MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

Το Σωματίδιο του Θεού από την ομάδα χορού Κι όμΩς κινείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η ομάδα ελλήνων χορευτών και ακροβατών “Κι όμΩς κινείται” και ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, παρουσιάζουν την κλασική πλέον παράσταση με τίτλο «Το σωματίδιο του θεού», από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου έως την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η παράσταση είναι ταυτόχρονα μία διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας από τον Δ. Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN,ως ερευνητής υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς.

Στόχος της ομάδας είναι η διήγηση αυτού του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως μας το διηγείται η επιστήμη της φυσικής, με αυτούς τους παράξενους όρους, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο πρότυπο, οι χορδές, η υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, η αντιύλη, η ενοποίηση των δυνάμεων, η σκοτεινή ενέργεια και ύλη ,οι μαύρες τρύπες….

Σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να κάνει κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.

Οι επτά ερμηνευτές (χορευτές και ακροβάτες) αναπτύσσουν μια διαλεκτική σχέση με αυτή την παρέλαση εννοιών και συλλογισμών, που κυμαίνεται ανάμεσα στην οπτικοποίηση, την ολοένα αυξανόμενη αίσθηση της μικρής ανθρώπινης εμβέλειας, μέσα σε αυτό το εξωφρενικό και πολυσχιδές σύμπαν και την ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του με ό, τι μέσο διαθέτει προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πως φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: κι όμΩς κινείται

Σκηνικά: Bentancor Camilo
Κοστούμια: Αγγελική Μάνεση, Φανή Μουζάκη
Μουσική: Χαΐνης Δ. Αποστολάκης Κλέων Αντωνίου, Τάκης Κανέλλος, Θοδωρής Ρέλλος (mode plagal)
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Χορογραφία: κι όμΩς κινείται

Παίζουν: Αποστολάκης Δημήτρης, Bentancor Camilo, Καραχανίδης Τάσος, Λινάρδου Αντιγόνη. Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα / Μουσική ερμηνεία: Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, Κλέων Αντωνίου, Τάκης Κανέλλος, Θοδωρής Ρέλλος (mode plagal)

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Μειωμένη τιμή: 8 ευρώ, Γενική είσοδος προπώλησης: 10 ευρώ (ισχύει για όλη τη διάρκεια των παραστάσεων)
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση, τηλ. 210 3418579 και στο www.mcf.gr / Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr / Εισιτήρια προπωλούνται επίσης και στα παρακάτω σημεία: Ticket Services - Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου),Ώρες λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09:00 - 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 - 20:00, Σαβ. 10:00 - 14:00, Καταστήματα Forthnet, Seretis travel - Πανεπιστημίου 61
Παραστάσεις: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, Τρίτη 6 Μαρτίου, Τρίτη 13 Μαρτίου στις 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b