MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 16 – 18/2: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Φεβουαρίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

Ψηλά από τη γέφυρα του Άρθουρ Μίλλερ στο Εθνικό Θέατρο
author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΘΕΑΤΡΟ

Ψηλά από τη γέφυρα του Άρθουρ Μίλλερ στο Εθνικό Θέατρο

To Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία του, ένα από τα εμβληματικότερα θεατρικά κείμενα του εικοστού αιώνα, το έργο του Άρθουρ Μίλλερ, «Ψηλά από τη γέφυρα», στην Κεντρική Σκηνή. 

Αμερική, Μπρούκλιν, δεκαετία του ’50. Ενας Ιταλός μετανάστης, ο Έντι Καρμπόνε εργάζεται σκληρά στο λιμάνι για να συντηρήσει τη σύζυγό του Μπέατρις και την ανιψιά της Κάθριν, την οποία μεγαλώνουν σαν δικό τους παιδί. Η άφιξη Ιταλών συγγενών της Μπέατρις, που μπήκαν παράνομα στη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και φιλοξενούνται στο σπίτι τους ανατρέπει την ισορροπία της οικογένειας. Η Κάθριν ερωτεύεται τον Ροντόλφο, τον νεαρό ξάδελφο της Μπέατρις, ξυπνώντας στη ψυχή του Έντι μια καταστροφική ζήλια, που τον ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές.

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Νίκος Χατζόπουλος, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Στάθης Παναγιωτίδης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Κώστας Φαλελάκης, Πάρις Θωμόπουλος, Τάσος Πυργιέρης, Νικόλας Χανακούλας, Ίλια Αλγκάερ, Κώστας Κοράκης Θάλεια Γρίβα, Γιώργος Ματζιάρης, Αναστάσης Συμεών Λαουλάκος / Μουσικός Επί Σκηνής: Χρήστος Καλκάνης

Πού: Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

Πότε: Παρασκευή 16/2, Σάββατο 17/2, Κυριακή 18/2 | 20.00
Τιμές: 22€, 17€, 10€ (φοιτητικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€, Παρασκευή ενιαία τιμή 13€

ΘΕΑΤΡΟ

Πενθεσίλεια του Heinrich von Kleist στη Στέγη

31cd1ece73b8d13de5d882f7e4008889 XL

«Πενθεσίλεια» του Κλάιστ: ο Παντελής Δεντάκης αναμετριέται με ένα από τα αριστουργήματα του ρομαντικού θεάτρου, σε μια παράσταση για τον έρωτα και τον πόλεμο, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Μπορεί άραγε κανείς να ερωτευτεί τον εχθρό του;

«Σε θέλω, σε ποθώ, σ’ αγαπώ, σε λατρεύω, είσαι τα πάντα για μένα. Αρκεί να σ’ έχω κατακτήσει, να “είσαι” μόνο για μένα, να είσαι κτήμα μου, να σε εξουσιάζω. Αλλιώς, θα σε διαλύσω, θα σε καταστρέψω, θα σε συντρίψω». Κάπως έτσι φαντάζεται την Πενθεσίλεια του Χάινριχ φον Κλάιστ, αυτό το άγριο και εκστατικό έργο των αρχών του 19ου αιώνα, ο σκηνοθέτης Παντελής Δεντάκης. Έρωτας και πόλεμος, πάθος και ανελέητα παιχνίδια εξουσίας, τρυφερότητα και αέναη μάχη των δύο φύλων, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Παίζουν: Βίκυ Βολιώτη, Θάνος Τοκάκης, Αργύρης Ξάφης, Σύρμω Κεκέ, Άλκηστη Πουλοπούλου, Ηρώ Μπέζου, Κώστας Κορωναίος, Αινείας Τσαμάτης

