MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τον σπουδαίο αστρονόμο Γκιγιέρμο Άρο, τιμά το Doodle της Google

Στον Μεξικανό αστρονόμο Γκιγιέρμο Άρο (Guillermo Haro) αφιερώνει η Google το σημερινό της (21 Μαρτίου) Doodle, με αφορμή την 105η επέτειο από τη γέννησή του.

Monopoli Team

Ο Άρο είναι ευρέως γνωστός κυρίως για την ανακάλυψη της κατηγορίας νεφελωμάτων, που πλέον είναι γνωστά ως αντικείμενα Χέρμπιγκ – Άρο.

Γεννήθηκε το 1913 στην πόλη του Μεξικό κατά την περίοδο της Μεξικανικής Επανάστασης. Σπούδασε φιλοσοφία, όμως αργότερα ανακάλυψε το πάθος του για την αστρονομία και στράφηκε σε αυτή. Ανάμεσα στις σημαντικές ανακαλύψεις του είναι τα φωτεινά μπλε και κόκκινα άστρα στην περιοχή του αστερισμού του Ωρίωνα.

Έχει εργαστεί στο Αστεροσκοπείο του Χάρβαρντ για δύο χρόνια, αλλά και στο Αστεροσκοπείο Τακουμπάγια του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστήμιου του Μεξικού. Συνέβαλε στην έρευνα πολλών θεμάτων της Παρατηρησιακής Αστρονομίας, ιδιαίτερα με το τηλεσκόπιο Σμιντ της Τοναντζίντλα, ενώ μεταξύ άλλων ανίχνευσε πολλά πλανητικά νεφελώματα.

Ο Γκιγιέρμο Άρο άσκησε σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη της αστρονομίας στο Μεξικό, όχι μόνο μέσα από τις δικές του αστρονομικές έρευνες, αλλά και προάγοντας την ανάπτυξη νέων ιδρυμάτων και καθόρισε την πορεία της σύγχρονης αστροφυσικής έρευνας στη χώρα του.

Η έντονη δραστηριότητά του ως προς την ανίχνευση αστέρων εκλάμψεων συνεχίσθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 26 Απριλίου 1988.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b