MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας πρωτότυπες πασχαλινές λαμπάδες

Το Πάσχα πλησιάζει και όλοι σιγά σιγά βγαίνουμε προς αναζήτηση της τέλειας λαμπάδας. Εκείνης που θα είναι και όμορφης αλλά και ιδιαίτερης, εκείνης που θα ταιριάζει στο γούστο μας και στο προσωπικό μας στυλ, εκείνης που θα ξεχωρίζει, αλλά δεν θα μοιάζει με την περσινή μας.

Πάσχα 2017|Χειροποίητες λαμπάδες
author-image Ευδοκία Βαζούκη
Στο εμπόριο κυκλοφορούν άπειρες λαμπάδες, όλων το ειδών, οι προτάσεις δεν έχουν τελειωμό και δύσκολο να μην βρούμε κάποια να μας αρέσει.

Ωστόσο, μεγάλη ικανοποίηση προσφέρει το να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας την δική μας λαμπάδα, διακοσμώντας την και προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την προσωπική μας σφραγίδα. Και αρχάριοι να είμαστε και να μην είμαστε και οι καλύτεροι στις κατασκευές, σίγουρα πρόκειται για μια ευχάριστη διαδικασία και το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει, αρκεί να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη… Φαντασία, όρεξη για δημιουργία και οικονομικά υλικά, που πλέον εύκολα βρίσκεις παντού και έτοιμο το αποτέλεσμα.

Eμείς εδώ σας προτείνουμε όμορφες και ιδιαίτερες λαμπάδες για να πάρετε ιδέες και ίσως για πρώτη φορά φέτος η λαμπάδα σας να είναι δική σας δημιουργία. Αν πάλι όχι, μην απογοητεύεστε. Όπως είπαμε, το εμπόριο μας παρέχει άφθονες επιλογές, παρ’ όλα αυτά προτιμήστε η λαμπάδα σας να είναι χειροποίητη με απλά, αλλά όμορφα υλικά, όπως είναι οι κορδέλες, τα διαφόρων ειδών κορδόνια, αποξηραμένα άνθη, στάχυα, δαντέλες, ξυλάκια κανέλας,ή άλλα μυρωδικά και διακοσμητικά αντικείμενα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Όμορφες λαμπάδες είναι αυτές που έχουν φτιαχτεί με την μέθοδο της ντεκουπάζ με χαρτοπετσέτα πάνω στο κερί. Είναι μια πολύ όμορφη λαμπάδα και πολύ εύκολο να γίνει ακόμα και στο σπίτι.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • Κεριά – Λαμπάδες, κατά προτίμηση λευκά και με μεγάλη επιφάνεια
  • Χαρτοπετσέτες με διάφορες παραστάσεις, είτε με κάποιο πασχαλινό σχέδιο, είτε οτιδήποτε άλλο σας αρέσει
  • Ένα καμινέτο (το γνωστό μας “γκαζάκι”) ή ένα μεγάλο κερί
  • Ένα μεγάλο κουτάλι
  • Ένα ψαλίδι
  • Προαιρετικά κορδέλες, κορδόνια και διάφορα μικρο-διακοσμητικά που σίγουρα μας έχουν ξεμείνει από παλιές μπομπονιέρες, μαρτυρικά βάπτισης, τσάντες δώρων κλπ.

Το εντυπωσιακό με τη συγκεκριμένη τεχνική στα κεριά και στις λαμπάδες είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κόλλα ούτε να περιμένουμε χρόνο για να στεγνώσει το οτιδήποτε.

Τα βήματα:

  1. Διαλέγουμε τα σημεία από τις χαρτοπετσέτες που θα χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε ολόκληρα μεγάλα κομμάτια τους ή να περικόψουμε και να χρησιμοποιήσουμε μόνο κάποια μοτίβα από αυτές.
  2. Διαχωρίζουμε τα φύλλα της χαρτοπετσέτας, ώστε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το μονό λεπτό εξωτερικό φύλλο με το σχέδιο.
  3. Παίρνουμε στο χέρι μας τη λαμπάδα.
  4. Κρατάμε με τα δάχτυλά μας και κεντράρουμε πάνω της στο σημείο που θέλουμε το κομμάτι της χαρτοπετσέτας μας.
  5. Ανάβουμε το καμινέτο (ή το κερί μας) και κρατάμε από πάνω του το κουτάλι, με την εσωτερική πλευρά του πάνω από τη φωτιά (δεν μαυρίζει!).
  6. Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα να ζεσταθεί.
  7. Περνάμε το ζεστό κουτάλι από την εξωτερική του πλευρά πάνω από το χαρτοπετσέτα, “στρώνοντας” τη πάνω στη λαμπάδα μας.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία “ζέσταμα στη φωτιά” και “στρώσιμο στη λαμπάδα” όσες φορές χρειαστεί (γιατί περνώντας ο χρόνος το κουτάλι κρυώνει και πάλι) μέχρι να κολλήσει όλη η επιφάνεια της χαρτοπετσέτας που έχουμε στη λαμπάδα μας.
  9. Η λαμπάδα σας είναι έτοιμη.

