MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Σπίλμπεργκ βγάζει τα άπλυτα του Λευκού Οίκου στη φόρα

Η εποχή Τραμπ τον ευνοεί και ο μέγας παραμυθάς του Χόλιγουντ δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Το «The post- Απαγορευμένα παιχνίδια» αποδεικνύει ότι ο Σπίλμπεργκ έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και στα σοβαρά, πολιτικά θρίλερ. Η αληθινή ιστορία από τα 70ς με τη δημοσιοποίηση στην Ουάσιγκτον Ποστ (η εφημερίδα που αποκάλυψε και το Γουοτεργκέιτ) απόρρητων εγγράφων για τον πόλεμο στο Βιετνάμ γίνεται ένας ύμνος στην ελευθεροτυπία αλλά στη Γυναίκα που μετά από αιώνιες ανισότητας και διακρίσεων ετοιμάζεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο, όπως μαρτυρά και η ερμηνεία της Μέριλ Στριπ στο ρόλο της Κέι Γκράχαμ, εκδότρια της εφημερίδας που πήρε τη γενναία απόφαση να αποκαλύψει την αλήθεια, όταν οι περισσότεροι στο περίγυρο της την προέτρεπαν να πράξει το αντίθετο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=B74yecsgT-g

Από κοντά και ο Τοντ Χέινς με το αφοπλιστικό παραμύθι του «Δωμάτιο των θαυμάτων» μιλάει για συμπτώσεις και θαύματα, ενώ το «Γουέστερν» της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ είναι μια στωική ματιά πάνω στη σύγχρονη, διχασμένη Ευρώπη που πάντως δεν χάνει την αισιοδοξία της σχετικά με το μέλλον της γηραιάς ηπείρου.

Ο «Διπλός εραστής» του Φρανσουά Οζόν είναι η χαρά του ηδονοβλεψία: τολμηρές σκηνές σεξ με φροϋδική ανάλυση αλλά και δεκάδες σινεφίλ αναφορές σε κορυφές (Λιντς, Κρόνενμπεργκ, Πολάνσκι) του είδους. Μονίμως στην ένταση ο Λίαμ Νίσον δεν κουράζεται να βαράει κακούς στον «Επιβάτη», απρόβλεπτα γουστόζικο και ξύπνιο το σίκουελ του «Τζουμάντζι» σπάει ταμεία στις ΗΠΑ. Εδώ;

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b