MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι Πειρατές της Καραϊβικής τον Ιούλιο στην TV

Από το 2003 που κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία της σειράς, μέχρι τον περασμένο Μάιο που βγήκε στις αίθουσες η πέμπτη συνέχεια -“Η εκδίκηση του Σαλαζάρ”- το διάσημο “πειρατικό franchise” έχει κάνει θραύση στα ταμεία (δύο ταινίες της σειράς έσπασαν το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε παγκόσμιες εισπράξεις) έχοντας προσελκύσει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Τι είναι όμως αυτό που ξεχωρίζει τους Πειρατές της Καραϊβικής; Είναι μήπως η όλη ατμόσφαιρα της ιστορίας; Είναι τα ειδικά εφέ που κόβουν την ανάσα; Είναι οι εντυπωσιακές σκηνές της δράσης; Είναι οι ιδιαίτεροι χαρακτήρες, και κυρίως η μοναδική περσόνα του Jack Sparrow που έπλασε ο Τζόνι Ντεπ;

Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους καθε Τετάρτη βράδυ μένουμε συντονισμένοι στο COSMOTE CINEMA 2HD και σαλπάρουμε για τις θάλασσες της Καραϊβικής!

Τετάρτη 5/7 | 21.00 | COSMOTE CINEMA 2HD

Η Κατάρα του Μαυρου Μαργαριταριου (Τhe Curse of the Black Pearl) 

pirates of the caribbean 1 the curse of the black pearl.12323

Η πρώτη ταινία των πειρατών, παραγωγής 2003, που διαδραματίζεται στην Καραϊβική στις αρχές του 18ου αιώνα, διηγείται την ιστορία ενός σιδηρουργού Γουίλ Τέρνερ και ενός πειρατή, του Τζακ Σπάροου στην προσπάθειά τους να σώσουν την Ελίζαμπεθ Σουάν από το καταραμένο πλήρωμα του Μάυρου Μαργαριταριού και του καπετάνιου του, Χέκτορ Μπαρμπόσα. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Γκορ Βερμπίνσκι και την παραγωγή ανέλαβε ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ. Το σενάριο έγραψαν οι Τεντ Έλιοτ και Τέρι Ρόσιο και βασίζεται στην ομώνυμη των θεματικών πάρκων της Ντίσνεϋλαντ. Πρωταγωνιστούν οι Τζόνι Ντεπ, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι και Τζέφρεϊ Ρας.

Η πρωτη ταινία της σειράς απέφερε παγκοσμίως 654.200.000$ εκατομμύρια δολλάρια. Ήταν η τρίτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική για το 2003 και η τέταρτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα καταλαμβάνει την 3η θέση στο αμερικανικό box office, μεταξύ των υπόλοιπων ταινιών και την 4η παγκοσμίως.

Τετάρτη 12/7 | 21.00 | CΟSMOTE CINEMA 2HD

Το σεντούκι του νεκρού (Dead Man’s Chest)

pirates of carribean 2 cosmote tv

Στη 2η περιπέτεια των Πειρατών που κυκλοφόρησε το 2006 τη σκηνοθεσία ανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Γκορ Βερμπίνσκι, το σενάριο έγραψαν οι Τεντ Έλιοτ και Τέρι Ρόσιο και την παραγωγή έκανε ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ. Οι Τζόνι Ντεπ, Ορλάντο Μπλουμ και Κίρα Νάιτλι βρίσκονται ξανά στους ίδιους ρόλους, ενώ στο καστ προστίθενται οι Μπιλ Νάιγκι, Στέλαν Σκάρσγκαρντ και Ναόμι Χάρις. Το δεύτερο μέρος βρίσκει τους Γουίλ Τέρνερ και Ελίζαμπεθ Σουάν να παντρεύονται, όταν ο Λόρδος Κάτλερ Μπέκετ διακόπτει το γάμο τους. Ο Μπέκετ ζητά από τον Γουίλ να αποκτήσει την πυξίδα του Τζακ Σπάροου, καθώς επιθυμεί να βρει το Σεντούκι του Νεκρού.  Στο μεταξύ ο Τζακ ανακαλύπτει ότι ήρθε η ώρα να ξεπληρώσει το χρέος του στον Ντέιβι Τζόουνς…

Η συγκεκριμένη ταινία της σειράς έκανε την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική, αλλά και παγκοσμίως για το 2006, αποφέροντας συνολικά 423.300.000$ στο αμερικανικό box office και 642.800.000$ στον υπόλοιπο κόσμο.

