MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Ηρωικά αναστάσιμα» από τον Χρήστο Μποκόρο

Λίγες μέρες πριν από τη «διπλή γιορτή», μια κοσμική, την επέτειο της Επανάστασης του ’21, και μια θρησκευτική, τον Ευαγγελισμό, επέλεξε να δώσει το «παρών» ο εικαστικός Χρήστος Μποκόρος, εγκαινιάζοντας την Τρίτη 20 Μαρτίου την έκθεση «Ηρωικά αναστάσιμα», μια επιλογή έργων του που επικεντρώνονται στην ανοιξιάτικη πορεία προς την ανάσταση.

author-image Σπύρος Κακουριώτης

Στην έκθεση, που φιλοξενείται στα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή, στην Παλλήνη, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει 19 ζωγραφικές δημιουργίες, λάδι σε πανιά και ξύλα διαφόρων διαστάσεων. Ενώνοντας αξεδιάλυτα τη λαϊκή πνευματικότητα με το αντιστασιακό πνεύμα της κοινότητας, ο Μποκόρος μεταπλάθει εθνικά, θρησκευτικά και λαϊκά σύμβολα σε μια προσωπική γλώσσα, που θέλει να ξεβολέψει τους «βολεμένους θεατές» της εποχής μας.

Σημαίες, άλλοτε γεμάτες φλόγες κι άλλοτε γεμάτες τριαντάφυλλα, μνήμες από ηρωικές εποχές, όπως το αφιέρωμα στον Γεώργιο Τερτσέτη, που αρνήθηκε να υπογράψει τη θανατική καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το τετράπτυχο για την Έξοδο του Μεσολογγίου και πολλά άλλα επιδιώκουν να κεντρίσουν τη μνήμη σε μια εποχή «λήθης», όπως χαρακτηρίζει τις μέρες μας ο ζωγράφος.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, για το έργο του καλλιτέχνη θα μιλήσει η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά, επιμελήτρια της έκθεσης, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη να ερμηνεύει στο πιάνο αποσπάσματα από το έργο του πάνω στον Διονύσιο Σολωμό.

mpokoros 2

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b