MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 29 Μαΐου – 5 Ioυνίου

Η εβδομάδα 29 Μαΐου – 5 Ioυνίου είναι μια εβδομάδα γεμάτη από εκδηλώσεις, με κοινό γνώμονα την ανάδειξη του βιβλίου, που σας προσκαλούν να ανακαλύψετε λίγη περισσότερη από τη μαγεία της λογοτεχνίας…

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Τρίτη 29 Μαΐου

  • Οι εκδόσεις Τόπος και το βιβλιοπωλείο Books Plus σας προσκαλούν, ώρα 19.00, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Χερουβείμ, «Η κιβωτός του Νο» – Το μέλλον ενός μεσαίωνα στην Γκρεκονία και την Eσπερινή Ουνία. Θα μιλήσουν: Έφη Παπαθεοδώρου, ηθοποιός, Soloύp, σκιτσογράφος, Γιώργος Τραπεζιώτης, δημοσιογράφος και ο συγγραφέας.
  • Οι εκδόσεις Μελάνι σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Λίνας Στεφάνου “Αequus Nox – Ίση νύχτα”, ώρα 19.30 στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Χριστοδουλίδης, ποιητής, Γιώργος Βέης, ποιητής.
  • Οι εκδόσεις Κέδρος και το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει σας προσκαλούν, ώρα 19.30, στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Βίκης Κοσμοπούλου, «Το Τσόφλι». Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος και ο Γιώργος Ξενάριος, συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Πουλάκος.
  • Η συγγραφέας του πετυχημένου βιβλίου «Ας δημιουργήσουμε καταπληκτικές ζωές» επιστρέφει με το νέο της σύνθημα «Αγάπα αν τολμάς» και μας περιμένει την Τρίτη 29 Μαϊου, στις 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην αίθουσα “Αντώνης Τρίτσης”. Με την συγγραφέα Γιώτα Σούσουλα θα συνομιλήσει η Δέσποινα Μπλαστροπούλου.
  • Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS (Σταδίου 24) παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου, «Νυχτερινή ακρόαση» στις 20.30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νίκος Θρασυβούλου, δημοσιογράφος, Μάνος Τσιλιμίδης, ραδιοφωνικός παραγωγός-συγγραφέας, Θωμάς Ψύρρας, συγγραφέας.

 0c984497 93d6 4644 b4e6 2e0acdc24f79

Τετάρτη 30 Μαΐου

  • Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Μαρία Παπαδάκη σας προσκαλούν ώρα 20.00 στην Αίθουσα του Ιωνικού Συνδέσμου, στην παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Το Οδοιπορικό ενός Γρίφου». Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή από ποιήματα και διηγήματα που προβληματίζουν και ταξιδεύουν τη σκέψη με λόγο και εικόνα στις εποχές που ακόμη ανάβλυζαν ελπίδες και αισθήματα. 
  • Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS (Σταδίου 24) παρουσιάζουν το βιβλίο «Εμείς και το Ισλάμ» του Βλάση Αγτζίδη, ώρα 20.30. Θα μιλήσουν οι: Γιάγκος Ανδρεάδης, ομ. καθ., Πάντειο Πανεπιστήμιο-αντιπρόεδρος του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος, Άγγελος Μ. Συρίγος, αν. καθ., Πάντειο Πανεπιστήμιο.

  • Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζεύς» μας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Κασωτάκη με τίτλο: «Η Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη 320-1453 ιστορία και πολιτισμός», την Τετάρτη 30 Μαΐου, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.
  • Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Βιργιλίου Αινειάδα» – Προλεγόμενα, μετάφραση, σχόλια Θεόδωρος Παπαγγελής (έκδ. ΜΙΕΤ), την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, στις 19.00 στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ. Ομιλητές: Θεόδωρος Παπαγγελής, Ακαδημαϊκός, καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας ΑΠΘ, Διονύσης Καψάλης, Διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης.

