MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 13 – 15/4: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Ηλίθιος του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Ο Ηλίθιος» του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ανεβαίνει από τις 13 Απριλίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Κίτσου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώτα Φέστα, Ιωάννης Παπαζήσης, Γιώργος Δεπάστας, Στάθης Μαντζώρος, Χάρης Χιώτης.

Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, γράφεται εξ’ ολοκλήρου στην Ευρώπη, μακριά από την Ρωσία, σε μια εποχή απελπισίας, δριμύτατης φτώχιας και νοσταλγίας του Φιοντόρ για την πατρίδα. Με τις επιληπτικές κρίσεις να τον βασανίζουν και τις προσωπικές υπαρξιακές αγωνίες να τον ταλανίζουν, γεννιέται «Ο Ηλίθιος», ένα μυθιστόρημα που όπως σημείωνε ο ίδιος ο συγγραφέας «σχετίζεται με την απόδοση της εικόνας ενός πραγματικά καλού και θετικού ανθρώπου».

«Ο Ηλίθιος» είναι η εικόνα μιας κοινωνίας που φαίνεται να θέλει να ξορκίσει το κακό και να αναζητά το καλό. Ο “ιερός μωρός”, όπως χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον Ντοστογιέφσκι, ο πρίγκιπας Μίσκιν, ο ηλίθιος, κηρύττει την αγάπη. Αγάπη. Αγάπη που οδηγεί πάντα στην σταύρωση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Γνωρίζουμε τα πρόσωπα του κορυφαίου ρώσικου μυθιστορήματος όπως τα προσεγγίζουν οι ηθοποιοί – πρωταγωνιστές στην ομώνυμη παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, εδώ.

Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Πότε: Παρασκευή 13/4: 20.00, Σάββατο 14/4: 17.00 & 21.00, Κυριακή 15/4: 19.00
Τιμές: Διακεκριμένη: 30 € | Α’ Ζώνη: 25 € – Φοιτητικό-Ανέργων: 20 € | B’ Ζώνη: 20 € – Φοιτητικό-Ανέργων: 15 € | Γ’ Ζώνη: 15 € – Φοιτητικό-Ανέργων: 10 €

ΘΕΑΤΡΟ

Ιούλιος Καίσαρ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

572de4a85bfbc2600c62ac3c0ba88bc7 XL

Ο «Ιούλιος Καίσαρ», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης, σε διασκευή των Ρένου Χαραλαμπίδη, Έλενας Τριανταφυλλοπούλου και Νατάσας Τριανταφύλλη, η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

ούλιος Καίσαρας. Ένας γενναιόδωρος στρατηλάτης. Ένας ποιητής πολιτικός. Περνάει τον Ρουβίκωνα. Ο κύβος ερρίφθη. Εξολοθρεύει τον Πομπήιο. Επιστρέφει στη Ρώμη. Άλλοι τον τιμούν ως θριαμβευτή. Άλλοι τον μάχονται ως μελλοντικό τύραννο.Εκείνος μετράει τις δυνάμεις του. Αρχικά αρνείται το στέμμα, και την κατάλυση της δημοκρατίας. Το πλήθος τον αποθεώνει. Η φιλοδοξία του μεγαλώνει. Ο Κάσσιος, ο Βρούτος και άλλοι πολιτικοί αποφασίζουν ν’αντιδράσουν. Δεκαπέντε Μαρτίου. Ο Καίσαρας ακούει τις φήμες ότι η Σύγκλητος θέλει να τον στέψει αυτοκράτορα. Δεν ακούει τα λόγια του μάντη, παραβλέπει τους κακούς οιωνούς. Στο Καπιτώλιο, οι συνωμότες με 23 μαχαιριές δολοφονούν τον Καίσαρα. Ο λαός βρίσκεται σε σύγχυση. Ακούει τον Βρούτο να εξηγεί τα πολιτκά κίνητρα της δολοφονίας, αλλά ακούει και τον Αντώνιο που μιλάει στην καρδιά τους. Ο απόηχος του Ιούλιου Καίσαρα συνεχίζει ν’ ακούγεται δυνατά μέσα στη μάχη του εμφύλιου πολέμου που ξεσπά…

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά στο monopoli.gr. Διαβάστε τη συνέντευξή του εδώ.  