Τετάρτη 19/7 | 21.00 | COSMOTE CINEMA 2HD

Στο τέλος του κόσμου (At World’s End)

pirates of carribean 2 cosmote tv 3

Το μέρος των Πειρατών της Καραιβικής έκανε πρεμιέρα το Μαίο του 2007. Όπως και στις δύο προηγούμενες ταινίες ο Γκορ Βερμπίνσκι την σκηνοθέτησε, οι Τεντ Έλιοτ και Τέρι Ρόσιο έγραψαν το σενάριο και ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ ανέλαβε την παραγωγή. Η πλοκή ακολουθεί τον Γουίλ Τέρνερ, την Ελίζαμπεθ Σουάν και το πλήρωμα του Μαύρου Μαργαριταριού στην προσπάθειά τους να σώσουν τον Τζακ Σπάροου και να πολεμήσουν τους Κάτλερ Μπέκετ και Ντέιβι Τζόουνς. Οι Τζόνι Ντεπ, Ορλάντο Μπλουμ και Κίρα Νάιτλι εξακολουθούν να πρωταγνωνιστούν και σε αυτή την ταινία, ενώ επιστρέφουν οι Μπιλ Νάιγκι, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ναόμι Χάρις, Τζακ Ντάβενπορτ και Τζέφρεϊ Ρας. Στο καστ προστίθενται, αυτή την φορά, οι Τσόου Γιούν-Φατ και Κιθ Ρίτσαρντς.

Η ταινία κατάφερε να πετύχει την τέταρτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική για το 2007 και την πρώτη μεγαλύτερη παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας συνολικά 309.400.000$ στο box office.

Τετάρτη 26/7 | 21.00 | COSMOTE CINEMA 2HD

Σε άγνωστα νερά (Οn Stranger Tides)

pirates of carribean 2 cosmote tv 4

Αυτό είναι το τέταρτο μέρος (αλλά όχι και τελευταίο) της σειράς ταινίων Οι Πειρατές της Καραϊβικής, τέσσερα χρόνια μετά την τρίτη ταινία (At World’s End, 2007). Είναι η πρώτη ταινία της σειράς που σκηνοθετήθηκε αυτή την φορά, από τον Ρομπ Μάρσαλ και όχι από τον Γκορ Βερμπίνσκι, ενώ την παραγωγή ανέλαβε για τέταρτη συνεχόμενη φορά ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ. To σενάριο έγραψαν οι Τεντ Έλιοτ και Τέρι Ρόσιο και είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα “On Stranger Tides” του Τιμ Πάουερς. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τζακ Σπάροου επιστρέφει ο Τζόνι Ντεπ, όπως και ο Τζέφρεϊ Ρας στο ρόλο του Μπαρμπόσα. Το καστ ανανεώνεται με τους  Πενέλοπε Κρουζ, Ίαν ΜακΣέιν, Κέβιν ΜακΝάλι, Σαμ Κλάφλιν, Άστριντ Μπερζέ-Φρίσμπι και Στίβεν Γκράχαμ. Η πλοκή της ταινίας ακολουθεί τον Τζακ Σπάροου, ο οποίος θα ξανασυναντηθεί με μία γυναίκα από το παρελθόν του και δεν είναι σίγουρος αν πρόκειται για την αγαπημένη του, ή για μία αδίστακτη γυναίκα που θέλει να τον χρησιμοποιήσει για να βρει την Πηγή της Νεότητας. Όταν τον αναγκάζει να επιβιβαστεί στο πλοίο “Η Εκδίκηση της Βασίλισσας Άννας” του πειρατή Μαυρογένη, ο Τζακ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία απρόσμενη περιπέτεια, στην οποία δεν ξέρει τι πρέπει να φοβάται περισσότερο: τον Μαυρογένη, ή την γυναίκα από το παρελθόν του…

Η ταινία κατάφερε να αποφέρει 241.000.000$ στο αμερικανικό box office και 804.600.000$ στον υπόλοιπο κόσμο, φτάνοντας συνολικά τo 1 δισεκατομμύριο δολλάρια παγκοσμίως!

 

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b