MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Η Μεγάλη Διαδήλωση του Ενός του Δημήτρη Λέντζου στη θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού Πάρκου Λυκαβηττού

Το έργο «Η Μεγάλη Διαδήλωση του Ενός» του Δημήτρη Λέντζου, επιστρέφει για 4η χρονιά, αυτή την φορά στη θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού Πάρκου στο Λυκαβηττό, από 10 Φεβρουαρίου 2018.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Αντρέας ετών 55. Χαμένος μέσα στην απαξία, μπλεγμένος στον ιστό της αναξιοκρατίας καταλαβαίνει πως οι συγκεντρώσεις με το πέρας της ώρας δείχνουν έντονη την ερημιά της μεγαλούπολης. Οι έρωτες, η αγάπη για ελευθερία και ισότητα τον βούλιαξαν στο πολιτικό πάθος. Για μια στιγμή η δύναμη του ονείρου επαναστατεί- ο εσώτερος εαυτός του, η αλήθεια του αγώνα για μια έντιμη επιβίωση, για ένα υγιέστερο αύριο για μια ισονομία για όλους.

Η δυνατή ερμηνεία του ηθοποιού Παναγιώτη Σπηλιόπουλου αποδίδει καίρια και αναδεικνύει την βαρύτητα και τα έντονα συναισθήματα που εσωκλείει το φαινομενικά θα έλεγα λιτό κείμενο του συγγραφέα.

Στην Μεγάλη Διαδήλωση του Ενός δεν στέκει εμπόδιο το βουνό εμπρός μας αλλά το χαλίκι στο παπούτσι. Δεν τελειώνουν οι επαναστάσεις γιατί κι αυτές είναι μια ιδιότυπη μορφή τέχνης του ανθρώπου.

Έργο με έντονα σημεία δράματος αλλά και ιλαρότητας, κείμενο πολιτικό μέσα από προσωπική κατάθεση ψυχής του ήρωα, για τα όνειρα και τους αγώνες που θέλει ένας άνθρωπος να κάνει στη ζωή του, ένας αγώνας ουτοπικός με την πραγματικότητα, που προκαλεί πανικό στην εξουσία, ένας αγώνας για να κρατηθούν ζωντανά τα όνειρα μιας ζωής, που όμως σβήνουν σιγά-σιγά στη λήθη και τον συμβιβασμό.

Τη μουσική της παράστασης έχει γράψει ο Μιχάλης Τερζής. Στο έργο ακούγονται τρία τραγούδια σε στίχους Δημήτρη Λέντζου και μουσική Μιχάλη Τερζή, από τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Νίκο Ανδρουλάκη, Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη. Στις φωνές, ακούγεται η θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Αθήνας «Το τρίτο κουδούνι»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος

Μουσική: Μιχάλης Τερζής

Παίζουν: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 5 ευρώ φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι
Διάρκεια Παραστάσεων: από τις 10 Φεβρουρίου 2018 στις 20.00
Πληροφορίες: Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2103647200, 2109211812, www.politistikoparko.com, viva, public
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 19.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b