MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
23
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

  Ο Χρήστος Κονταρούδης στην Energy Athens 2018

  Ο γνωστός, για τα μηνυματικά έργα του και όχι μόνο, Αρχιτέκτων Εικαστικός Χρήστος Κονταρούδης, για μια ακόμη φορά συμμετέχει στο καθιερωμένο ετήσιο εικαστικό γεγονός ENERGY ATHENS 2018, με διαφορετικό σκεπτικό από αυτό που συνηθίζεται στους εικαστικούς κύκλους.

  Glory Vs Greed
  ΛΕΖΑΝΤΑ: Glory Vs Greed
  Monopoli Team

  Συνήθως λοιπόν οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε εκθέσεις, επιθυμούν, και πολύ σωστά, να δείξουν τις τελευταίες / καινούργιες τους δουλειές. Αυτή τη φορά ο Χρήστος σκέφτηκε να παρουσιάσει έργα του, τα οποία έχουν εξαιρετικές διακρίσεις σε μεγάλα εικαστικά δρώμενα στο εξωτερικό και δεν τα έχει παρουσιάσει στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και δημιουργεί.

  Ετσι λοιπόν αποφάσισε να εκθέσει τρία έργα του παλαιά, με τα οποία έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στο Παρίσι, και αυτά είναι:

  La Grèce aujourd’hui ,“Η Ελλάδα Σήμερα”, Art en Capital 2014, Grand Palais, με τη Société des Indépendants, Paris.

  Migration-Immigration ,“H Μετανάστευση ”.Έργο που εκτέθηκε δύο φορές στο Παρίσι. Την πρώτη φορά στην Art Capital 2015, Grand Palais, στο Salon des Artistes Français, Paris. Στο Salon λαμβάνουν μέρος μόνο έργα επιλεγμένα από επιτροπή 24 κριτών. Ηταν ανάμεσα στα προτεινόμενα έργα για μετάλλιο. Τη δεύτερη φορά το 2017 εκτέθηκε το έργο στον Πολιτιστικό κέντρο Espace Peugeot στο Παρίσι, στα πλαίσια της έκθεσης «Migrartion» Έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά σε έργα με θέμα την Μετανάστευση. To έργο πιθανότατα θα ενταχθεί στα μόνιμα εκθέματα του Μουσείου Μετανάστευσης στο Παρίσι.

  • Gloire v/s Avidité “ Η Δόξα απέναντι στην Απληστία” στην Art Capital 2017, στο Salon des Artistes Français, Paris. Στο Salon λαμβάνουν μέρος μόνο έργα επιλεγμένα από επιτροπη 24 κριτών.

  Παράλληλα βέβαια θα παρουσιάσει και ένα τελευταίο πρόσφατο έργο του, μικτής τεχνοτροπίας «Σταύρωση – μία άλλη οπτική».

  xristos kontaroudis 2

  Σχετικά με τηνENERGY ATHENS 2018

  Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσουν για 8η συνεχή χρονιά καλλιτέχνες από όλα τα είδη των τεχνών όπως ζωγραφική,φωτογραφία, αρχιτεκτονική, βιομηχανικό σχεδιασμό, ψηφιακό κολλάζ, κεραμική, χειροποίητο κόσμημα και του βίντεο, στο ENERGY ATHENS 2018. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, στις 19.00, στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74 στη Πλάκα.

  Στόχος της έκθεσης είναι να συγκεντρώσει νέες ιδέες και πλούσια περιβάλλοντα που ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε πιο εσωτερικές προσωπικές διαδρομές υπερβαίνοντας τα προφανή, να μεταφέρει την «ενέργεια» της εποχής μας μέσα από την ματιά των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.

  CRUCIFIXION

  Οι τριάντα ένα καλλιτέχνες, που θα παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο «τον Παλμό της Τέχνης στην καρδιά της Αθήνας» με τα έργα τους σε αλφαβητική σειρά είναι: EL.FE., ΙRIS SUN, Katarina Vasickova, Βαρσαμούλη Γιάννα, Βεντούρη Ευρυδίκη Μαρία, Βερούτης Κωνσταντίνος, Γρυπονησιώτη Μαρίνα, Διαμαντής Μάνος, Θεοδώρα Μπάκου, Ιατρίδου Έλενα, Καλοπαίδη Νίκη, Καραλιάς Ιωάννης, Κεραστάρη Έλια, Κονσολάκης Παντελής, Κονταρούδης Χρήστος, Κοτσίδης Πολύκαρπος, Κουλουρίδη Βασιλική, Κωστογιάννου Κατερίνα, Μεταξά Ρένα, Ξαγοράρη Φωτεινή (Φαίδρα), Παναγόπουλος Κωνσταντίνος, Παππά Φωτεινή, Πατμανίδη Στέφη, Πράπας Βασίλειος, Στασινάκης Άρις, Σταυρόπουλος Λάμπρος, Συρίβλης Απόστολος, Συρίγου Ευαγγελία, Τερζιδάκης Ανδρέας, Τιλκερίδης Νίκος, Φακίτσας Γιώργος.

  Πληροφορίες

  Εγκαίνια: Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, στις 19.00.

  Διάρκεια έκθεσης: 13/1/2018 – 25/2/2018Ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή, 14.00 – 21.00

  TV CALENDAR
  23 Ιανουαρίου 2019
  Μη χάσετε
  Σαμπρίνα (Sabrina)
  COSMOTE CINEMA 2HD - 19;45
  Δείτε περισσότερα >>