MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Εύκρατη ζώνη» στην Άνδρο από το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως

Έχει καθιερωθεί ως η δεύτερη μεγάλη θερινή εικαστική έκθεση στην Άνδρο, αυτή που φιλοξενείται στο ιστορικό διατηρητέο κτίριο του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως, στη Χώρα του νησιού, και υπό τον γενικό τίτλο «Πλόες» ανοίγει πανιά κάθε χρόνο γύρω στα τέλη Ιουλίου.

author-image Σπύρος Κακουριώτης

Το φετινό καλοκαίρι, οι 23οι «Πλόες» θα φιλοξενήσουν το τρίτο μέρος ενός τετράπτυχου εκθεσιακού προγράμματος που θέτει στο επίκεντρό του πτυχές των σχέσεων ανάμεσα στον άνθρωπο, το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του, και την τέχνη. Μετά τα «Νηπενθή και εωθινά» (2015), που εστίαζαν στη βιοποικιλότητα του φυσικού και ψυχικού περιβάλλοντος, και τις «Επικράτειες του Νότου» (2016), που διερευνούσαν τις βιωματικές σχέσεις της φυσικής με την μεταφυσική πραγματικότητα, φέτος η «Εύκρατη ζώνη» αναζητά τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά που συνιστούν την «ευκρασία» στη φύση και στη ζωή μας, αλλά και τις ενδεχόμενες ανατροπές που εγκυμονούν. 

Στη φετινή έκθεση περιλαμβάνεται μια τιμητική αναφορά στη συμβολή του πρόωρα χαμένου γλύπτη Γιώργου Λάππα, μέσα από έργα του που υποδεικνύουν με πρωτοποριακό και ριζοσπαστικό τρόπο οριακές ισορροπίες ανάμεσα στον όγκο ύλης που συνεχώς μεταμορφώνεται και στον χώρο που γεννά αυτή την ύλη, την αλλοτριώνει, την εξαφανίζει, την αναμορφώνει.

ekthesi zwgrafikhs 2017 andros 2

Στην «Εύκρατη ζώνη», την οποία επιμελείται η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά, συμμετέχουν εννέα ακόμη καλλιτέχνες, οι Νίκος Αγγελίδης, Χρύσα Βουδούρογλου, Πέτρος Βρέλλης, Γιώργος Γυπαράκης, Έλλη Κουτσουκέλλη, Κωνσταντίνος Μάσσος, Βαρβάρα Σπυρούλη, Αντώνης Στάβερης, Ηλίας Τσακμάκης. Πρόκειται για καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν για τον διαπραγματευτικό τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τα υλικά τους, για την πολυδύναμη γραφή αλλά και την πολυεπίπεδη εκφραστική τους γλώσσα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017, θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τον Διονύση Σαββόπουλο στο Ανοικτό Θέατρο της Άνδρου.

ekthesi zwgrafikhs 2017 andros 3

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Xώρος: Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, Χώρα Άνδρου, τηλ. 2282024598
Εγκαίνια: Σάββατο 22 Ιουλίου (20.00)
Διάρκεια: 22 Ιουλίου – 1 Οκτωβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-13.30 και 18.30-21.30, εκτός Τρίτης
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b