MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Το Τιμώμενο Μουσείο του 2018 για την Ελλάδα

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνίων Ομίλου ΟΤΕ αφηγείται εκ νέου την ιστορία των τηλεπικοινωνιών με σύγχρονα ψηφιακά τεχνολογικά μέσα και ανοίγει τις πόρτες του 17, 18, 19 και 20 Μαΐου για να γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών, προσφέροντας μια μοναδική μουσειακή εμπειρία για όλους!

Monopoli Team

Για το 2018, το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ως Τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα, ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνίων έχει ετοιμάσει πρωτότυπα προγράμματα που αξίζει να ζήσετε στις 17, 18, 19 και 20 Μαΐου, όπως ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και κυρίως μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις που χρησιμοποιούν τη δύναμη της τεχνολογίας και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, σχολικές ομάδες, οικογένειες, αλλά και δράσεις για μεμονωμένους επισκέπτες και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα προγράμματα, αλλά απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση για την ημέρα που σας ενδιαφέρει, καθώς και τη δράση που θέλετε να παρακολουθήσετε στο www.otegroupmuseum.gr

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων του Μουσείου 

ΤΑ SMS ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ
«Από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα και από την Πυρσεία στα smartphones»

Πώς μεταφερόταν ένα μήνυμα στην αρχαιότητα; Ποιοι βοηθούσαν το μήνυμα να ταξιδέψει; Η εφευρετικότητα του παρελθόντος συνδέεται άμεσα με την τεχνολογία του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος. Στον ανανεωμένο εκθεσιακό χώρο, οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να μάθουν τα πάντα για την εξέλιξη από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα και από τα SMS της αρχαιότητας στα σύγχρονα smartphones!

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-7
«Φτιάχνω ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην άμμο»

Μια δράση που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο Μουσείο μέσω μιας διαδρομής που ξεκινάει από μια σύντομη αφήγηση των αρχαίων και σύγχρονων δικτύων τηλεπικοινωνιών και ολοκληρώνεται με το μηχάνημα επαυξημένης πραγματικότητας, SAND BOX, μέσα στο οποίο τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν τις δικές τους τηλεπικοινωνιακές διαδρομές στην άμμο!

mouseio ote 2 

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 8-16
«Διάλεξε την αγαπημένη σου διαδρομή»

4 διαδρομές για να διαλέξετε, ψηφιακή, εικαστική, ιστορική και η αγαπημένη όλων διαδρομή από την Πυρσεία στα smartphones, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας με τη βοήθεια των δικτύων επικοινωνίας και καλούν γονείς και παιδία σε ένα διαδραστικό ταξίδι για να δείτε τα εκθέματα και τις συλλογές του Μουσείου αλλιώς!

Από τις 17 έως τις 20 Μαΐου στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ θα ζήσουμε την εμπειρία της επικοινωνίας με τη δυναμη της τεχνολογίας!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (για σχολικές ομάδες)
«Και όμως κινείται…»

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση σκηνοθετημένη αποκλειστικά για το Μουσείο με τη βοήθεια της Commedia dell’ arte και τριών «εξωγήινων» από έναν μακρινό πλανήτη, που παρουσιάζουν με απλό και κατανοητό για τα παιδιά τρόπο, όλη την ιστορία των τηλεπικοινωνιών.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-13
«Ο γύρος των μουσείων του κόσμου σε 80 λεπτά»

Πόσα μουσεία μπορούμε να επισκεφτούμε σε 80 λεπτά; Με τη βοήθεια των Tablets του μουσείου, θα κάνουμε τον γύρο των μουσείων του κόσμου και θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να επισκεφτούμε αμέτρητες ψηφιακές συλλογές, αλλά και να δημιουργήσουμε το δικό μας κολάζ από τα εκθέματα που θα επιλέξουμε.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b