MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων έρχεται τον Σεπτέμβριο στην Ελλαδα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων [Greek-Turkish Youth Orchestra αποτελούμενη από 60 και πλέον χαρισματικούς νέους Έλληνες και Τούρκους μουσικούς, διανύοντας τη δέκατη επιτυχημένη της χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο του 2017, 5 μοναδικές συναυλίες σε Ρόδο, Κρήτη, Αθήνα και Ελευσίνα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στη φετινή της περιοδεία, την ορχήστρα πρόκειται να διευθύνει η ανερχόμενη μαέστρος Ζωή Ζενιώδη, οποία είναι η πρώτη Ελληνίδα μαέστρος στα 10 χρόνια λειτουργίας του θεσμού. Η ορχήστρα αποσκοπεί στο να ενώσει μουσικούς με διαφορετικές κουλτούρες, έχοντας ως κοινή γλώσσα την φιλία, την αρμονία και τη μουσική.

Στόχος της ορχήστρας είναι να ενισχύσει τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας μέσω της μουσικής, να συναντήσει, να επικοινωνήσει, να προωθήσει τη φιλία και να ξεπεράσει τις παρελθούσες και σημερινές διαφορές. Η ορχήστρα στοχεύει στο να μεταδώσει μια συναισθηματική και ενοποιητική εμπειρία, με την κοινή χρήση και τη δημιουργία της μουσικής. Αυτοί οι νέοι μουσικοί, από τις δύο χώρες, είναι σε θέση να μοιράζονται συναισθήματα χωρίς να μιλάνε μια κοινή μητρική γλώσσα. Επικοινωνούν μέσω της γλώσσας της μουσικής, εκεί όπου δεν υπάρχουν τα όρια που επικρατούν στον υπόλοιπο κόσμο.

ellhnotourkiki orxistra newn 2017 zappeio megaro 2017 2

Βασισμένη στις παραπάνω αρχές, η Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Ορχήστρας Leni Konialidis οραματίστηκε την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων πριν 10 χρόνια. Η ορχήστρα αποτελείται από περίπου 60 νέους μουσικούς και από τις δύο χώρες, ηλικίας μεταξύ 18 και 28 ετών. Τα μέλη της συναντιούνται κάθε καλοκαίρι για πρόβες πριν δώσουν συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Τουρκίας. Μέχρι σήμερα η Ορχήστρα έχει εμφανιστεί σε ιδιαιτέρως σημαντικούς τόπους όπως το θέατρο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα, το αίθριο του μουσείου της Ακρόπολης, το Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας (Seferihisar, Cesme, Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα).

Κατά τη διάρκεια των 10 αυτών ετών, η Ορχήστρα αντιμετώπισε θετικά σχόλια από τον ελληνικό και τουρκικό Τύπο, ενώ η θερμή υποδοχή που είχε μαγεύοντας και συγκινώντας το κοινό και στις δύο χώρες, συνέβαλε στην πεποίθηση ότι η κοινή γλώσσα της μουσικής προωθεί πραγματικά την αρμονία, αντικατοπτρίζει την ελπίδα των νέων σε όλες τις χώρες για μια ουσιαστικότερη κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων και μια θετική προοπτική για τις μουσικές γέφυρες που οφείλουν να χτιστούν σε όλο τον κόσμο.

“Η ιδέα πίσω από αυτή την ορχήστρα είναι το πάθος και ο θαυμασμός μου για τη μουσική. Πάντα πίστευα ότι η μουσική μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο, η μουσική μπορεί να μας βοηθήσει όταν είμαστε λυπημένοι, η μουσική μπορεί να μας βοηθήσει να εκφράσουμε συναισθήματα όταν είναι δύσκολο αυτά να βγουν με τα λόγια. Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα, δεν χρειάζεται πραγματικά να τη μιλάει κάποιος. Έτσι, χτίστηκε το όραμα αυτής της ορχήστρας. Στόχος της είναι η φιλία μέσω της μουσικής. Οι Έλληνες νέοι και οι Τούρκοι νέοι δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον – και αυτή η ορχήστρα δημιουργήθηκε για αυτήν ακριβώς την σπάνια στιγμή. Πιστεύω βαθιά ότι η μουσική και η ανθρώπινη επαφή που δημιουργείται μεταξύ των συμμετεχόντων έχει τη δύναμη να προκαλέσει πολιτιστικό και κοινωνικό όφελος και για τις δύο χώρες και αναμφισβήτητα να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση μεταξύ αυτών των θαυμάσιων πολιτισμών. Σε μια εποχή, όπως η σημερινή, όπου τα πράγματα εξελίσσονται τόσο γρήγορα και κανείς δεν ακούει κανέναν, προτάσσουμε την επικοινωνία μέσα από την αγνή γλώσσα της μουσικής.” Leni Konialidis, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων.

ellhnotourkiki orxistra newn 2017 zappeio megaro 2017 4

Πρόγραμμα

1/9 – Ρόδος | Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου | Ώρα 21.00

4/9 – Ηράκλειο |Τεχνόπολις | Ώρα 21.00

5/9 – Ρέθυμνο | Φρούριο Φορτέτζας | Ώρα 21.00

7/9 – Ελευσίνα | Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος | Ώρα 21.00

8/9 – Αθήνα | Ζάππειo Mέγαρο | Ώρα 20.30

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.

Το ντοκιμαντέρ για την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Όπερα, θέατρο, συναρπαστικές μουσικές συναντήσεις: Όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-2027 στο Θέατρο Ολύμπια
Photo Stories
Μετράμε αντίστροφα για το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ μέσα από 10+1 κλικς από τις πρόβες
Μουσικά Νέα
«Καρδιά μου κράτα»: Η Πολυξένη Καράκογλου ερμηνεύει Ναταλία Γερμανού – Alex Sid
Μουσικά Νέα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανοίγει τη νέα σεζόν στο Μέγαρο και τιμά το Έτος Μπετόβεν
Μουσικά Νέα
Chico Pinheiro: Ο κιθαρίστας που φέρνει τη σύγχρονη βραζιλιάνικη jazz στο Half Note
Επίκαιρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία
Μουσικά Νέα
«Κάτι σου λείπει (βόμβος νο2)»: Pan Pan και Καλλιόπη Μητρόπουλου επιστρέφουν με άλλο ένα κομμάτι που θα ακούμε ξανά και ξανά
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Αυλαία στο Φεστιβάλ Λίμνης με χορό, τζαζ και Μίκη Θεοδωράκη
Μουσικά Νέα
Για μία βραδιά, το Borderline Festival καταλαμβάνει (ξανά) το Onassis Ready
Μουσικά Νέα
Από Σαββόπουλο μέχρι Μάλαμα: Όταν ο Γιώργος Μαζωνάκης ερμήνευε κομμάτια που αγάπησε
Μουσικά Νέα
Γιώργος Μαζωνάκης: Τα τραγούδια που του αφιέρωσαν Κότσιρας, Μάλαμας, Βελεσιώτου επι σκηνής
Μουσικά Νέα
«Ο Γιώργος είχε κάτι που δεν διδάσκεται. Είχε προσωπικότητα»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Μαζωνάκη