MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 23 – 30 Απριλίου

Η εβδομάδα 23 – 30 Απριλίου είναι μια εβδομάδα γεμάτη από εκδηλώσεις, με κοινό γνώμονα την ανάδειξη του βιβλίου, που σας προσκαλούν να ανακαλύψετε λίγη περισσότερη από τη μαγεία της λογοτεχνίας…

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

  • Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι Εκδόσεις Αλεξάνδρεια σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ισαάκ Ματαράσσο «Κι όμως όλοι τους δεν πέθαναν…Η καταστροφή των Ελληνοεβραίων της Θεσσαλονίκης κατά τη γερμανική κατοχή», από τις 19.00 έως τις 21.00, στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών (Βησσαρίωνος 9 & Σίνα, Αθήνα). Προσφωνήσεις: Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος ΚΙΣΕ και Φρανσουά Ματαράσσο, εγγονός του συγγραφέα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ. – «Ο Ισαάκ Ματαράσσο: γιατρός, λόγιος, συγγραφέας, ανθρωπιστής», Ελένη Μπεζέ, ιστορικός – «Η πολύπλευρη συμβολή του Ισαάκ Ματαράσσο στην ανασυγκρότηση των εβραϊκών κοινοτήτων», Δημήτρης Βαρβαρίτης, ιστορικός – «Αναζητώντας τα ίχνη του Ισαάκ Ματαράσσο: Σύδνεϋ, Τουλούζη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα» και η ιστορικός Οντέτ Βαρών-Βασάρ, που θα συντονίσει και την εκδήλωση. 
shutterstock 304588580

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

  • Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Ecali Club σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας, συμπληρωμένης έκδοσης του βιβλίου της Σοφίας Κλώτσα, «Η απόφαση της ευτυχίας – Πώς να πετύχετε ό,τι θέλετε στη ζωή σας», από τις 12.00 έως τις 14.00 στο Ecali Club (Λόφου 15, Εκάλη). Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Αμαλία Κυπαρίσση, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια της ιστοσελίδας 4moms.gr. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

  • Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Όλγα Λιάρατζη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ιστορικού/κοινωνικού μυθιστορήματος με τίτλο «Το Σκοτεινό Πορτρέτο» από τις 19.00 έως τις 21.00, στον Πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8 Αθήνα). Μετά το πρώτο της μυθιστόρημα «Όταν δάκρυσε ο Βόσπορος», η συγγραφέας συνεχίζει την ιστορία της πρωταγωνίστριας Αριάδνης και ο αναγνώστης δύναται να την ακολουθήσει στο πιο ώριμο ταξίδι της, μαζί με την οικογένεια της. Μετά από τις αναταραχές στα Βαλκάνια του πρώτου μυθιστορήματος, παρακολουθούμε μια ανθρώπινη ιστορία στην ανάστατη Ευρώπη του Μεσοπολέμου και στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.
  • Ο Εκδοτικός Οργανισµός Λιβάνη έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Δεληγιάννη «Ο ΣΤΟΧΟΣ», από τις 19.00 έως τις 21.00, στο MONK Grapes & Spirits (Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι). Για το βιβλίο θα µιλήσουν: Ευτυχία Γιαννάκη, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Γεωργία Ρετετάκου, Blogger και Διαχειρίστρια της Οµάδας Βιβλίων Έργα στο fb, Μιχάλης Γεωργοστάθης, Συγγραφέας, Διαχειριστής του φόρουµ sff.gr.
  • Οι εκδόσεις Μίνωας και ο IANOS σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος «Αμαλία» του Σπύρου Πετρουλάκη, από τις 20.30 έως τις 22.30 στον IANOS cafe (Σταδίου 24). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας-δημοσιογράφος Μαρία Παναγοπούλου-Χαρδαβέλλα, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, η μηχανολόγος-μηχανικός Τάνια Κουμεντακάκου, η ηθοποιός Στελλίνα Κουρή, και ο συγγραφέας. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά η Μάρω Θεοδωράκη (πιάνο) και η Ελίζα Λιάρου (τραγούδι).

