MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Τρωάς του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος, επανέρχονται στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, με την παρουσίαση ενός νέου κύκλου παραστάσεων από τις 20 Οκτωβρίου 2017, στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η «Τρωάς» είναι ένα τρίδυμο, τρεις μονόλογοι σε τρία μέρη. Στο πρώτο, το καθένα από τα τρία πρόσωπα, Πρίαμος, Έκτωρ, Αστυάναξ, μιλά για το πώς βίωσε τον πόλεμο. Στο δεύτερο, το κάθε πρόσωπο μιλά ως ένας από τους άλλους τρεις. Στο τρίτο, μιλά η Τρωάς με τα λόγια και των τριών: μία φωνή που εμπεριέχει και τις τρεις γενιές και που τις υπερβαίνει, οδηγώντας σε μία ολική και τελική σύνοψη.

 trvas2

Σύμφωνα με τον συγγραφέα:

«Ο πόλεμος ως ανθρώπινη αλήθεια, θα μπορούσε να γίνει, όπως και η θνητότητά του, ένας καταλυτικός μηχανισμός στα χέρια τού ίδιου του ανθρώπου, προκειμένου να μάθει και να καταλάβει, αλλά και να αποδεχθεί, το ποιος όντως είναι. Η αυτογνωσία όμως αυτή όχι μόνο δεν είναι υποφερτή από τον άνθρωπο, αλλά και, εξαιτίας της αδυναμίας του να την αντέξει, έχει ανέκαθεν αποκλειστεί, με την θέσπιση και καθιέρωση ποικίλων ψευδαισθήσεων οι οποίες φρόντισαν να τού εξασφαλίσουν προστατευτικές διεξόδους από την αντιμετώπιση τού Ανυπόφορου. Στην «Τρωάδα», οι διέξοδοι αυτές έχουν εκ προοιμίου καταρριφθεί. Η τρισδιάστατη φωνή των τριών ηλικιών, μιλάει από εκεί όπου θα μπορούσε να μιλήσει το ίδιο το Ανυπόφορο.»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος

Σκηνικά: Σάββας Στρούμπος
Κοστούμια: Σάββας Στρούμπος
Μουσική: Έλλη Ιγγλίζ
Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης

Παίζουν: Δαυίδ Μαλτέζε, Έλλη Ιγγλίζ

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο: φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 (Ώρα έναρξης: 21.00) έως Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018
Πληροφορίες: Τηλ.: 210-3225207
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή (εκτός από 8/12, 15/12 και 5/1/18) -Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή (εκτός από 24/12 και 31/12) στις 19.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b