MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 3 – 5/11: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

In Edit Festival στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

In Edit Festival – Athens Edition στην Στέγη

Το IN-EDIT έρχεται για δεύτερη χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 4 Νοεμβρίου 2017 και υπόσχεται ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στην παγκόσμια μουσική. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, περιλαμβάνει στο φετινό του πρόγραμμα 17 σπουδαία μουσικά ντοκιμαντέρ και στην οθόνη του, συναντιούνται ο Nick Cave με djs από το Ιράν, οι Rolling Stones με τον James Lavelle και βετεράνοι της λονδρέζικης πανκ με βιρτουόζους τζαζίστες. 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των προβολών

ΘΕΑΤΡΟ

 

Άγριος Σπόρος του Γιάννη Τσίρου στο Επί Κολωνώ

weekend agenda 3 4 5 2017 noemvrios

 

Μια από τις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, ο “Άγριος Σπόρος” του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, επιστρέφει και φέτος στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ. Πρωταγωνιστούν οι Τάκης Σπυριδάκης, Χριστίνα Μαριάνου και Ηλίας Βαλάσης.

Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού γερμανού θα φέρει φέτος τα πάνω κάτω…

Πού: Επί Κολωνώ (Κεντρική Σκηνή), Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94
Πότε: Παρασκευή & Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 18.15
Τιμές: Πέμπτη, Παρασκευή: Κανονικό: 15€, Φοιτητικό/Ανέργων/Άνω των 65: 12€ // Σάββατο/Κυριακή/αργίες: Κανονικό: 17€, Φοιτητικό & Ανέργων: 14€, Άνω των 65: 15€

ΜΟΥΣΙΚΉ

Martha High and The Soul Cookers στο Half Note

weekend agenda 3 4 5 2017 noemvrios 2

Η Martha High βγαίνει μέσα από την κλασική soul των 60’s, το funk των 70’s με το ισχυρό θρησκευτικό gospel background και την πλούσια τραγουδιστική παράδοση. Πέρυσι κυκλοφόρησε το άλμπουμ της «Singing For The Good Times» και με βάση αυτό έχει ξεκινήσει τις περιοδείες της με το εξαιρετικό γκρουπ των Soul Cookers, με τους rising stars Eric Wakenius στην κιθάρα και Leonardo Corradi στο όργανο αλλά και τον πολύπειρο Tony Match στα τύμπανα.

Που: Half Note
Πότε: Παρασκευή και Σάββατο στις 22.30, Κυριακή στις 21.30
Tιμές: 20€ (μπαρ), 25€ (Β’ Ζώνη), 30€ (Α’ Ζώνη)

ΈΚΘΕΣΗ

Χρήμα. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

weekend agenda 3 4 5 2017 noemvrios 5

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank συνεργάζονται για πρώτη φορά και διοργανώνουν από κοινού μία μεγάλη έκθεση με τίτλο «ΧΡΗΜΑ. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα». Η έκθεση παρουσιάζει μία διαφορετική όψη του νομίσματος, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ. Το νόμισμα αποτελεί, πρωτίστως, το βασικό μέσον συναλλαγής των ανθρώπων, με το οποίο καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες, πραγματοποιούν τις πληρωμές και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Η έκθεση διαρθρώνεται σε οκτώ θεματικές ενότητες, στις οποίες παρουσιάζονται 85 νομίσματα από τη Συλλογή της Alpha Bank μαζί με 159 αντικείμενα (πήλινα αγγεία και ειδώλια, μαρμάρινα και χάλκινα αγαλμάτια, ανάγλυφα, χρυσά κοσμήματα, μετρητικά σκεύη, νομίσματα από κλειστά σύνολα και επιγραφές) που προέρχονται από 32 Αρχαιολογικά Μουσεία και Συλλογές. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΑΙΝΙΑ

Ο θάνατος του ιερού ελαφιού

weekend agenda 3 4 5 2017 noemvrios 4

Διάσημος καρδιοχειρουργός νιώθοντας τύψεις (;) για το θάνατο ασθενή του πάνω στην εγχείρηση αρχίζει να αναπτύσσει περίεργη φιλία με το 16χρονο γιο του του θανόντα. Όταν επιχειρεί να φέρει σε επαφή το νεαρό με την οικογένεια του, που αποτελείται από την όμορφη σύζυγο, την έφηβη κόρη και το μικρότερο γιο, η κατάσταση φεύγει από τον έλεγχο του…

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που χάρισε στον ίδιο και τον Ευθύμη Φιλίππου το βραβείο σεναρίου στο φετινό φεστιβάλ Καννών είναι μια αλληγορία για το σκοτάδι της ανθρώπινης φύσης με πολλούς συμβολισμούς που δεν αφήνει κανένα θεατή αδιάφορο! 

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη.

Δείτε που παίζεται 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b