MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δήμητρα Γαλάνη, Chronos Project & ΤΑΚΙΜ στήνουν γέφυρες πολιτισμού στο Μέγαρο

«Ένα εγχείρημα παντρέματος Ανατολής και Δύσης, σε βάθος και στην ουσία του», – όπως το χαρακτήρισαν και οι συντελεστές της εκδήλωσης, – θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 30 Ιανουαρίου και θα φέρει σε επαφή για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Δήμητρα Γαλάνη και το Chronos Project μαζί με τους ΤΑΚΙΜ.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

H Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής για μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη, που εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος «Γέφυρες», που υλοποιεί το Μέγαρο, εδώ και 21 συνεχόμενα χρόνια. Οι «Γέφυρες» αυτές, όπως ανέφερε και ο κ. Δημήτρης Μαραγκόπουλος, που επιμελείται τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό, δημιουργούν γέφυρες ηλικιών, πολιτισμών, Τεχνών και διαφορετικών μουσικών ειδών. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν να λείπει από το σύνολο των εκδηλώσεων που αποτελούν τις «Γεφυρες» αυτές, μια συναυλία – «αληθινή γέφυρα», που θα ενώσει διαφορετικούς ήχους και διαφορετικούς πολιτισμούς και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη απο την νέα αυτή συνεργασία της Δήμητρας Γαλάνη και του Chronos Project με το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ. 

Μια ισορροπία ενεργειών και αντιλήψεων, η οποία μεταφέρεται από την ίδια την Δήμητρα Γαλάνη, μέσα στον χρόνο, δεν θα μπορούσε να καθιστά τυχαία την επιλογή του Chronos Project, του μουσικού σχήματος, του οποίου ειναι επικεφαλής. Μια ερμηνεύτρια κι ένα σχήμα με εξαιρετικούς μουσικούς, που καταφέρνουν να κινούνται αρμονικά ανάμεσα στους ήχους της τζαζ και στις εθνικές μουσικές, με τον δικό τους τρόπο. 

Στις 30 Ιανουαρίου, λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε, ή καλύτερα να ακούσουμε, πώς όλο αυτο θα «δέσει» μουσικά, με τον ξεχωριστό ήχο των ΤΑΚΙΜ, ενός σχήματος με αυθεντικό παραδοσιακό αέρα και ήχο, που μας ταξιδεύει από τη Μεσόγειο στα Βαλκάνια και στην πορεία του Ελληνισμού μέσα στον χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή καταφέρνει να μεταδίδει έναν ανανεωτικό αέρα του σήμερα, σε συνδυασμό με μια φρέσκια ματιά και έναν σύγχρονο ήχο. 

ImageHandler

Αυτή η μουσική σύμπραξη ανθρώπων – καλλιτεχνών, που επιμένουν να κρατούν «γέφυρες», θα προσπαθήσει να αναδείξει την οικουμενικότητα και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της μουσικής του Ελληνισμού, η οποία ταξίδεψε από την Πόλη και τη Σμύρνη, μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο, επηρέασε και επηρεάστηκε, ωστόσο κατάφερε μέχρι σήμερα, να παραμείνει ζωντανή. Διαφορετικά ηχοχρώματα που θα προσπαθήσουν να γίνουν ένα, με συνδετικό κρίκο την Δήμητρα Γαλάνη, ενώνοντας το χτες με το σήμερα. 

«Μια συναυλία – πρόκληση, που με σεβασμό στην παράδοση και στην μνήμη, θα πειραματιστεί στο πάντρεμα Ανατολής και Δύσης με έναν μοναδικό τρόπο, που δεν θα είναι απλά ένα ακόμα κλισέ» δήλωσαν οι συντελεστές της εκδήλωσης, με την Δήμητρα Γαλάνη να συμπληρώνει πως «…ότι γίνεται καλά και με ψυχή, δεν μπορεί να είναι με τίποτα κλισέ!».

dim 11214

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε live, εάν πέτυχε το στοίχημα των οραματιστών και δημιουργών του project, που το μόνο που είχαν ως αρχικό στόχο ήταν να εκφραστούν μέσα από αυτό και όχι απλώς να πετύχουν. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Νίκου Σκαλκώτα, που άγγιξε την ελληνική παράδοση με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, μέσα από μια «δυτική σκέψη» και άνοιξε τον δρόμο για να συνεχίσουμε να «αγγίζουμε» την παράδοση, με σεβασμό, με αισθητική, με πάθος και αγάπη!  

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b