MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 2 – 4/3: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

Το Ζ του Βασίλη Βασιλικού στην Εθνική Λυρική Σκηνή
author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΟΠΕΡΕΤΑ

Το Ζ του Βασίλη Βασιλικού στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, «Ζ», γίνεται όπερα από τον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη Μηνά Μπορμπουδάκη και τον Νίκο Βασιλείου, σε λιμπρέτο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Έρχεται μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Ευαγγελάτου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 2 Μαρτίου 2018 και για δώδεκα παραστάσεις. Συμμετέχει το σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble.

Τοποθετημένη στη δεκαετία του ’60, η υπόθεση της όπερας «Ζ» εκτυλίσσεται σε δύο επίπεδα: της δράσης και των ιδεών. Από το πατημένο γκάζι του τρικύκλου μέχρι τις εικόνες της ασπρόμαυρης τηλεόρασης, όλα μετουσιώνονται σε ήχο, άλλοτε νευρώδη με ηλεκτρισμό και άλλοτε σπηλαιώδη με ηλεκτρονικά στοιχεία. Ο ήχος του «Ζ» είναι ασπρόμαυρος και τονίζει την ανθρώπινη διάσταση, ενώ η ατμόσφαιρα του έργου μοιάζει σαν ένα παράξενο εφιαλτικό όνειρο. Το ποιητικό στοιχείο διαπερνά το σκηνικό της Εύας Μανιδάκη, ενώ οι χώροι διεισδύουν ο ένας στον άλλο και με λεπτές χειρονομίες το εσωτερικό γίνεται εξωτερικό και ο ιδιωτικός χώρος δημόσιος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε εδώ πώς ο  διακεκριμένος συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης εξηγεί το εγχείρημα του να υπογράψει για πρώτη πρώτη φορά ένα λιμπρέττο και μάλιστα αντλώντας από το «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού. 

Παίζουν: Δημήτρης Παπανικολάου, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Γιάννης Γιαννίσης, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Χρήστος Κεχρής, Βαγγέλης Μανιάτης, Διονύσης Τσαντίνης, Γιώργος Παπαδημητρίου, Βασίλης Δημακόπουλος, Μιχάλης Κατσούλης, Ιωάννης Κάβουρας, Διαμάντη Κριτσωτάκη, Αναστασία Κότσαλη, Βασιλική Κοτσουπάκη, Όλγα Μπαλωμένου

Πού: Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πότε: Παρασκευή και Σάββατο στις 20.30
Τιμές: 8 ευρώ, 25 ευρώ / φοιτητικό, παιδικό 12 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ

Κάζιμιρ και Καρολίνα του Έντεν φον Χόρβατ στο Bios

df891484d7204d11fc444c0c68bb4d1e XL

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς παρουσιάζει το έργο του Έντεν φον Χόρβατ, «Κάζιμιρ και Καρολίνα», που θα παρουσιαστεί σε όλους τους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος του Bios στην οδό Πειραιώς. 

ο «Κάζιμιρ και Καρολίνα» του Έντεν φον Χόρβατ είναι ένα εμβληματικό έργο για την κρίση. Τόσο την οικονομική (την εποχή που γράφεται το έργο, δηλαδή το 1932, η Κεντρική Ευρώπη βιώνει μεγάλη ανέχεια, ύφεση και ανεργία) και την πολιτική (στο έργο υπάρχουν πολλά προανακρούσματα της επερχόμενης φασιστικής λαίλαπας), αλλά επίσης την κοινωνική και υπαρξιακή. Τοποθετημένο στο περιβόητο Oktoberfest, με φόντο μεταξύ άλλων τη φαντασμαγορική πτήση του αερόστατου Ζέπελιν (που αναγγείλει μια καινούργια εποχή), φαντασμαγορικές ρόδες λούνα-παρκ και ένα κωμικοτραγικό τσίρκο τεράτων, το αριστούργημα του Χόρβατ εκτυλίσσεται μέσα σε ένα και μόνο βράδυ, σε 117 κινηματογραφικού τύπου σκηνές, διατρέχοντας τις ζωές μιας ομάδας νέων ανθρώπων, που θεωρητικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη βιολογική και δημιουργική ακμή τους, αλλά στην πραγματικότητα οδεύουν ολοταχώς προς την παρακμή και τον όλεθρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Παίζουν: Βασίλης Αθανασόπουλος, Αλέξανδρος Βάρθης, Ευάγγελος Βογιατζής, Έκτωρ Γασπαράτος, Παναγιώτης Γεωργούλας, Κάτια Γκουλιώνη, Θωμάς Καζάσης, Παναγιώτης Καμμένος, Νίκος Καμόντος, Μάγδα Κόρπη, Νάντια Μαργαρίτη, Έλενα Μεγγρέλη, Νικόλας Μίχας, Δημήτρης Μπίτος, Κέλλυ Νικηφόρου, Σοφία Πριόβολου, Γιώργος Σαββίδης, Ναταλί-Τερέζα Τσάβεζ, Ιώβη Φραγκάτου / Μουσικοί: Μικές Γλύκας, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Νίκος Νικολακόπουλος, Νικολάια Τριανταφύλλου

