MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 16 – 23 Απριλίου

Η εβδομάδα 16 – 23 Απριλίου είναι μια εβδομάδα γεμάτη από εκδηλώσεις, με κοινό γνώμονα την ανάδειξη του βιβλίου, που σας προσκαλούν να ανακαλύψετε λίγη περισσότερη από τη μαγεία της λογοτεχνίας…

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

  • Τα Public και οι Εκδόσεις Enallaktikos.gr σας προσκαλούν την Δευτέρα 16 Απριλίου, ώρα 20.00, στην αίθουσα του Public Café Συντάγματος στον 5ο όροφο στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θεοδόση Ν. Πελεγρίνη «Η Φιλοσοφία της ζωής». Ο τέως Υφυπουργός Παιδείας και Πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση “Ένα κιλό κόκκινη μπογιά στον απέραντο ωκεανό” που έγραψε και παίζει ο ίδιος μαζί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη της παράστασης Μιχάλη Μητρούση. Πριν και μετά την θεατρική παράσταση ο κ. Πελεγρίνης θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία.

 0bfd1342 4736 49da b178 b1f505c22701 10

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

  • Οι εκδόσεις Ωκεανός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου Μαίρη Λαμπαδίτη «Ένας γάμος και δέκα χωρισμοί», στο Polis Art Cafe (Πεσµαζόγλου 5, στάση µετρό Πανεπιστήµιο) και ώρα 20.30. Την εκδήλωση θα προλογίσει η Ελένη Κεκροπούλου, συγγραφέας και εκδότρια. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Μαρία Χούκλη, Μαρία Καρχιλάκη και Μηνάς Τσαμόπουλος.
  • Την Τρίτη 17 Απριλίου οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν στις 21.00 τη νέα ποιητική συλλογή της Κλέλιας Χαρίση με τίτλο «Αλλαγή φρουράς | Change of guard». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα μιλήσουν οι: Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, ποιήτρια-μεταφράστρια, Λάκης Παπαδόπουλος, συνθέτης-ερμηνευτής, Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος-πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, Τάσος Λέρτας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών-Διδάκτωρ Παντείου Πολιτικών επιστημών και Ιστορίας, Σωκράτης Δεληβογιατζής, καθηγητής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. Απαγγέλουν: Αλέξης Κωστάλας, Σαπφώ Ματσιώρη παραγωγός Real Fm, Ιωάννης Παπουτσάκης δημοσιογράφος ΕΡΤ-ποιητής, Χρήστος Αθανασόπουλος φιλόλογος-ποιητής. Ερμηνεύουν τραγούδια της Κλέλιας Χαρίση αλλά και τραγούδια που αγαπήθηκαν οι: Κρινιώ Νικολάου, Αργυρώ Καπαρού, Βίκυ Καρατζόγλου. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr.
  • Σπουδαίες προσωπικότητες από διαφορετικούς τομείς, έρχονται στο Public Café Συντάγματος για να παρουσιαστεί μια άλλη, ελάχιστα γνωστή, πλευρά του εαυτού τους. Ο άγνωστος σε εμάς αλλά πολύ«δικός τους Άλλος». Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Απριλίου και ώρα 21.00, ο Παντελής Βούλγαρης συνομιλεί με τον Μάκη Προβατά και τον Γιάννη Μπασκόζο, με αφορμή την κυκλοφορία της τελευταίας του ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα» σε DVD ΚΑΙ BLU-RAY, για το ρόλο της ιστορίας στον κινηματογράφο αλλά και του κινηματογράφου στην κατανόηση της ιστορίας.

 f1

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

  • Οι εκδόσεις ΑΝΙΜΑ και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Έκτορα Δέλτα, «To Kέλυφος», ώρα 18.00 στον Ιανό της Σταδίου 24. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Μαίρη Κονταρούδη-Μπαζιώνη – Οικονομολόγος / Επικοινωνιολόγος, Άννα Ραζή – Συγγραφέας & Υπεύθυνη Εκδόσεων ΑΝΙΜΑ, Έκτορας Δέλτα – Συγγραφέας. Αποσπάσματα θα αναγνώσει η ηθοποιός, Μαρκέλλα Γιαννάτου.
  • Στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Στασινού 13, Πλατεία προσκόπων, Παγκράτι), στις 19.00, οι εκδόσεις Μελάνι και το Λεξικοπωλείο σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νουβέλας του Raphaël Jerusalmy, «Να σώσουμε τον Μότσαρτ». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μωυσής Ελισάφ, καθ. Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων, Γιάννης Ευσταθιάδης, συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αχιλλέας Κυριακίδης, μεταφραστής, συγγραφέας. 
  • Στο Polis art cafe (Πεσμαζόγλου 5 Στοά του Βιβλίου, Αθήνα) και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της δίγλωσσης ποιητικής συλλογής του κ. Μικαέλ Οσάν (Mikael Hautchamp), Μορφωτικού Συμβούλου της Γαλλικής Πρεσβείας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, «Σχηματίζοντας σειρά χωρίς ίχνος/Formant série sans trace» (εκδόσεις Βακχικόν 2018) Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος & καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης. Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη.
  • Την Τετάρτη 18 Απριλίου στις 20.30 ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr. 
885c22be2d15065f0f65b182ca98eba9