 570 368 2018 01 30 22960 h pipa toy stalin 2

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

  • Oι εκδόσεις Κίχλη και τα βιβλιοπωλεία “Ευριπίδης” σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο «Η πίπα του Στάλιν και άλλα (αντι)σοβιετικά ανέκδοτα», από τις 19.00 έως τις 21.00 στο “Ευριπίδης στη Στοά” (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι). Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου σλαβολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΚΠΑ, θα συζητήσει με τον Γιώργο Τσακνιά ΤΣΑΚΝΙΑ, ιστορικό, μεταφραστή του βιβλίου και συγγραφέα της εισαγωγής.
  • Οι εκδόσεις Επίκεντρο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Γκροσδάνη «Θυμάμαι…32 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», από τις 20.00 έως τις 22.00 στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα). Με τον συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι: Μιχάλης Κοπιδάκης, φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής, Γιάννης Ξανθούλης, δημοσιογράφος, Λάκης Παπαστάθης, σκηνοθέτης, Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
9789604588091

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

  • Το βιβλιοπωλείο Books Plus και οι εκδόσεις Επίκεντρο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Αθανασίου «Οι ξεριζωμένοι», από τις 19.00 έως τις 21.00 στο Books Plus/ Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα). Με το συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, σκηνοθέτης, Τέλης Σαμαντάς, δημοσιογράφος, Γιώργος Τσιάκαλος, ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ.Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
  • Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης (Κηφισίας 310, Κηφισιά) και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στον Ευριπίδη στην Κηφισιά, από τις 19.00 έως τις 21.00, σε μια συνάντηση με τον Ισίδωρο Ζουργό με αφορμή το βιβλίο του «Λίγες και μία νύχτες». Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
unnamed e1494233689742 650x450

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

  • Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, το βιβλιοπωλείο Πλειάδες και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου, «Περπατώντας στην Αθήνα» από τις 19:30 έως τις 21.30 στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες (Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, αρχιτέκτων, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ και ο Δημήτρης Ρηγόπουλος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Η Καθημερινή. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.
2008122000190 preview

Kυριακή 29 Απριλίου 2018

  • Η ποιήτρια Κωνσταντίνα Σούλτη και η Άνεμος εκδοτική σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής με τίτλο «Το δωδεκάμηνο της νύχτας», από τις 20.00 έως τις 22.00 στο bar restaurant «όra» (Ερμού και Άστιγγος 13-15, Μοναστηράκι). Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αναστασία Κορινθίου, συγγραφέας-δημοσιογράφος, Αγγελική-Λυριάννα Χατζηρήγα, εκδότρια του περιοδικού «Books and writers», Μαριάνα Νικολιδάκη, ποιήτρια. Αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή θα ερμηνεύσει η ηθοποιός, Δώρα Γιαννακοπούλου. Τη βραδιά χρωματίζει μουσικά ο τραγουδιστής Γιώργος Χουβαρδάς. Στο πιάνο ο Περικλής Καλούμενος.
616983e34c99fbd12274a224d6433eec

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

  •  Ο Χάρης Βλαβιανός συζητά, στις 19.00 στο Public Συντάγματος, με τον Τίτο Πατρίκιο για τη μακρόχρονη ποιητική του διαδρομή, για τον τρόπο με τον οποίο κρίσιμα ιστορικά και πολιτικά συμβάντα επέδρασαν στο έργο του, και τον ρόλο της ποίησης σήμερα, σ’ ένα παγκοσμιοποιημένο και τεχνολογικά πολυσύνθετο περιβάλλον. 

  • Οι Εκδόσεις Διόπτρα – Dioptra Publications, το βιβλιοπωλείο BΟΟΚS PLUS και ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας σας προσκαλούν σε μία γιορτή με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου «Μυρωδιά από σανίδι», στις 20.00 στο Books+ (Πανεπιστημίου 37). Στην παρουσίαση συμμετέχουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Ευγενία Δημητροπούλου, Ζέτα Δούκα, Δημήτρης Καλαντζής, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Κιθάρα παίζει ο Κωνσταντίνος Αλιμπινίσης. Θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοτταρίδης.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b