MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οδηγός για τα καλύτερα Φεστιβάλ του ελληνικού καλοκαιριού

Τα σημαντικότερα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται αυτό το καλοκαίρι σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Monopoli Team

Φεστιβάλ Θάλασσας 2017 στα Νέα Μουδανιά

Το «Φεστιβάλ Θάλασσας» θα διεξαχθεί και αυτό το καλοκαίρι 21 Ιουλίου με 26 Αυγούστου στα Νέα Μουδανιά, με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

kalokairina festival 2017 ellada odigps 4

SeaNema Open Air Film Festival στην Κεφαλονιά

SeaNema Open Air Film Festival στην Κεφαλονιά

Από 31 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου, ταξιδεύουμε Κεφαλονιά για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ελλάδας. Το ιδιαίτερο αυτού του Φεστιβάλ είναι πως οι προβολές των ταινιών δεν φιλοξενούνται σε κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις παραλίες, με το νησί να μεταμορφώνεται σε ένα απέραντο θερινό σινεμά, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στην Κέρκυρα

Αξιοποιώντας δρόμους, πλατείες και κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού έρχεται για ένα ακόμα καλοκαίρι στην Κέρκυρα, αναδεικνύοντας το δημόσιο χώρο ως ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έως τις 5 Αυγούστου.

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Ένα νέο πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ, με άξονα τη μουσική, εγκαινιάζεται φέτος το καλοκαίρι στο νησί της Χίου, στις 31 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου. Συναυλίες, σύγχρονο μουσικό θέατρο, έκθεση φωτογραφίας και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από πληθώρα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, μας περιμένουν σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους του νησιού.

Φεστιβάλ Βωβούσας στην Πίνδο

Μετράμε ήδη αντίστροφα για το Φεστιβάλ Βωβούσας στην Πίνδο, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να διαρκέσει έως και τις 5 Αυγούστου. Μια τοποθεσία μέσα στην φύση φαντάζει ιδανικός προορισμός για ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ κι ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκθέσεις και προβολές, συναυλίες, σεμινάρια, προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνώσεις κειμένων και παραστάσεις μας περιμένει.

kalokairina festival 2017 ellada odigps 2

39ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς

Φεστιβάλ Βαρβάρας στη Χαλκιδική

Για 18η χρονιά, καλοκαιρινό ραντεβού στην ορεινή περιοχή Βαρβάρα της Χαλκιδικής, 3 με 5 Αυγούστου. Θα έχουμε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις μουσικές συναυλίες, σε συνδυασμό με το καταπληκτικό κλίμα που προσφέρει η Βαρβάρα, τη φυσική ομορφιά του τόπου, καθώς και να γευθούμε τη περίφημη τοπική κουζίνα.

Fenefest / Φεστιβάλ Φενεού

Για τις 4 και 5 Αυγούστου μουσικά συγκροτήματα και dj ενώνονται για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ παράλληλα διοργανώνονται δραστηριότητες στη φύση για όλες τις ηλικίες, όπως και θεατρικές παραστάσεις, που μας προσκαλούν όλους να βοηθήσουμε στην όλη αυτή προσπάθεια. Μάλιστα, η τοποθεσία του Φεστιβάλ, στους πρόποδες του Χελμού, φαντάζει ιδανική και για όσους θέλουν να κατασκηνώσουν και να ζήσουν απόλυτα την εμπειρία του Φεστιβάλ.

39ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς

2 με 6 Αυγούστου ραντεβού στο πανέμορφο Νεστόριο Καστοριάς. Ένα πενταήμερο με συναυλίες, πολλά happenings και διακοπές στη μαγευτική τοποθεσία δίπλα στο ποτάμι, είναι η καλύτερη επιλογή για φέτος το καλοκαίρι. 

Saristra Festival 2017 Παλιά Βλαχάτα – Σάμη, Κεφαλονιά

Στα Παλιά Βλαχάτα στη Σάμη Κεφαλλονιάς, θα γίνει για πέμπτη χρονιά το Saristra Festival, το πρωτοποριακό φεστιβάλ ελληνικής μουσικής, 4, 5 & 6 Αυγούστου 2017.  Συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, διαλέξεις, παράλληλες δράσεις αλλά και δυο μεσημεριανά beach parties θα απογειώσουν το 3ήμερο του Φεστιβάλ!

PUΛSAR Festival Στη Σαμοθράκη

Το διημερο 7 και 8 Αυγούστου το πρόγραμμα έχει Σαμοθράκη και φεστιβάλ τέχνης και μουσικής. Στο διήμερο θα ακούσουμε μουσική από τρία σχήματα, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό στίγμα στο σύμπαν της ελληνόφωνης ανεξάρτητης σκηνής σε έναν χώρο ιδιαίτερο, την πρώην βιοτεχνική μονάδα παραγωγής γλυκών κουταλιού.

kalokairina festival 2017 ellada odigps 3

 Φεστιβάλ Βωβούσας στην Πίνδο

13o Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, υποδέχεται το μουσικόφιλο κοινό των Κυκλάδων, στο Θέατρο “Απόλλων” στην Ερμούπολη της Σύρου, από τις 7 έως τις 9 Αυγούστου. Καλλιτέχνες από την Νορβηγία, την Σουηδία, την Τουρκία, και την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν μέσα σε τρεις συναυλίες, διαχρονικά διαμάντια της μουσικής δωματίου αλλά και άριες από την Όπερα. 

