώ νωρίτερα θα έχουμε απολαύσει τους Woody Black 4 (Αυστρία) και Moncef Genoud (Ελβετία).

Το Σάββατο 9 Ιουνίου καταφτάνουν οι Espen Berg Trio (Νορβηγία), οι Brightbird Trio (Πορτογαλία) και οι Peedu Kass Momentum(Εσθονία).

Η αυλαία του 18th Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει την Κυριακή 10 Ιουνίου με τους Mihály Borbély Quartet (Ουγγαρία), Isabella Lundgren and Carl Bagge Trio (Σουηδία) και Binker & Moses (Ηνωμένο Βασίλειο). 

Νew Genertation στη Στέγη

Παράλληλα στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ NEW GENERATION 5, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 7 Ιουνίου: Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο), Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο), Παναγιώτης Κωστόπουλος (ντραμς), Κίμωνας Καρούτζος (κοντραμπάσο), Μιχάλης Τσιφτσής (κιθάρα).

Παρασκευή 8 Ιουνίου: Αρίωνας Γυφτάκης (κοντραμπάσο), Τζώρτζης Τσιρόπουλος (τενόρο σαξόφωνο), Gabriele Milozzi (άλτο και σοπράνο σαξόφωνο), Αναστάσης Γούλιαρης (ντραμς).

Σάββατο 9 Ιουνίου: David Lynch (σαξόφωνα), Σταύρους Λάντσιας (πιάνο), Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο).

AlexDante

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Το φετινό Festival’s pick: δύο επιπλέον μουσικά σχήματα θα καταλάβουν χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Ο λόγος για τους Drums & Voice Jazztronica Duo, ένα πρωτότυπο ντούο με Nu Jazz κατευθύνσεις, και τον Alex Dante PlaysF. Chopin’s «Nocturnes» σε ένα solo project με μοναδικά ογκώδες ηχητικό πεδίο.
  • JAZZPOiNT Booknotes: μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Το JAZZPOiNT, μετά από δύο χρόνια επιτυχημένου book-jamming στο μουσικό στέκι της οδού Ακαδημίας, έρχεται για δύο βράδια στην Τεχνόπολη για να μας παρουσιάσει το πρωτότυπο αυτό βιβλιομουσικό project, σε επιμέλεια της συγγραφέως Μαρίας Γιαγιάννου. Στην πρώτη συνάντηση, η συγγραφέας Αλεξάνδρα Κ*, έχοντας ανά χείρας το μυθιστόρημά της «Πώς φιλιούνται οι αχινοί» (Πατάκης, 2017), συναντά το μουσικό Θοδωρή Ιωσηφίδη και το πιάνο του και μας δίνουν ένα καλοκαιρινό φιλί που τσιμπάει το μάγουλο της πόλης ενώ στη δεύτερη μαζί με τους 30 λογοτέχνες που πέρασαν από τη σκηνή του Jazz Point, ποιητές και πεζογράφους, αναζητούμε τι «συνδέει τη γραφή με τη μουσική» κλείνοντας εορταστικά τον πρώτο κύκλο του BOOKNOTES.
  • Τρεις εκθέσεις φωτογραφίας θα μας περιμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του #atjf2018! Η φωτογραφική ομάδα METAPolis θα είναι και φέτος εκεί, παρουσιάζοντας την πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη έκθεση Γένος Θηλυκό. Εκεί θα είναι και οι Greek Instagramers Events με τις εκθέσεις φωτογραφίας #my_greece και Image in Jazz. Στην πρώτη, διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι της ελληνικής κοινότητας του Instagram καταθέτουν την προσωπική τους δημιουργική ματιά και αφηγούνται μέσα από τα έργα τους τη δική τους Ελλάδα και στη δεύτερη ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι απαθανατίζουν στιγμές του 17th Athens Technopolis Jazz Festival και διοργανώσεων παλαιότερων ετών. Ένα εικονικό ταξίδι που θα επιχειρήσει να αναβιώσει τα υπέροχα συναισθήματα που μας απογειώνουν στο άκουσμα της jazz.
  • Για τα παιδιά υπάρχουν έξι προγράμματα με το Athens Technopolis Jazz Festival Kid’s Edition! Η ομάδα Novel Vox, η Δήμητρα Νικολοπούλου και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με ιδιαίτερα ευφάνταστες και δημιουργικές δράσεις θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία των παιδιών υπό τους ήχους της jazz. Και εδώ, μία από τις δράσεις του ΒΜΦ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.
  • The Meet Market: θα είναι εκεί για 7 ολόκληρες μέρες με 120+ περίπτερα και πολλές-πολλές δραστηριότητες

 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b