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

  • Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών», στον Ευριπίδη στη Στοά (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι) στις 19.00. Ο Γιάννης Ξανθούλης θα μιλήσει για το βιβλίο, θα συζητήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα.
  • Οι εκδόσεις Κίχλη και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν, με αφορμή την έκδοση του δεύτερου τόμου, στην παρουσίαση των ποιητικών Απάντων του Τίτου Πατρίκιου, «ΠΟΙΗΜΑΤΑ Β´ – 1959-2017». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) στις 20.30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ελένη Αντωνιάδου, φιλόλογος, Αναστάσης Βιστωνίτης, ποιητής-δοκιμιογράφος, Παναγιώτης Νούτσος, ομ. καθ. κοινωνικής και πολιτικής φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο Τίτος Πατρίκιος. Θα χαιρετίσουν η Άλκη Ζέη και ο Δημήτρης Ραυτόπουλος. Θα συντονίσει ο Νίκος Θρασυβούλου.
4617fec2 74f8 492b 9413 47b7e71e1261

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

  • Η βιβλιοφιλική ομάδα ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, διοργανώνει στον IANOS Αθήνας (Σταδίου 24), την ετήσια συνάντηση των αναγνωστών/μελών της, την Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στις 16.00. Σκοπός, του θεσμού πλέον στο χώρο του βιβλίου, είναι η άμεση επαφή των αναγνωστών-μελών μεταξύ τους αλλά και με τους συγγραφείς. Απόδειξη αυτής της ανάγκης είναι οι συναντήσεις των προηγούμενων ετών τις οποίες τίμησαν πλήθος μελών, αναγνωστών εκδοτών και συγγραφέων. Στη φετινή συνάντηση εγκαινιάζεται ένα νέο ένθετο, η απονομή τιμητικής πλακέτας σε προσωπικότητες για τη συνολική προσφορά τους στα ελληνικά γράμματα, υπό το σκεπτικό της ευγνωμοσύνης των γενεών. Έτσι, νεότεροι λογοτέχνες θα βραβεύσουν παλαιότερους, λογοτέχνες που επηρέασαν τους ίδιους αλλά και χαρακτηρίζουν το νεότερο ελληνικό πολιτισμό: Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης τιμά τον Θανάση Βαλτινό. Ο συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος τιμά τον Βασίλη Βασιλικό. Η ποιήτρια Μαριγώ Αλεξοπούλου τιμά τον Τίτο Πατρίκιο. Ο συνθέτης Λουδοβίκος των Ανωγείων τιμά την Αλκυόνη Παπαδάκη. Ο συγγραφέας/δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος τιμά την Άλκη Ζέη. Κατά τη διαδικασία, οι συγγραφείς των νεότερων γενεών θα μιλήσουν για λίγα λεπτά για τον λογοτέχνη που βραβεύουν, θα παρουσιάσουν περιεκτικά το έργο τους, πως τον βλέπουν οι ίδιοι και πως τους επηρέασε στη δική τους λογοτεχνική πορεία. Στη συνέχεια θα απονείμουν προσωπικά την αναμνηστική πλακέτα.
books april 2018

Kυριακή 22 Απριλίου 2018

Μια ακόμη ξεχωριστή παρουσίαση του βιβλίου της «Χαράζοντας τα σύννεφα» θα κάνει η Μαρία Ιατρίδη στο Cotton Club (απέναντι από το σπίτι της Πνοής, Ζωοδ. Πηγής 3) και ώρα 20.00, σκηνοθετώντας ένα ποίημά της που θα αποδώσουν οι ηθοποιοί Μαριάννα Χριστοφιλοπούλου και Διονύσης Μακρής. Την ανάλυση των ποιημάτων θα κάνουν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Διονύσης Μαρίνος και η καθηγήτρια γαλλικών-συγγραφέας Δέσποινα Μπλαστροπούλου. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο περιβαλλοντολόγος Πέτρος Κυριακόπουλος. Στη μουσική και το τραγούδι ο Γιώργος Κυριάκης.

original

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

  • Οι Εκδόσεις BELL σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Eιρήνης Βαρδάκη «Το Ρ της Ερωμένης» στο BOOKS PLUS (Πανεπιστημίου 37, Aθήνα) στις 18.30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι bloggers Μαρία Κουλούρη, Vivlia4U και Ελισσάβετ Γεωργιάδη, Book Tales. 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b