Πού: Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα

Πότε: Παρασκευή 13/4, Σάββατο 14/4, Κυριακή 15/4 στις 21.00

Tιμές: Πέμπτη-Παρασκευή: 15€ (κανονικό ), 10€ (μειωμένο -ανεργίας- ΑΜΕΑ) Σάββατο- Κυριακή: 16€ (κανονικό) – 12 ( μειωμένο- ανεργίας- ΑΜΕΑ)

ΜΟΥΣΙΚΗ

Denise Jannah Quartet στο Half Note

event 14900

H πολυτάλαντη καλλιτέχνης με την εξαιρετική σκηνική παρουσία, την πλούσια φωνητική γκάμα και το μοναδικό φραζάρισμα, έχει το χάρισμα να κάνει το κοινό της να νιώθει τόσο άνετα, σαν να τους έχει στο σαλόνι του ίδιου του σπιτιού της. Αυτή τη φορά πλαισιωμένη από το εξαιρετικό κουαρτέτο της, η Denise Jannah θα μας δώσει κάποιες πτυχές του σπουδαίου της ταλέντου και της κρυστάλλινης φωνής της, για 4 βραδιές στο Half Note!

Πού: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Πότε: Παρασκευή 13/4 & Σάββατο 14/4: 22.30, Κυριακή 15/4: 21.30
Tιμές: 20€ (μπαρ), 25€ (Β’ Ζώνη), 30€ (Α’ Ζώνη)

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Alain Platel & Fabrizio Cassol: Requiem pour L. στη Στέγη

091b80bb54277bc7f33c267d52540640 XL

Μια απρόσμενη μουσικοχορευτική συνάντηση λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 15 Απριλίου (20:30) στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Μπορεί το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ να αποτελέσει αφορμή για μια απρόσμενη μουσικοχορευτική συνάντηση; Στην περίπτωση της βέλγικης κολεκτίβας C de la B και του καλλιτεχνικού διδύμου Alain Platel και Fabrizio Cassol, δεν τίθεται καμιά αμφιβολία!

Τζαζ επιχρωματισμοί, αλλά και οπερατικές άριες, παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα από την Αφρική και, φυσικά, οι αρμονικοί πειραματισμοί του Κασσόλ, δίνουν στο Ρέκβιεμ μια άλλη σκηνική διάσταση. Ο Πλατέλ καθοδηγεί σκηνοθετικά τους δεκατέσσερις μουσικούς –ανάμεσά τους είναι και κάποιοι από την προηγούμενη παράσταση, Coup Fatal– επιχειρώντας, θα λέγαμε, μια παράδοξη πολυφωνία. Ένα μουσικό σύνολο της διασποράς, στο οποίο η σωματικότητα και η μουσικότητα δεν είναι τοποθετημένες η μία απέναντι στην άλλη, αλλά συγχωνεύονται και μεγεθύνονται για να αναδείξουν έμπρακτα την οικουμενικότητα του συγκεκριμένου έργου.

Που: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107

Τιμές: Κανονικό: 5, 7, 15, 18, 28 € Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 5, 12, 14, 22 € Παρέα 10+ άτομα: 4, 11, 13, 20 € Κάτοικος Γειτονιάς: 7 € Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 € | Συνοδός ΑμεΑ: 10 €
Πότε: 12 – 15/4, 20:30

ΤΑΙΝΙΑ

Η υπόσχεση της αυγής

35711c6ba64ba8e6ce5ec3b861dd9a7f XL

Από την παιδική του ηλικία στην Πολωνία των ‘20ς μέχρι στην εφηβική του ζωή στη Νίκαια, κι από εκεί στα φοιτητικά του χρόνια στο Παρίσι και στην σκληρή του εκπαίδευση ως πιλότος κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η ταινία αφηγείται την ρομαντική ιστορία του Ρομέν Γκαρί, ενός εκ των διασημότερων Γάλλων συγγραφέων του περασμένου αιώνα.

Βραβείο Κοινού της μπύρας Fischer στο 19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου για το φιλμ του Ερίκ Μπαρμπιέ που φωτίζει τη συγκλονιστική ζωή του συγγραφέα Ρομέν Γκαρί.

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται 

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b