MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Pedro Almodovar: Ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στον πιο αντισυμβατικό δημιουργό

Pedro Almodovar. Η αισθητική των έντονων χρωμάτων, οι αντισυμβατικοί – ανατρεπτικοί χαρακτήρες, το έντονο μελοδραματικό στοιχείο, τα sountrack που άφησαν εποχή και η έντονη παρουσία της γυναικείας φύσης σε όλες της τις εκδοχές, χαρακτηρίζουν τον πιο αντισυμβατικό και πολυβραβευμένο σκηνοθέτη που έχει αφήσει το ιδιαίτερο προσωπικό του στίγμα του στον Ισπανικό κινηματογράφο…

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ευκαιρία λοιπόν, να θυμηθούμε ξανά όλες τις ταινίες του αντισυμβατικού Αlmodovar, μέσα από ένα σπέσιαλ αφιέρωμα από την COSMOTE TV τις Τρίτες του Οκτωβρίου. Ταινίες – ύμνος απέναντι στην γυναικεία φύση και ύπαρξη, όπως αυτή καθόρισε την ζωή του και την δημιουργία του, προβάλλονται από το κανάλι COSMOTE CINEMA 2HD.

10/10, 22.00 | COSMOTE CINEMA 2HD

Κika

tribute to pedro almodovar 2017 cosmote tv oktwvrios

Η Κίκα είναι μια αφελής αισθητικός που έχει σχέσεις με έναν φωτογράφο, ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη νεκρή μητέρα του. Μια μέρα βιάζεται από έναν πορνοστάρ και τότε σπεύδει επιτόπου μια διάσημη τηλεπαρουσιάστρια…

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία με έντονα μελοδραματικά στοιχεία, παραγωγής του 1993, με πρωταγωνιστές τους Verónica Forqué, Peter Coyote και Victoria Abril. Στόχος της – τον οποίο και πετυχαίνει – είναι να θίξει θέματα όπως είναι το σεξ, η βία και ο μαύρος κόσμος των media.

17/10, 22 | COSMOTE CINEMA 2HD

Όλα για τη Μητέρα μου (All About My Mother)

tribute to pedro almodovar 2017 cosmote tv oktwvrios 2

Η υπόθεση ακολουθεί την ζωή μιας μητέρας όταν χάνει τον 17χρονο γιο της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μετά το συμβάν η μητέρα πηγαίνει στη Βαρκελώνη για να βρει τον πατέρα του, με τον οποίο είχαν χωρίσει πριν γεννηθεί το παιδί, γιατί εκείνος έγινε τρανσέξουαλ. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης συναντά μια νεαρά καλόγρια με AIDS και μια σταρ του θεάτρου. Καταλήγει έτσι να ζήσει μια μικρή περιπέτεια στον κόσμο των τρανσέξουαλ με δραματικό τέλος.

Το “Όλα για τη μητέρα μου” (Todo sobre mi madre) είναι μια ταινία παραγωγής του 1999 με πρωταγωνιστές τους Cecilia Roth, Marisa Paredes και Candela Peña. Η ταινία αφορά στο θέμα του AIDS, τον επαναπροσδιορισμό του φύλου, της αναζήτησης σεξουαλικής ταυτότητας, της θρησκείας, της πίστης και του λόγου ύπαρξης και τα σχολιάζει με ένα κωμικοτραγικό τρόπο και μια έντονη αίσθηση μαύρου χιούμορ. Η ταινία κατάφερε να αποσπάσει το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, το βραβείο σκηνοθεσίας και οικουμενικό βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών. Έχει διακριθεί επίσης με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Σκηνοθεσίας και 7 βραβεία Goya.

24/10, 22.00 | COSMOTE CINEMA 2HD

Μίλα της (Τalk to Her)

tribute to pedro almodovar 2017 cosmote tv oktwvrios 3

To Τalk to Her (ισπανικά: Hable con ella) είναι ισπανική δραματική ταινίας παραγωγής του 2002. Πρωταγωνιστούν οι Rosario Flores, Javier Cámara, Leonor Watling, Darío Grandinetti και Geraldine Chaplin. Kατάφερε να αποσπάσει σημαντικά βραβεία όπως το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και BAFTA της καλύτερης μη αγγλόφωνης ταινίας. Μάλιστα θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες ταινίες του 21ου αιώνα.

Η ταινία πραγματεύεται το πώς δύο άντρες, με γνώμονα τη μοναξιά, συνδέονται με βαθιά φιλία, όταν συναντιούνται στο νοσοκομείο, όπου ο καθένας έχει εκεί σε κώμα την αγαπημένη του. 

31/10, 22.00 | COSMOTE CINEMA 2HD

Γύρνα πίσω (Volver)

tribute to pedro almodovar 2017 cosmote tv oktwvrios 4

To Γύρνα πίσω (Volver) είναι μία δραματική ταινία παραγωγής του 2006 με πρωταγωνιστές τους Penélope Cruz, Carmen Maura και Yohana Cobo. Το Volver ήταν μέρος του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ Καννών το 2006, που και απέσπασε τελικά το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου (το οποίο το μοιράστηκαν οι έξι βασικές ηθοποιοί) και βραβείο Καλύτερου Σεναρίου.

Η ταινία επικεντρώνεται σε μία εκκεντρική οικογένεια, η οποία αποτελείται μόνο από γυναίκες, που ζει σε μία νότια περιοχή στη Μαδρίτη. Η Cruz, υποδύεται τη δυναμική Ραϊμούντα, μία μητέρα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα διευθύνοντας το εστιατόριο που εγκατέλειψε ένας γείτονάς της κι έχοντας στο ψυγείο το πτώμα του άνδρα της. Επιπλέον κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τη 14χρονη κόρη της. Η αποκορύφωση της κρίσης στην οικογένεια έρχεται όταν η μητέρα της “επιστρέφει” από τους νεκρούς.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/hCEd9Gc9S5g” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b