Πού: Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107

Πότε: Παρασκευή 16/2, Σάββατο 17/2, Κυριακή 18/2 | 21.00
Tιμές: Κανονικό: 7, 15€, Μειωμένο – Φίλος – Παρέα 5-9 άτομα: 12€, Παρέα 10+ άτομα: 11€, Κάτοικος Γειτονιάς: 7€, Ανεργίας – ΑμεA: 5€ | Συνοδός ΑμεA: 10€

ΟΠΕΡΑ

Ο Κουρέας της Σεβίλλης στο Μέγαρο Μουσικής

mousikoiKamerataspage

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, η διάσημη όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Gioachino Rossini, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μέγαρου Μουσικής, με όργανα εποχής της κλασικής περιόδου (με ελληνικούς υπέρτιτλους) και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στους αυθεντικούς ήχους της Ιταλίας των αρχών του 1800.

Ένα καστ από κορυφαίους έλληνες σολίστ, με επικεφαλής τους Τάση Χριστογιαννόπουλο, Μαίρη-Έλεν Νέζη και Χριστόφορο Σταμπόγλη και με τη συμμετοχή του Ισπανού τενόρου Juan Sancho [Χουάν Σάντσο], σε συνδυασμό με τον εκρηκτικό ήχο του πολυαγαπημένου συνόλου, Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου αναμένεται να δώσουν το πιο εντυπωσιακό φινάλε στο φετινό καρναβάλι, σε μια συναυλιακή παράσταση με πολλές εκπλήξεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Καλλιτέχνες: Φίγκαρο: Τάσης Χριστογιαννόπουλος Ροζίνα: Μαίρη-Έλεν Νέζη, Κόμης Αλμαβίβα: Juan Sancho, Ντον Μπαζίλιο: Χριστόφορος Σταμπόγλης, Ντον Μπάρτολο: Μάριος Σαραντίδης, Μπέρτα: Αναστασία Κότσαλη, Φιορέλλο: Άγγελος Χονδρογιάννης, Φωνητικό σύνολο Armonia Atenea, Moυσική προετοιμασία-διδασκαλία χορωδίας: Δημήτρης Γιάκας, Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής)

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

Πότε: Παρασκευή 16/2, 20.30
Tιμές: 9€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€, 18€, 26€, 32€, 38€, 45€ (διακεκριμένη ζώνη)

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Κώστας Χατζής στο Half Note

59c1b06ea6087bc40ce5908048509364 XL

Ο Κώστας Χατζής επιστρέφει για μια σειρά νέων εμφανίσεων στη σκηνή του Half Note, έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο, για να μας μεταφέρει και πάλι στις παλιές εποχές των αθηναϊκών μπουάτ.

Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία απήχηση, ο λαϊκός τροβαδούρος Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, υπηρετώντας πιστά το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στην ξεχωριστή φωνή του καταφέρνει να επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο με το κοινό του.

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη του Κώστα Χατζή για το monopoli.gr. 

Που: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Τιμές: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)
Πότε: Παρασκευή 16/2 & Σάββατο 17/2: 22.30, Κυριακή 18/2: 21.30

ΤΑΙΝΙΑ

Η Μορφή του Νερού (The Shape Of Water)

fccc71f550795bb36fa1de8e0107c8ed XL

Στην Αμερική του 1962 η μουγκή και μοναχική Ελάιζα (η υποψήφια για όσκαρ Σάλι Χόκινς) εργάζεται ως καθαρίστρια σε κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας όπου φυλάσσεται ένα αμφίβιο πλάσμα. Η ζωή της αλλάζει όταν αρχίζει να επικοινωνεί με το άγνωστο ον, το ερωτεύεται και στο τέλος θα κάνει ότι μπορεί για να του σώσει τη ζωή…

Η ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είναι το φαβορί των φετινών Οσκαρ (13 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων αυτές για την καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και πρωτότυπο σενάριο) αλλά κι ένα παραμύθι παράδοξης αγάπης και μεταφυσικού τρόμου.

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b