MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 τραγούδια για τον Όσκαρ: ακούμε και σημειώνουμε

Οscar time- και σίγουρα έχει τη σημασία του, το βάρος του και την αξία του το «…Αnd the Oscar goes tο…», αλλά πάντα μετράει η συμμετοχή ανεξάρτητα απο το βραβείο. Και επίσης τα τραγούδια είναι για να ακούγονται… Tο βράδυ της Κυριακής 4 Μαρτίου θα είμαστε συντονισμένοι στην COSMOTE TV για να δούμε σε απ’ ευθείας μετάδοση την 90η τελετή απονομής βραβείων όσκαρ και το ποιο τραγούδι θα κερδίσει χρυσό αγαλματάκι. Ωστόσο αξίζει ν’ ακούσουμε ακόμη μια φορά τα 5 και καλά. από την Μαρία Μαρκουλή

author-image Μάρη Τιγκαράκη

1. Sufjan Stevens – Mystery of love


 

Ενας από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς των τελευταίων χρόνων, χαμηλών τόνων, δημιουργικός και ανεξάντλητος σε διαφορετικά πρότζεκτ που απλώνονται σε όλο τον χάρτη της Αμερικής, ο Sufjan Stevens

Τι θέλει ένας τέτοιος ωραίος και εναλλακτικός τύπος στα σαλόνια του Χόλιγουντ; Να πάρει το Όσκαρ θέλει και να φύγει για νέες περιπέτειες. Και έχει πολλές πιθανότητες να το πάρει με ένα τραγούδι γεμάτο συναίσθημα, το Mystery of Love που ακούγεται στην ταινία Call Μe By Your Name. Θα είναι ένας θρίαμβος των απανταχού «ανεξάρτητων» και μοναχικών τροβαδούρων της υφηλίου. 

2. Mary J Blige – Mighty River

Ενα είναι σίγουρο όμως: δεν θα είναι περίπατος για τον Sufjan και αυτό είναι αλήθεια. Μπορεί φέτος _και παίζει πολύ αυτή η πιθανότητα- η χρονιά να ανήκει στην Mary J Blige, την σπουδαία κυρία Mary J Blige που οι soul ερμηνείες της συνταράσσουν και όχι μόνο τα ακροατήρια της soul και του r’n’b αλλά ακόμη και οι πιο ροκ τύποι υποβάλλουν τα σέβη τους, το έκαναν και οι U2 μεταξύ άλλων τραγουδώντας μαζί της. Η Blige είναι υποψήφια και για δεύτερο γυναικείο ρόλο και το τραγούδι της Mighty River (που υπογράφει μαζί με τον αγαπημένο μας Raphael Saadiq και την Taura Stinson) από την ταινία Mudbound: Δάκρυα στον Μισισιπή που έχει 4 οσκαρικές υποψηφιότητες.

3. Andra Day feat. Common – Stand Up for Something
 

Συγκίνηση, αλλά και πάθος και μαχητικότητα φέρνει το Stand Up for Something, – υποψήφιο για Όσκαρ και αυτό – όπου η εκλεκτή και με συστάσεις απο τον Stevie Wonder τον ίδιο, η Andra Day συναντά τον Common, τον γνωστό πολυτάλαντο και πολυδιάστατο ράπερ, και αυτά συμβαίνουν στην ταινία Marshall. Στα υπόψη ότι ο Common έχει πάρει ήδη ένα Όσκαρ πρωτότυπου τραγουδιού, το 2015 με το Glory.

4. Miguel  ft. Natalia Lafourcade – Remember Me

Δεν είναι ο μόνος ‘βετεράνος’ όμως. Πολυβραβευμένοι με όλων των ειδών τις διακρίσεις (βάλε Τόνι, Εμι, Γκράμι,Όσκαρ…) ο κυρίος και η κυρία Lopez, Ρόμπερτ και Κρίστεν Άντερσον/Λόπεζ με το τραγούδι_ που έχει κι αυτό το γούστο του_ το Remember Me. To έφερε στις υποψηφιότητες η φετινή, κινουμένων σχεδίων, παραγωγή της Pixar, το Coco με τ’ όνομα και την Μεξικάνικη χάρη. Το τραγούδι ακούγεται μάλιστα σε διαφορετικές εκδοχές μέσα στην ταινία, σε Μεξικάνικο, «μαριάτσι» ρυθμό, σε στιλ νανούρισμα και σε άψογη ποπ απόδοση από τον Miguel ντουέτο με την Μεξικάνα Natalia La Forquetina.

 

5. Benj Pasek & Justin Paul – This is Me

Και υπάρχει ακόμη μια ηχηρή υποψηφιότητα, το This Is Me, που έχει γίνει σουξέ στους καταλόγους επιτυχιών και έρχεται απο την ταινία The Greatest Showman. Το οποίο υπογράφει το ντουέτο των Benj Pasek και Justin Paul που έχουν και αυτοί πει ευχαριστίες στην τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας πριν απο δύο χρόνια όταν έπαιρναν το Όσκαρ για το City of Stars που είχαν γράψει για το La la land αν θυμάστε.

  

Ακούστε λοιπόν εδώ, τσεκάρετε και εκτιμήστε μουσικούς και εξω-μουσικούς παράγοντες, με λίγο σασπενς και μια δόση ίντριγκα στο δρόμο για την 4η Μαρτίου, τότε που ο Όσκαρ θα διαλέξει το τραγούδι του.

Yπενθυμίζουμε ότι και φέτος η λαμπερή 90η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα προβληθεί αποκλειστικά και σε απ’ ευθείας μετάδοση από την COSMOTE TV.

Η μετάδοση θα ξεκινήσει με τις εντυπωσιακές αφίξεις στο κόκκινο χαλί, τις αποκλειστικές δηλώσεις και τις εμφανίσεις των σταρ (στις 23:30). Θα ακολουθήσει το pre-show (01:30) και στις 03:00 η 90ή Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ, που θα μεταδοθεί με ελληνικό σχολιασμό από τον Γιώργο Σατσίδη και τη Χριστίνα Μπίθα στο COSMOTE CINEMA 2HD και με τον πρωτότυπο αγγλικό ήχο στο COSMOTE CINEMA1HD.

Έως τις 4 Μαρτίου μένουμε συντονισμένοι στο pop up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD που προβάλλει καθημερινά 3 οσκαρικές ταινίες.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b