lampada pasxa 2017 louloudia xeiropoihth
Χειροποίητες λαμπάδες με την τεχνική της ντεκουπάζ

Μια ακόμα όμορφη ιδέα είναι να διακοσμήσετε το απλό κερί σας σε μια όμορφη πασχαλινή λαμπάδα, φτιάχνοντας στολίδια από πηλό, τα οποία μπορούν να γίνουν εξίσου εύκολα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • μία απλή λαμπάδα
  • λίγο αυτοξηραινόμενο πηλό
  • ένα κουπ πατ σε ότι σχήμα θέλετε
  • χρώματα, κορδέλες και ότι άλλο θέλετε


Τα βήματα:

  1. Ανοίγουμε τον πηλό σε φύλλο και κόβουμε με το κουπ πατ που έχουμε στην διάθεση μας.
  2. Με ένα ξυλάκι κάνουμε μια τρύπα για να περάσει η κορδέλα ή το σκοινί μας, ώστε να μπορέσουμε να δέσουμε το πήλινο διακοσμητικό πάνω στην λαμπάδα μας.
  3. Αφήνουμε τον πηλό να στεγνώσει. Μετά από μερικές ώρες τον αναποδογυρίζουμε για να στεγνώσει και από τις δυο μεριές.
  4. Όταν στεγνώσει καλά το βάφουμε και τονίζουμε με λίγη χρωματιστή σκόνη.
  5. Με την κορδελίτσα στερεώνουμε στη λαμπάδα μας το πήλινο διακοσμητικό μας. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε πουλάκια, καρδούλες, λαγουδάκια, αστεράκια ή ότι άλλο σχήμα έχουμε σε κουπ πατ.
  6. Προσθέτουμε οτιδήποτε άλλο έχουμε σε διακοσμητικό για να την εμπλουτίσουμε.

aprilios pasxa 2017 pilino diakosmitiko lampada
Χειροποίητες λαμπάδες με πήλινες διακοσμητικές καρδούλες 

Κι αν δεν καταφέρατε να φτιάξετε κάτι από τα παραπάνω, τότε υπάρχει πάντα και η επιλογή της αγοράς. Σας παρουσιάζουμε εδώ μερικές ακόμα ιδέες, εύκολες να γίνουν και στο σπίτι, αλλά και για το τι μπορείτε να βρείτε με μια βόλτα στην αγορά ή στο ίντερνετ.

black soap lampada xeiropoihth pasxalini
Χειροποίητη λαμπάδα με κορδέλες και μαύρο σαπούνι

lampada xeiropoihth koubia kordeles 2017
Χειροποίητη λαμπάδα με κορδέλες και ξύλινα κουμπιά

Μεγάλη τάση είναι οτιδήποτε είναι φτιαγμένο στο χέρι και γι αυτό, μια ξεχωριστή ιδέα είναι τα πλεκτά διακοσμητικά πάνω στις λαμπάδες, τα οποία κυκλοφορούν πολύ και φέτος, αλλά μπορούν να γίνουν και στο σπίτι, αν γνωρίζει κάποιος την τεχνική του πλεξίματος.

lampada plekth petalouda pasxa
Χειροποίητη λαμπάδα με πλεκτό διακοσμητικό

lampada me plekto sxedio giato pasxa
Χειροποίητη λαμπάδα με πλεκτο διακοσμητικό

Να μην ξεχνάμε, φυσικά, πως μια επίσης καλή ιδέα ως λύση, είναι να αγοράσουμε την λαμπάδα μας από ένα κοινωφελές ίδρυμα ενισχύοντας παράλληλα την δράση τους και αποκτώντας μια λαμπάδα ιδιαιτέρως ξεχωριστή, αυτή την φορά λόγω σημασίας.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b