 agtzidis book

Πέμπτη 31 Μαΐου

  • Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΘΗΝΑ 9.84, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο πρώτος σταθμός» ώρα 19.30 στον υπαίθριο χώρο του Αθήνα 9.84, στο Γκάζι (Πειραιώς 100). Συμμετέχουν οι συγγραφείς του βιβλίου: Κώστας Ακρίβος, Μίμης Ανδρουλάκης, Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Ρέα Γαλανάκη, Ευτυχία Γιαννάκη, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Λένα Διβάνη, Μάνος Ελευθερίου, Ισμήνη Καπάνταη, Μάρκος Κρητικός, Όλια Λαζαρίδου, Ηλίας Μαγκλίνης, Έλενα Μαρούτσου, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Μαρία Ξυλούρη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κάλλια Παπαδάκη, Χίλντα Παπαδημητρίου, Μάιρα Παπαθανασοπούλου, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Ντορίνα Παπαλιού, Βασιλική Πέτσα, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Χριστίνα Πουλίδου, Μαριαλένα Σπυροπούλου, Κατερίνα Σχινά, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Βάσια Τζανακάρη, Χρήστος Χωμενίδης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Γενική Διευθύντρια του Αθήνα 9.84 Νόνη Καραγιάννη, ο εκδότης Νώντας Παπαγεωργίου και η επιμελήτρια του βιβλίου Ελένη Μπούρα. Την εκδήλωση προλογίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Η έκδοση του βιβλίου πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 31 χρόνων του σταθμού ΑΘΗΝΑ 9.84 στα ελληνικά ραδιοκύματα.
  • Οι Eκδόσεις Κίχλη και το βιβλιοπωλείο Little Tree (Καβαλλότι 2) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ουίλλιαμ Φώκνερ «Ο Αχυρώνας φλέγεται», στις 20.00. Θα μιλήσουν ο Χρήστος Οικονόμου, συγγραφέας και ο Γιάννης Παλαβός, συγγραφέας και μεταφραστής του βιβλίου.
  • Οι Εκδόσεις Πατάκη και οι Εκδόσεις Εστία μας προσκαλούν την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 στις 20:00 στο Polis Art Cafe σε εκδήλωση με θέμα «Όταν η κριτική γίνεται διάλογος φιλίας» με αφορμή τα βιβλία «Υπό την παπαδιαμαντικήν δρυν» (Εκδόσεις Εστία 2017) του Λάκη Προγκίδη και «Ο Παπαδιαμάντης, η Ελλάδα και ο κόσμος μας» (Εκδόσεις Πατάκη 2018) του Γιάννη Κιουρτσάκη. Οι δύο συγγραφείς συνομιλούν για το παπαδιαμαντικό έργο, την κριτική, τη μυθιστορηματική τέχνη, τον νεοελληνικό πολιτισμό και τον σημερινό κόσμο.

 Screenshot 2018 02 27 10.49.25

Παρασκευή 1 Ιουνίου

  • Το βιβλιοπωλείο Monogram και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν ώρα 19.00 στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» (Περικλέους 55) στην παρουσίαση του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος του Γρηγόρη Αζαριάδη, «Σκοτεινός Λαβύρινθος». Για το βιβλίο θα μιλήσει η Κέλλυ Κρητικού, εκπαιδευτικός-αρθρογράφος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας), με την υποστήριξη του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερώματος των βιβλιοπωλείων Monogram στην αστυνομική λογοτεχνία.

 vasilias h skylos ft

Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουνίου

  • Το Σάββατο 2 Ιουνίου, η Κατερίνα Ραμανδάνη θα υπογράψει το βιβλίο της «Βασιλιάς ή Σκύλος» από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ, ώρα 11.00 στο Βιβλιοπωλείο Monogram (Υμμητού 17 – Χολαργός). 
  • Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης μας προσκαλεί στο bazaar βιβλίων και αντικειμένων που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του ΜΙΕΤ (Θουκυδίδου 13), στην Πλάκα, το Σάββατο 2 & την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά του 19ου και του 20ού αιώνα, παλιές εφημερίδες, καρτ ποστάλ, θεατρικά προγράμματα και κινηματογραφικές αφίσες, παρτιτούρες και μετοχές, παλαιά ραδιόφωνα και άλλα αντικείμενα εποχής θα πωλούνται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
  • Οι εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ παρουσιάζουν το βιβλίο «Υπαρξιστής», της Δήμητρας Παπακωνσταντοπούλου, την Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 18.00 στο «Polis Art Café» (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο «Στοάς Βιβλίου»). Συμμετέχουν: Μαρία Παπαϊωάννου (Συγγραφέας), Στέλλα Σειραγάκη, (Ηθοποιός), Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (Υπεύθυνος εκδόσεων Ιωλκός).

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b