MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικός Απρίλιος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Ο Aπρίλιος έρχεται πιο μουσικός από ποτέ στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου, με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων για όλο τον μήνα.

Monopoli Team

Πέμπτη 5 Απριλίου | 21.00

DILEMMA Acoustic Live

Ένα διαφορετικό μουσικό προφίλ θα μας παρουσιάσουν οι Dilemma τη Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου, με ένα ακουστικό Live παρουσιάζοντας ένα μέρος από το project τους, «Heaven Steps». To μουσικό δίδυμο μάς καλεί σε μία βραδιά μουσικής κατάνυξης, στο πνεύμα την Μεγάλης Εβδομάδας, με ύμνους και τραγούδια που χαρακτηρίζονται από την προσέγγιση στο Θείο και τον τρόπο που έχουν αποδοθεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από καλλιτέχνες χωρίς ταυτόσημο μουσικό προσανατολισμό.

Eνδεικτικά θα ακουστούν τα κομμάτια:    

Ave Maria – Franz Schubert
Amazing Grace – James Newton
Hallelujah – Leonard Cohen
Jesus gonna be here – Tom Waits
Foi Na Cruz – Nick Cave
Equinox – Dilemma

Παίζουν οι:

Σωτήρης Τράγκας | φωνή, τενόρο σαξόφωνο, φυσαρμόνικες
Πόπη Νταλαχάνη | φωνή, κιθάρα, loops

b7e607e23f1646b9ce9f7d0da4fbe580 XL

Πέμπτη 12 Απριλίου | 21.00

Matthaia X. Spitadaki Live Acoustic Prοject

Η ξεχωριστή φωνή της Ματθαίας Σπιταδάκη θα ανεβάσει τους ανοιξιάτικους ρυθμούς με μπαλάντες και κομμάτια καρδιάς από αγαπημένους μουσικούς όπως τους Portishead, τη Nina Simone και τους Hooverphonic, με διασκευές και μη, σε μια μοναδική βραδιά την Πέμπτη 12 Απριλίου στις 21.00. Στις αποσκευές της φέρνει ατμοσφαιρική και ταξιδιάρικη μουσική και μια χορευτική νότα σε ένα acoustic πρόγραμμα με indie pop, jazz-indie και slow κομμάτια.

Παίζουν οι:

Mατθαία Σπιταδάκη |φωνή
Ευθύμης Αντωνόπουλος |κιθάρα
Αποστόλος Παρασκευαῒδης |μπάσο

matthaia

Πέμπτη 19 Απριλίου | 21.00

“En chantant”, Βιολέττα & Σέμελη Σακελλαρίου

Τις μάθαμε, τις αγαπήσαμε και ανυπομονούμε να τις ακούσουμε ξανά να δίνουν τη δική τους ξεχωριστή μουσική παράσταση με το πιάνο τους, τα γαλλικά τους…αλλά και τα ελληνικά, τα ισπανικά, τα παλιά και τα καινούρια, τα γνωστά και τα λιγότερο γνωστά. Ο λόγος για τις νέες, ταλαντούχες μουσικούς, Σέμελη και Βιολέττα Σακελλαρίου. Συνήθως τις πετυχαίνουμε σε μια οικογενειακή σύρραξη και σύμπραξη σε δικούς τους αγαπημένους μουσικούς δρόμους. Εκεί όπου ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Αττίκ δεξιώνονται τον Georges Brassens, τον Astor Piazzola, τον Agustin Lara και όχι μόνο.

Στις 19 Απριλίου και για μία μοναδική βραδιά στο café του Νομισματικού Μουσείου θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στο γαλλικό τραγούδι θέλοντας να τιμήσουν συνθέτες, ποιητές, τραγουδοποιούς κι ερμηνευτές που τις έχουν αγγίξει.

Παίζουν οι:

Τραγούδι | Σεμέλη Σακελλαρίου
Πιάνο | Βιολέττα Σακελλαρίου

2018 02 08 VIOLETA SAKELLARIOU

Πέμπτη 26 Απριλίου | 21.00
Νάσια Γκόφα, Κώστας Κωνσταντίνου, Πάνος Ηλιού ‘Just Jazzin’

Μια σύμπραξη τριών γνωστών μουσικών της πόλης μάς υπόσχεται ιδιαίτερες jazzy στιγμές. Η ζεστή φωνή της Νάσιας Γκόφα δένει αρμονικά με το βιρτουόζικο κιθαριστικό παίξιμο του Πάνου Ηλιού και το παιχνιδιάρικο κόντρα μπάσο του Κώστα Κωνσταντίνου σε μια βραδιά με τίτλο “Just Jazzin’”. Θα τους απολαύσουμε στις 26 Απριλίου, όταν οι τρεις μουσικοί θα μας ταξιδέψουν με θέματα τζαζ από το Great American Songbook.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Η Νάσια Γκόφα αποφοίτησε από το jazz τμήμα του Ωδείου Athenaeum και o Κώστας Κωνσταντίνου σπούδασε jazz με υποτροφία στο Berklee College of Music της Βοστώνης. Και οι δυο τους είναι από τους πλέον δραστήριους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής με πολλές ζωντανές εμφανίσεις και σημαντική παρουσία στη δισκογραφία. Ο τρίτος της παρέας, ο Πάνος Ηλιού, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Τέχνης «Γ. Φακανάς» και πήρε το πτυχίο του στην jazz κιθάρα από το Ανώτατο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης. Πρόσφατα επέστρεψε στην Ελλάδα με μια ενδιάμεση στάση ενός χρόνου στη Γαλλία όπου δίδαξε σε ωδείο στην Τουλούζ.

Παίζουν οι:

Nάσια Γκόφα | φωνή
Πάνος Ηλιού | κιθάρα
Κώστας Κωνσταντίνου | κοντραμπάσο

image just jazzing

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b