MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Και τα αγόρια κλαίνε του Μιχάλη Παπαδόπουλου στο Τσαϊ στη Σαχάρα

Tο “Τσάι στη Σαχάρα” παρουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την παράσταση «Και τα αγόρια κλαίνε» του Μιχάλη Παπαδόπουλου σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 και κάθε Πέμπτη στις 21.30 και Σάββατο στις 00.00.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

«Είμαι ένας επιτυχημένος, ευτυχισμένος πατέρας, έτσι όπως το ονειρεύτηκε ο μπαμπάς μου, και το 1965 είναι η χρονιά μου». Ο Τζον Γουέην Κέισυ είναι υπόδειγμα αμερικανού πολίτη της δεκαετίας του 1960. Ευτυχισμένος οικογενειάρχης, επιτυχημένος επιχειρηματίας, σημαντικό μέλος της κοινωνίας με έντονο κοινωνικό έργο. Ζει με τη σύζυγό του και τα παιδιά του κι εργάζεται στην αλυσίδα εστιατορίων του πεθερού του. Την ημέρα είναι αξιοσέβαστος και ευυπόληπτος. Τη νύχτα αλλάζει πρόσωπο όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο του και κυκλοφορεί στους δρόμους. Εμφανίζεται ο Πόγκο ο κλόουν…εκείνος που αγαπάει τα νεαρά αγόρια…. το λευκό τους δέρμα… την απαλή τους μυρωδιά. Τα νεαρά αγόρια που καταλήγουν να κοιμούνται στο υπόγειο, αφού τελειώσει μαζί τους, αφού τα έχει κάνει να κλάψουν. Βασισμένο στην αληθινή ζωή του Αμερικανού Τζόν Γουέην Κέισυ ή αλλιώς Πόγκο ο κλόουν, ο μονόλογος του Μιχάλη Παπαδόπουλου, μας δείχνει τη ζωή ενός από τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής, ενός ανθρώπου που βίασε, σκότωσε και έθαψε κάτω απ το σπίτι του 33 νεαρά αγόρια και καταδικάστηκε σε θάνατο – αμετανόητος – αφού απεκαλύφθησαν όλες οι στυγερές δολοφονίες που είχε κάνει.

«Όταν θάβεις κάτι τελειώνει, μόνο όταν το θάβεις. Δεν τον ξανασκέφτηκα, δεν τον έψαξα, τον έθαψα, τέλος». Ξεκινώντας από τα παιδικά του βιώματα, περνάει στην εφηβεία, τους γάμους, τα παιδιά, για να φτάσει στο μεγάλο πάθος, τα αγόρια που κλαίνε. Γιατί όλα κλαίνε. Αλλιώς δεν τα αφήνει να κοιμηθούν. «Απόψε είναι μια ξεχωριστή νύχτα , απόψε δεν θα κοιμηθώ μόνος σε ένα κελί , απόψε θα βρεθώ αγκαλιά με τα αγόρια μου, Timothy; Εσύ είσαι; Τ΄ ακούτε ; Είναι τα αγόρια μου που κλαίνε, κλαίνε τα αγόρια μου…». Θυμάται, περνάει μπροστά του όλη του η ζωή, γίνεται θύτης, θύμα, κατήγορος μα κυρίως κατηγορούμενος. Και πάντα, ακόμη και την τελευταία στιγμή, περήφανος που έζησε «διαφορετικός από τους άλλους ανθρώπους, χωρίς να ντρέπεται για τις εμμονές και τα πάθη του».

Ακατάλληλο για ανηλίκους

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Σκηνικά: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Μουσική: Γιώργης Κοντοπόδης

Παίζουν: Γιώργης Κοντοπόδης

Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10€, 7€( φοιτητικό ,ανέργων ), 5€ ( ατέλειες )
Διάρκεια Παραστάσεων: 7/9 έως 18/11 2017
Παραστάσεις: Πέμπτη στις 21:30, Σάββατο ( μεταμεσονύκτια ) στις 00 :00
Βοηθός Σκηνοθετη: Γωγώ Φάκου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Όσα παίρνει ο άνεμος: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, του Κωνσταντίνου Ντέλλα για 3η σεζόν στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Caipirinha, του Μιχάλη Σπέγγου στο Θέατρο Δρόμος
ΘΕΑΤΡΟ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη για 5η χρονιά στο Θέατρο Άλφα
ΘΕΑΤΡΟ
Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος: Επιστρέφει ο μονόλογος με τον Αργύρη Ξάφη
ΘΕΑΤΡΟ
Τελευταία Επιθυμία, των Αντώνη Αντωνόπουλου και Κέλλυς Παπαδοπούλου στο H.ug Art Space
ΘΕΑΤΡΟ
Άγριοι, του Γιώργου Παλούμπη για 2η σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
Θεατρικά Νέα
Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ: Η ταινία-σταθμός ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Άνεσις
Θεατρικά Νέα
Η Παναγία των Παρισίων: Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη ανεβάζει στον «Ελληνικό Κόσμο» το αριστούργημα του Ουγκώ
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Βρικόλακες», του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν στο θέατρο Radar