MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 21 – 28 Μαΐου

Η εβδομάδα 21 – 28 Μαΐου είναι μια εβδομάδα γεμάτη από εκδηλώσεις, με κοινό γνώμονα την ανάδειξη του βιβλίου, που σας προσκαλούν να ανακαλύψετε λίγη περισσότερη από τη μαγεία της λογοτεχνίας…

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Δευτέρα 21 Μαΐου

  • Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Φραγκεσκάκη «Στο ηφαίστειο», τη Δευτέρα 21 Μαΐου και ώρα 18.00 στη Δανειστική Βιβλιοθήκη “Καίτη Λασκαρίδη” (Κουντουριώτου 173, Πειραιάς).

 COVER HFAISTEIO FINAL

Τρίτη 22 Μαΐου

  • Το Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης και οι Εκδόσεις Ωκεανός μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τζένης Καλλέργη «Οι προδομένες» την Τρίτη 22 Μαΐου στις 19.00 στο Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Νίκος Περέλης, σκηνοθέτης –συγγραφέας, ο Δημήτρης Παπαχρήστος, συγγραφέας. Συντονίζει η Γερακίνα Μπουρίκα, συγγραφέας-δημος/φος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη.
  • Η Σοφία Κουκουλά και οι εκδόσεις Έναστρον μας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας της ποιητικής συλλογής «Θερινή ώρα» την Τρίτη 22 Μαΐου στις 20.00, στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ. Για το βιβλίο θα μιλήσει η ποιήτρια Ασημίνα Ξηρογιάννη. Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Φωτεινή Ντεμίρη και Κορίνα Αλεξανδρίδου. Θα τραγουδήσει συνοδεία πιάνου η Αγάπη Καλογιάννη.

 sygnwmi apo arga s agapisa anaptugma

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

  • Την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 20:00, οι εκδόσεις Ίκαρος μας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής σύνθεσης του Γιάννη Ευθυμιάδη «ΠατρΕίδα», που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών (αίθουσα Άρης Γαρουφαλής), μέσα από έναν κύκλο τραγουδιών του συνθέτη Κωνσταντίνου Γρηγορίου. Τα μελοποιημένα αποσπάσματα της έκδοσης θα ερμηνεύσουν η Σοφία Παπαδημητροπούλου (σοπράνο) και ο Μιχάλης Ψύρρας (βαρύτονος). Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Δημήτρης Κούκος. Ο Γιάννης Ευθυμιάδης θα διαβάσει αποσπάσματα του έργου.
  • Παρουσίαση βιβλίου του Costantino Salis «Συγγνώμη που αργά σ’αγάπησα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Βαΐτσης Αποστολάτος – π. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Άντζελα Γκερέκου – π. Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Λιάνης – δημοσιογράφος, Costantino Salis – συγγραφέας του βιβλίου. Καλλιτεχνική συμμετοχή: Κωνσταντίνος Καριώτης – βαρύτονος / πιάνο, Λένα Αλκαίου – τραγουδίστρια, Μπέσσυ Μάλφα – ηθοποιός. Παίζουν οι μουσικοί: Φρίξος Διονύσιος Μόρτζος – πιάνο, Ανδρέας Βουδούρης – πιάνο και ο Δημήτρης Μπρέντας – καβάλ (παραδοσιακό πνευστό).
  • Οι Εκδόσεις Στοχαστής και το βιβλιοπωλείο BOOKS PLUS σας προσκαλούν την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 19:30 στο βιβλιοπωλείο BOOKS PLUS, (Πανεπιστημίου 37), στην παρουσίαση του βιβλίου τoυ Θεόδωρου Μπενάκη, «Το λάθος βήμα του τραπεζίτη».

 lathos vima

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

  • Η παρουσίαση του βιβλίου του «Ηγεσία» του Δημήτρη Μπουραντά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου, στις 18:00, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48,Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κυριάκος Μητσοτάκης (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας), Δημήτρης Μπουραντάς (Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συγγραφέας του βιβλίου). 
  • Οι εκδόσεις Άπαρσις μας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ζαν – Φρανσουά Οπετιζάντρ «Το πορτοφόλι. Μια κοινωνία χωρίς χρήμα;», ώρα 20.00 στο Polis Art Cafe στη Στοά του βιβλίου. Μιλούν για το βιβλίο…και το χρήμα: Αλαβάνος Αλέκος, Λαπαβίτσας Κώστας (Με Skype), Λαφαζάνης Παναγιώτης, Ρουμελιώτης Ανδρέας, ο συγγραφέας Ζαν – Φρανσουά Οπετιζάντρ. Παρέμβαση από τον μεταφραστή του βιβλίου Πάνο Γρηγορίου. Συντονισμός Κατερίνα Θανοπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η παρουσίαση θα γίνει στα Ελληνικά και στα Γαλλικά.
101619l

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b