MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

40ό Διεθνές Grand Prix Μαρία Κάλλας – Όπερα

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:00, πραγματοποιείται ο τελικός και η απονομή του Grand Prix Μαρία Κάλλας – Όπερα.

Monopoli Team

Ξεκίνησε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στον χώρο της αίθουσας δοκιμών της Όρχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το διεθνές  40ο Grand Prix Μαρία Κάλλας – Όπερα, στο οποίο διαγωνίστηκαν παρουσία κοινού και ενώπιον της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, για την πρώτη φάση 14 νέοι καλλιτέχνες από Ν. Κορέα, Ελλάδα, Κίνα, Πολωνία, Σερβία, Ρωσία.

Έτσι λοιπόν το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum και η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καλούν το φιλόμουσο κοινό να παρακολουθήσει τον τρίτο και τελικό κύκλο του διαγωνισμού, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Τους νέους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν το Μεγάλο Βραβείο, θα συνοδέψει η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με αρχιμουσικό τον Νίκο Βασιλείου και θα τελεστεί και η απονομή των βραβείων από την Διεθνή Κριτική Επιτροπή.

kritiki epitropi 5dek

Η Κριτική Επιτροπή 

Σέριλ Στιούντερ (Πρόεδρος της Έπιτροπής, Αμερικανίδα υψίφωνος από τις πλέον περιζήτητες ερμηνεύτριες στις διεθνείς λυρικές σκηνές, καθηγήτρια Φωνητικής στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ, Σκηνικής Τέχνης και Σκηνικής Παρουσίας)// Πέτερ Κάτονα, Γερμανός κριτικός ειδικευμένος στην όπερα και στις ηχογραφήσεις της κλασικής μουσικής, από το 1983 υπεύθυνος προγραμματισμού και επιλογής καλλιτεχνών όλων των παραστάσεων της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου (Covent Garden)// (Στήβεν Λάνγκριτζ, Αγγλος θεατρολόγος, σκηνοθέτης όπερας, με δύο σκηνοθεσίες και στην ΈΛΣ, σήμερα Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Όπερας του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία)// Μίλτος Λογιάδης (Μαέστρος με διεθνή καριέρα, Καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο)// Έύα Μάρτον (Όυγγαρέζα πολυβραβευμένη υψίφωνος, παιδαγωγός, με μεγάλη δισκογραφία και σπουδαίες εμφανίσεις).

Τα Βραβεία 

Γυναίκες: Grand Prix: Χρυσό μετάλλιο, 10.000€, Δίπλωμα και διοργάνωση κοντσέρτων από το Athenaeum, στο εξωτερικό και την Ελλάδα//2ο Βραβείο: Ασημένιο μετάλλιο, 5.000€, Δίπλωμα// 3ο Βραβείο: Ασημένιο μετάλλιο, 3.000€, Δίπλωμα
Ανδρες: Grand Prix: Χρυσό μετάλλιο, 10.000€, Δίπλωμα και διοργάνωση κοντσέρτων από το Athenaeum, στο εξωτερικό και την Ελλάδα// 2ο Βραβείο: Ασημένιο μετάλλιο, 5.000€, Δίπλωμα// 3ο Βραβείο: Ασημένιο μετάλλιο, 3.000€, Δίπλωμα

Διοργάνωση/Πληροφορίες

Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο ATHENAEUM, τηλ.210 3211987-49-55, www.grandprixmariacallas.com/ www.athenaeum.com.gr / e-mail:[email protected] σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / www.nationalopera.gr.

Όσοι νέοι καλλιτέχνες προκριθούν στον 2ο Κύκλο του διαγωνισμού θα παρουσιασθούν και πάλι στην Διεθνή Κριτική Επιτροπή με εντελώς διαφορετικό ρεπερτόριο, την Πέμπτη 8 και την Παρασεκυή 9 Δεκεμβρίου στις 15.00, στην αίθουσα δοκιμών ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής του Κέντρου Πολιστιμού Ιδρύμα Σταύρος Νιάρχος. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη από τα ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΣΙΝ. (πληροφορίες 2103211949 & 2103211955)

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b