MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαρία Φιλοπούλου: Συζητώντας στο Μουσείο της Τράπεζας Ελλάδος

Με τη ζωγράφο Μαρία Φιλοπούλου ολοκληρώνεται ο κύκλος συζητήσεων με διακεκριμένους έλληνες εικαστικούς που διοργανώνει το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή ένα έργο τους που ανήκει στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τράπεζας.

Monopoli Team

Η Μαρία Φιλοπούλου θα συνομιλήσει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με τη δημοσιογράφο Μαίρη Αδαμοπούλου και το κοινό, με αφορμή το έργο της «Θάλασσα» (2013), το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση «Τόποι αναφοράς», η οποία οργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 90 ετών από την ίδρυση της Συλλογής της Τράπεζας, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, από τις 14 Μαρτίου 2018.

Το έργο της Μαρίας Φιλοπούλου, αγγίζοντας ταυτόχρονα λογική και συναίσθημα, αναδεικνύει την αδιαμφισβήτητη αξία της ομορφιάς του ελληνικού τοπίου και τη νοσταλγία κάθε χαμένου παραδείσου. Η ζωγράφος επιδιώκει να καταγράψει το «τώρα», τη μεταβλητότητα της χρονικής στιγμής, ενώ παράλληλα επιχειρεί να αιχμαλωτίσει την οικεία ανάμνηση του τοπίου και με κάθε απεικόνιση να «παγώσει» χρόνο και χώρο, εισάγοντας όνειρα και επιθυμίες που γεννιούνται στη σκέψη του θεατή.

Όψεις αυτής της ζωγραφικής προσέγγισης, καθώς και στιγμές της ζωής της εικαστικού, θα αποτελέσουν την αφορμή για μία εκ βαθέων συνομιλία σχετικά με την εικαστική δημιουργία, τη δύναμη της έμπνευσης, τις μεθόδους εργασίας και το χώρο του εργαστηρίου, τη δημιουργική και επαγγελματική ικανοποίηση, καθώς και τους μελλοντικούς στόχους στην πορεία της.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω της σελίδας του Μουσείου στο Facebook. 

07 FILOPOULOU 002 1200x630

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, 18.00
Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, Αμερικής 3, Αθήνα | 210.32.04.444

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b