Πού: Bios (μπαρ, main, πρώτος όροφος), Πειραιώς 84, Αθήνα

Πότε: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή: 20.30 * Κάθε Παρασκευή και μεταμεσονύχτια στις 23.30
Tιμές: 26€ (περιλαμβάνει φαγητό και ποτό: κοτόπουλο, λουκάνικα, μπίρα και παγωτό της μηχανής)

ΜΟΥΣΙΚΗ

Kraftwerk 3-D Concert στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου

daf44f7e03c1b2003225f9ba0f344e80 XL

Οι Kraftwerk, ένα από τα επιδραστικότερα σύνολα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, έρχονται το Σάββατο 3 Μαρτίου, στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Μία μεγάλη συναυλία που θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία για όσους παρευρεθούν, αφού με τη βοήθεια της 3-D τεχνολογίας (με τη χρήση projections, φωτισμού, ειδικών στολών που θα φορούν τα μέλη του συγκροτήματος), το κοινό θα βρεθεί κυριολεκτικά δίπλα στους καλλιτέχνες, απολαμβάνοντας τη μουσική τους σε ένα πολυδιάστατο περιβάλλον. Ένα σπάνιο θέαμα από μία μπάντα που από το ξεκίνημα της πορείας της κοιτούσε στο μέλλον – και, πολλές φορές, το δημιουργούσε.

Το show θα διαρκέσει δύο ώρες και θα είναι γεμάτο από τις διασημότερες συνθέσεις των Kraftwerk. Στην είσοδο, οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα παραλαμβάνουν τα ειδικά 3-D γυαλιά (με το λογότυπο του συγκροτήματος και το artwork της περιοδείας), τα οποία θα κρατήσουν ως αναμνηστικό μετά την παρακολούθηση της συναυλίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πού: Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), Μωραϊτίνη 2, Π. Φάληρο

Πότε: Σάββατο στις 18.30
Tιμές: 40 ευρώ (όρθιοι) / 52 ευρώ (καθήμενοι) στο ταμείο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Polkar στο Σταυρό του Νότου

519be8b2a89c7397d196495da54acaf4 XL

Οι Polkar έρχονται στο Σταυρό του Νότου για μια και μοναδική βραδιά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018. Μετά τις περσινές sold out εμφανίσεις τους στην Αθήνα, οι Polkar στήνουν ένα allegro βαριετέ, στο οποίο εκτός από τα κομμάτια του δίσκου τους που αγαπήθηκαν από το κοινό και τα ραδιόφωνα της πόλης, θα έχουν μαζί τους εκλεκτούς καλεσμένους, stand up comedy ενσταντανέ, καθώς και ολοκαίνουργια covers από την εγχώρια σκηνή.

Που: Σταυρός του Νότου, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

Τιμές: 10€ (με μπύρα ή κρασί)
Πότε: Σάββατο στις 20.00

ΤΑΙΝΙΑ

Lady Bird

595fab936bc0208aba4ae2e625f24913 XL

Η 17χρονη Κριστίν ή “Lady Bird” όπως θέλει να την αποκαλούν, δεν σταματά να μαλώνει με τη μητέρα της για τα πάντα: από τις σπουδές που θέλει να ακολουθήσει μέχρι την απλή προετοιμασία του πρωινού. Όμως η νεαρή ηρωίδα έχει ακόμη μερικά ανοιχτά μέτωπα (κυρίως βάσανα της εφηβείας σαν το ερωτικό ή τις σχέσεις με τις συμμαθήτριες της) που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Ονειρικό σκηνοθετικό ντεμπούτο για τη νεαρή ηθοποιό Γκρέτα Γκέργουικ που με την πρώτη φτάνει στα Όσκαρ και μάλιστα με διπλή υποψηφιότητα ανάμεσα στις συνολικά πέντε του φιλμ (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και γυναικείων ερμηνειών).

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b