MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαμάδες δίνουν ένα τέλος στα ταμπού γύρω από τον θηλασμό

Το ότι ο θηλασμός σαν διαδικασία αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο θέμα, που πολλές φορές προκαλεί περίεργες αντιδράσεις, δεν αποτελέι νέο, ωστόσο μια φωτογράφιση μαμάδων την ώρα του θηλασμού, ευελπιστεί να δώσει ένα τέλος σε κάθε ταμπού γύρω από το θέμα αυτό.

Φωτογραφίες: Nicki Kaylor
Monopoli Team

Η φωτογράφος Nicki Kaylor, βρήκε έναν πολύ ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο να βοηθήσει, ώστε να αντιμετωπίζεται το θέμα του θηλασμού σαν κάτι το απολύτως φυσιολογικό. Αρχικά, ζήτησε από 9 μαμάδες να καταγράψουν όλα τα αγενή σχόλια που έχουν λάβει κατά την διάρκεια της θηλάζουσας περιόδου, τα οποία τις έφεραν σε αμηχανία για ένα θέμα που μόνο περήφανες θα έπρεπε να τις κάνει να νιώθουν. Στην συνέχεια τους ζήτησε να ποζάρουν στον φακό της την ώρα που θηλάζουν τα παιδιά τους, κρατώντας πίνακες με τα σχόλια που είχαν προηγουμένως καταγράψει.

Αυτό που θα διαπιστώσετε κι εσείς οι ίδοι, βλέποντας τις φωτογραφίες, είναι μια έντονη αντίθεση ανάμεσα σε όμορφες και γλυκές φωτογραφίες μαμάδων και μωρών και άκομψα σχόλια…

thilasmos mwra mamades thema photo stories 2017 2

“Μπορείς να πας στο μπάνιο;”

 

thilasmos mwra mamades thema photo stories 2017 3

“Δεν είναι λίγο μεγάλος για να τον θηλάζεις;”

thilasmos mwra mamades thema photo stories 2017 4

“Πρέπει να χρησιμοποιέις κουβέρτα!”

thilasmos mwra mamades thema photo stories 2017 7

“Πρέπει να σταματήσεις τον θηλασμό, η μικρή έχει βγάλει δόντια!”

 

thilasmos mwra mamades thema photo stories 2017

 “Ακόμα θηλάζεις;” 

“Έκανα αυτό το project επειδή δεν μπορώ να πιστέψω πόση αρνητική και κακόβουλη κριτική δέχονται οι μάμάδες όταν θηλάζουν και ιδιαίτερα όταν βρίσκοναι σε δημόσιους χώρους. Καμια μητέρα δεν πρέπει να αισθάνεται ένοχη ή να ντρέπεται μόνο και μόνο επειδή το παιδί της πεινάει και πρέπει να το ταΐσει! Γι’ αυτό προχώρησα σε αυτό το κατά κάποιο τρόπο, κίνημα“, δήλωσε η φωτογράφος. 

Ήδη οι φωτογραφίες κάνουν τον γύρω του κόσμου στο διαδίκτυο με στόχο να σταματήσει κάθε είδους bullying απέναντι στις μητέρες που θηλάζουν και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης οι συγκεκριμένες, σίγουρες για τον εαυτό τους μαμάδες, για όσες διστάζουν να το κάνουν, επειδή φοβούνται την κριτική του κόσμου. Mπράβο τους!

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b