MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 4 – 6/4: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΜΠΑΛΕΤΟ

Équilibre / Cacti των Α. Φωνιαδάκη και Α. Έκμαν στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει το Équilibre / Cacti, ένα ιδιαίτερο δίπτυχο χορού, για τις ισορροπίες παρελθόντος και μέλλοντος, σε χορογραφία δύο διακεκριμένων χορογράφων της ευρωπαϊκής σκηνής, του φιλοξενούμενου χορογράφου του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Αντώνη Φωνιαδάκη και του Σουηδού Αλεξάντερ Έκμαν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Πού: Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής / Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πότε: 4, 5, 6/5: 20.00
Τιμές: 15, 20, 25, 35, 40, 55 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 10 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 8 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας του Δημήτρη Δημητριάδη στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον

a95dec2c90f8b387765cd86e44c2f444 XL

Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας», έναν μονόλογο δεμένο γύρω από έναν φρενήρη ποιητικό ιστό, επιλέγει ο Θάνος Σαμαράς για την πρώτη του θεατρική σκηνοθεσία και το παρουσιάζει από τις 4 Μαϊου 2018 στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον.

Η Κασσάνδρα του Δ. Δημητριάδη είναι ένα πρόσωπο που πια δεν ευαγγελίζεται καταστροφές. Αντιθέτως. Ευαγγελίζεται την επικράτηση του έρωτα και την επερχόμενη αυτοκρατορία του πόθου. Πρόκειται για ένα κείμενο-παρτιτούρα που φλέγεται στον πυρετό από λαχτάρα για ζωή εδώ και τώρα, μια λυτρωτική κατάβαση στον πυρήνα του ανθρώπινου πόθου με όχημα την Έλλη Τρίγγου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πού: Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα
Πότε: 4, 5, 6/5: 21.15
Tιμές: 12€ (Κανονικό), 10€ (Μειωμένο – Φοιτητών, Ανέργων, Άνω των 65, ΑΜΕΑ)

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Arc for Dance Festival: 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Αθήνας

0c127f29499cf080a5b18e5adda3f3f0 XL

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Arc for Dance Festival” επιστρέφει για 10η χρονιά στην Αθήνα, από 5 έως 27 Μαΐου 2018.

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά της, η διοργάνωση επιβεβαιώνει την πίστη της στην ανοιχτή δυναμική του χορού, όπως αυτή εκφράζεται στη διαρκή αλληλεπίδρασή του με άλλες τέχνες και εκφράσεις• συνεχίζει να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάδειξη νεοφυών δημιουργικών κατευθύνσεων και τον ουσιαστικό πειραματισμό πάνω στη γλώσσα του χορού από πρωτοεμφανιζόμενους αλλά και ώριμους χορογράφους• διευρύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων δημιουργών στον παγκόσμιο διάλογο για τον χορό με την ένταξή τους σε διεθνή δίκτυα και την πρόσκληση επαγγελματιών και ειδικών του χορού από όλο τον κόσμο στη χώρα μας• ενισχύει την παρουσία του χορού στη δημόσια σφαίρα και προτείνει νέους τρόπους κατανόησης και απόλαυσης της κίνησης.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

MOΥΣΙΚΗ

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

23 lepta me tin evanthia rempoutsika

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα δίνει μια μοναδική συναυλία με τίτλο “Ταξίδι από Ανατολή σε Δύση” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την συνοδεία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας σε διεύθυνση Νίνας Πατρικίδου, το Σάββατο 5 Μαΐου 2018.

Το νέο της εγχείρημα είναι το “Ταξίδι από ανατολή σε δύση”, μια συναυλία με μουσικά θέματα και τραγούδια μέσα από τις δικές της μουσικές, μικρές ιστορίες.

Που: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Πότε: 5/5: 20.30
Τιμές: 45 ευρώ (Διακεκριμένη), 40 ευρώ (A’ Ζώνη), 35 ευρώ (B’ Ζώνη) 25 ευρώ (Γ’ Ζώνη), 15 ευρώ (Φοιτητικό)

ΤΑΙΝΙΑ

Anon

305b82d881c6645f2380045abdf398bf XL

Στο κοντινό μέλλον όλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Όμως μια σειρά από αινιγματικούς φόνους προκαλεί τριγμούς στο σύστημα. Ένας αστυνομικός ντετέκτιβ εντοπίζει μια νεαρή γυναίκα που δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και θεωρείται η βασική ύποπτος των δολοφονιών.

Ο Άντριου Νίκολ σκηνοθέτης του αριστουργηματικού «Gattaca» και σεναριογράφος του «Truman Show» επιστρέφει ξανά στις καλές ταινίες.

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b