MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παιδικά Βιβλία για το Καλοκαίρι: Ένα κίτρινο φύλλο / Σιλουανή από τις εκδόσεις Ίκαρος

Οι εκδόσεις Ίκαρος προτείνουν δύο παιδικά βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Monopoli Team

Ένα κίτρινο φύλλο

Συγγραφέας: Μιχάλης Μουλάκης

Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

9789605721503

Πώς η μικρή διαδρομή ενός φθινοπωρινού-κίτρινου φύλλου προς το έδαφος μπορεί να μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου μας; Πώς το πρόσκαιρο “ποτέ ξανά” μπορεί να δώσει τη θέση του στην παντοτινή χαρά του “για πάντα”;

Το Ένα κίτρινο φύλλο είναι η μικρή ιστορία της πτώσης ενός φθινοπωρινού φύλλου από το κλαδί του στο έδαφος. Στη διάρκεια αυτού του σύντομου ταξιδιού το φύλλο συναντά ένα σπουργίτι, ένα μυρμήγκι, βλέπει τον κορμό του δέντρου που το στήριζε όλη του τη ζωή και αντικρίζει για πρώτη φορά την κουφάλα του δέντρου. Στο τέλος πέφτοντας στο χώμα συναντάει τα άλλα πεσμένα φύλλα και μαζί αναρωτιούνται για το τι θα ακολουθήσει.

Σελ.:32

Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου. Κάντε κλικ εδώ!

Σιλουανή

Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου

Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

 9789605721732

H ιδέα να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ένα βουνό δεν αρέσει καθόλου ούτε στον Κωστή ούτε στη Διαμαντία. Βαρετό! Η Σιλουανή- η ξαδέρφη με το παράξενο όνομα- θα τους δείξει όλα τα μονοπάτια, μετατρέποντας την κάθε μέρα σε μια καινούρια περιπέτεια: ο μπλε καταρράκτης, η σπηλιά που αναπνέει, το χρυσάφι στις ρίζες της αρχαίας βελανιδιάς, ο στοιχειωμένος νερόμυλος τους περιμένουν.

Ο βραβευμένος συγγραφέας των παραμυθιών «Ανάποδα» (Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» – Κύκλος του Ελληνικού παιδικού βιβλίου, 2015) και «Απέναντι» (Ειδικό βραβείο βιβλιοπωλείων Public, 2016), μας παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, δημιουργώντας το πιο ανατρεπτικό νεανικό βιβλίο διακοπών!

Σελ: 228

Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου. Κάντε κλικ εδώ!

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b