5ο Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης,”Slap Back in the Face”

Το Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης “Slap Back in the Face” θα βρίσκεται για 5η συνεχόμενη χρονιά κοντά μας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την ομορφιά του νησιού και να περάσει τα βράδυα του παρεά με τους ήχους καταξιωμένων συγκροτημάτων. Στις 8 και 9 Αυγούστου, λοιπόν, το Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης (Slap back in the face) και το Saristra festival της Κεφαλονιάς, ενώνονται σε μιά μουσική γέφυρα μεταξύ των δυό νησιών με σκοπό να προσφέρουν ένα άκρως ενδιαφέρον μουσικό πενθήμερο!

5o Railway Festival στον νομό Ηλείας

Ένα αυτοδιαχειριζόμενο, δωρεάν φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής έρχεται για μία μόνο ημέρα, στις 9 Αυγούστου, στον νομό Ηλείας. Σην περιοχή του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού στο Βαρθολομιό, το Φεστιβάλ θα στηθεί με ελεύθερη είσοδο, και πληθώρα δραστηριοτήτων.

Sani Festival 2017 στη Χαλκιδική

Έως και τις 19 Αυγούστου πάμε Χαλκιδική, στο Sani Festival 2017, που έχει ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του Ιουλίου και μας περιμένει μαζί με αγαπημένους, διάσημους καλλιτέχνες όπως η Dee Dee Bridgewater, ο Mανώλης Μητσιάς, η Νατάσσα Μποφίλιου κ.α. Και που; Μα φυσικά στο Λόφο της Σάνη, στο Sani Resort, όπως κάθε χρόνο.

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου στη Λέσβο

Αυτό το καλοκαίρι, 16 έως 19 Αυγούστου, κορυφαίοι νέοι ερμηνευτές διεθνούς φήμης, συναντιούνται για μία τετραήμερη γιορτή κλασικής μουσικής. 19 εξέχοντες μουσικοί, που θα φθάσουν στο νησί από όλο τον κόσμο, θα εξερευνήσουν την ιαματική δύναμη της μουσικής, μέσα από τα συναρπαστικά έργα που ερμηνεύουν, αξιοποιώντας παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μαγευτικό τοπίο του μέρους.

Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

20 με 27 Αυγούστου στήνεται μια γιορτή πολιτισμού και νιότης στην Χώρα της Λευκάδας και δίνει την ευκαιρία σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να απολαύσουν τη λαϊκή τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά τους.

ziria

 

Ζiria Music Festival στη Ζήρεια στην Ορεινή Κορινθία

Το τριήμερο 24-26 Αυγούστου στο Oροπέδιο της Ζήρειας, στήνεται ένα μεγάλο καλοκαιρινό πάρτυ από νωρίς το μεσημέρι έως νωρίς το…πρωί, με αγαπημένες μπάντες και παραγωγούς, καθώς επίσης και μοναδικές εναλλακτικές δραστηριότητες, φιλικές για όλες τις ηλικίες. 

Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Από 29 Ιουλίου ως 25 Αυγούστου “σαλπάρουμε” για Άνδρο και για το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. Μια ανοιχτή υπερσύγχρονη σκηνή 900 θέσεων του θεάτρου Ανεμόεσσα στην Χώρα της Άνδρου, θα φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις, αγαπημένους καλλιτέχνες και τραγουδιστές, πετυχαίνοντας μια ευχάριστη μίξη του ντόπιου με το διεθνες.

Hydra World Music στην Υδρα

Το πρώτο Διεθνές Μουσικό φεστιβάλ στην Ύδρα θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 25-27 Αυγούστου και απευθύνεται σε ανθρώπους με μουσικές ανησυχίες αλλά και ταλαντούχους μουσικούς από όλο τόν κόσμο. 

12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Την Τετάρτη 2 έως και την Κυριακή 27 Αυγούστου, όλοι μουσόφιλοι, ταξιδεύουμε στην Αίγινα για το Φεστιβάλ Μουσικής και για ονειρεμένες μουσικές βραδιές σε ανοικτούς και μαγευτικούς χώρους του νησιού.

Santorini Arts Factory 2017

Από τις 27 Ιουλίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου ραντεβού στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF). Θέατρο, χορός, μουσικά σύνολα, συναυλίες, κλασική και νέα δραματουργία, θέατρο για παιδιά και εφήβους, διεθνή έργα, performance, σεμινάρια και εικαστικες εκθέσεις, είναι μερικές μόνο από τις παραμέτρους που συνθέτουν το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ.

kalokairina festival 2017 ellada odigps 5

 Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b