MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 παιδικά βιβλία για το Πάσχα από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ

Οι εκδόσεις Λιβάνη προτείνουν πέντε βιβλία στους μικρούς αναγνώστες για τις διακοπές του Πάσχα.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΗΛΙΟΓΕΝΝΗΤΗ του Αριστείδη Δάγλα
iliogennith paidiko vivlio ekdoseis livanis

Μια φορά κι έναν καιρό, ήρθε στον κόσµο ένα πανέµορφο κορίτσι, που η µητέρα του το ονόµασε Ηλιογέννητη. Το κορίτσι µεγάλωσε κι άρχισε να βοηθά τη µητέρα του στις καθηµερινές δουλειές. Την πρώτη µέρα του Μάρτη η Ηλιογέννητη πήγε στο δάσος να µαζέψει φρούτα και καρπούς. Αφού τελείωσε κι ετοιµαζόταν να φύγει, ξαφνικά, µια βροντερή κι απόκοσµη φωνή την καθήλωσε στη θέση της και µια θερµή πνοή τής φλόγισε το πρόσωπο: «Ηλιογέννητη, εγώ είµαι, ο Ήλιος. Να πεις στη µάνα σου πως ξέχασε την υπόσχεσή της. Αν βροντήξω και αν λάµψω, την καρδούλα της θα κάψω». Το κορίτσι περίµενε να σβήσει ο αντίλαλος και, αφού σηκώθηκε µε επιφύλαξη, τράβηξε γρήγορα για το σπίτι.

Ο Αριστείδης Δάγλας γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Η ενασχόλησή του με τη διασκευή και τη συγγραφή παραμυθιών έχει τις ρίζες της ακριβώς εκεί: Στο παραμυθένιο σκηνικό του νησιού του και στις υπέροχες διηγήσεις πολλών λαϊκών παραμυθιών από το οικογενειακό του περιβάλλον, μέσα στην εκπληκτική γειτονιά που είχε την τύχη να περάσει τα παιδικά του χρόνια. Στόχος του είναι να φτιάξει μέσα από τα βιβλία του έναν κόσμο ονειρικό, στον οποίο να βρίσκουν καταφύγιο όσοι το έχουν ανάγκη, παρέα με τα παγανά, τα στοιχειά, τις λάμιες και τα ξωτικά.

Κερδίστε ένα αντιτυπο του βιβλίου. Κάντε κλικ εδώ!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ-Η ιστορία της Μαλάλα Γιουσαφζάι της Rebecca Langston George
dikaiwma sti mathisi paidiko vivlio livanis
«Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα µολύβι µπορούν να αλλάξουν τον κόσµο». Μαλάλα Γιουσαφζάι

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι είναι μια νεαρή κοπέλα από το Πακιστάν που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της. Σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε να γράφει (χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο) σε μπλογκ, όπου περιέγραφε τη ζωή της στην πόλη Mingora, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας στην περιοχή από τους Ταλιμπάν, που απαγόρευσαν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο και εξέφραζε τις απόψεις της σχετικά με το δικαίωμα των κοριτσιών στη μόρφωση. Το πρωί της 9ης Οκτωβρίου 2012 ένας άντρας πυροβόλησε στο κεφάλι τη Μαλάλα Γιουσαφζάι ενώ βρισκόταν μέσα στο σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά. Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε μια έκρηξη συμπαράστασης προς την 15χρονη τότε μαθήτρια, τόσο στο Πακιστάν όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2013 της απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ και ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης.

Κερδίστε ένα αντιτυπο του βιβλίου. Κάντε κλικ εδώ!

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; του Yamada Kobi
ti boreis na kaneis me ena provlima livanis

Τι κάνεις με ένα πρόβλημα; Ανησυχείς; Το αγνοείς; Θέλεις να τρέξεις και να του κρυφτείς; Αυτή είναι η ιστορία ενός επίμονου προβλήματος και του παιδιού που δεν ήταν σίγουρο τι να κάνει με αυτό. Όσο απέφευγε το πρόβλημα, τόσο εκείνο μεγάλωνε. Όμως, όταν το παιδί τελικά βρήκε το κουράγιο να το αντιμετωπίσει, το πρόβλημα μετατράπηκε σε κάτι διαφορετικό από ό,τι περίμενε. Μια ιστορία για να σας εμπνεύσει να κοιτάξετε βαθύτερα ένα πρόβλημα και να ανακαλύψετε γιατί βρίσκεται εκεί. Γιατί τα προβλήματα μας προκαλούν, μας διαμορφώνουν, μας ωθούν, μας βοηθούν να μάθουμε πόσο δυνατοί, γενναίοι και ικανοί είμαστε στ’ αλήθεια. Ακόμα κι αν δεν το θέλουμε πάντα, μπορούν να μας αλλάξουν με απροσδόκητο τρόπο. Λοιπόν, εσύ τι θα κάνεις με το πρόβλημά σου; Από εσένα εξαρτάται.

Ο Kobi Yamada είναι ο δηµιουργός πολλών εµπνευσµένων βιβλίων και ιδεών για δώρο και πρόεδρος της Compendium. Ζει ευτυχισµένος µε τον έρωτα της ζωής του και τα δύο διασκεδαστικά παιδιά τους στη γη του σολοµού, ένα µέρος που του επιτρέπει να πιστεύει στις ιδέες του. Θεωρεί ότι απλώς θα µπορούσε να είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη.

Κερδίστε ένα αντιτυπο του βιβλίου. Κάντε κλικ εδώ!

ΜΕΛΙ…ΜΕ ΜΕΛΕΙ! της Ζωής Θεοχάρη
meli me melei paidiko vivlio livanis

Μια φορά κι έναν καιρό,σ’ έναν τόπο κάπου εδώ, είχαν όλα πρασινίσει, είχαν όλα γλυκανθίσει κι όµορφα µοσχοµυρίσει. Μελισσούλες, µελισσάκια, τόσο δα µικρά εντοµάκια, πέταγαν ξετρελαµένα κι απ’ τη φύση µαγεµένα σ’ έναν όµορφο χορό, γόνιµο και χαρωπό. Μια παρέα µε πιτσιρίκους, ξεχυθήκαν µες στους κήπους κι όταν χόρτασαν την µπάλα, είπαν να σταθούν µια στάλα. Ήπιαν, έφαγαν, χαρήκαν, µα στων µελισσών το µάτι µπήκαν, γιατί κάτι δεν προσέξαν και σε µπελάδες όλους µάς µπλέξαν.

Η Ζωή Θεοχάρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έλκει την καταγωγή της από τα Τρίκαλα και τη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στα Αρσάκεια Σχολεία. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της, Ελίτσα Μαυρομάτα, το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα με τίτλο Little Black-eyed Olive Tree. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.

Κερδίστε ένα αντιτυπο του βιβλίου. Κάντε κλικ εδώ!

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΥΡΑΝΟ της Γιώτας Λιβάνη

katw apo ton idio ourano ekdoseis livanis

Μια µικρή ιστορία για όσους ζουν και αναπνέουν κάτω από τον ίδιο ουρανό. Σε αυτή τη γη που µας γέννησε και µας µεγάλωσε. Που µας έµαθε να είµαστε σπουδαίοι, µεγαλόκαρδοι και δυνατοί. Που µας έµαθε ότι όλοι µαζί µπορούµε να αγγίξουµε το όνειρο. Που µας δίδαξε την αλληλοβοήθεια και τον σεβασµό. Που µας έµαθε ότι δεν είµαστε µόνοι ποτέ.

Κερδίστε ένα αντιτυπο του βιβλίου. Κάντε κλικ εδώ!

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b