MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Επτά επί Θήβας σε περιοδεία στην Αττική

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις και σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, έρχεται σε θέατρα της Αττικής από 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη στο Βασιλικό Θέατρο (13 έως 16 Σεπτεμβρίου).

author-image Ευδοκία Βαζούκη
Η υπόθεση του έργου
 
Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, οι οποίοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Όταν ήρθε, ωστόσο, η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Εξοργισμένος ο Πολυνείκης συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί των δύο αντίπαλων στρατευμάτων παρατάχθηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης, με τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη αντιμέτωπους στην έβδομη πύλη. Κεντρικός ήρωας της τραγωδίας είναι ο Ετεοκλής. Η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας κι εκείνος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση σε μια μάχη καταδικασμένη, χωρίς πραγματικό νικητή.

Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει το ρόλο του Ετεοκλή, η Κλειώ Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Άγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα, o Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη και μαζί τους ένας 14μελής χορός ηθοποιών.

 
Πρόγραμμα περιοδείας Αττικής:
30 Αυγούστου – Παπάγου, Κηποθέατρο Παπάγου, στις 21.15
1 Σεπτεμβρίου – Ηλιούπολη, Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», στις 21.00
3 Σεπτεμβρίου – Πειραιάς, Βεάκειο Θέατρο, στις 21.00
5 Σεπτεμβρίου – Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» (Φεστιβάλ “Στη σκιά των βράχων”), στις 21.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αισχύλος
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Χορογραφία: Έντι Λάμε

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου (Ετεοκλής), Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Αντιγόνη), Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), Γιώργος Καύκας (Άγγελος), Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας), Γιώργος Παπανδρέου (Πολυνείκης), Χορός: Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Δρόσος, Ελένη Θυμιοπούλου, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας

Τιμές Εισιτηρίων: Τιμή προπώλησης μέσω ηλεκτρονικής κράτησης (έως και 15 ημέρες πριν από την παράσταση): 10 € Τιμή προπώλησης: 12 € Κανονικό εισιτήριο: 15 € Φοιτητικό/ Άνω των 65 / Ομαδικό: 10 € ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8 €
Βοηθός Σκηνοθετη: Αθηνά Σαμαρτζίδου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b