MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 παιδικά βιβλία για το Πάσχα από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

Οι εκδόσεις Μίνωας προτείνουν πέντε βιβλία στους μικρούς αναγνώστες για τις διακοπές του Πάσχα.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ:ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ της Μαρίας Δασκαλάκη

mustiki apostoli paidiko vivlio ekdoseis minwaw

Ο Κωνσταντίνος θα συναντήσει για πρώτη φορά τον ξάδερφό του στο μικρό χωριό του Ζαγορίου από το οποίο κατάγεται ο πατέρας του. Στη Γερμανία όπου μένουν αρρωσταίνει συνέχεια κι η αλλαγή περιβάλλοντος ελπίζουν να του κάνει καλό. Όμως ποια είναι η ηλικιωμένη γυναίκα με το τατουάζ στο χέρι που πουλά σαλιγκάρια στα γύρω χωριά; Τι σημαίνει το παράξενο όνομά της; Γιατί κουβαλά μαζί της ένα κίτρινο αστέρι; Τα παιδιά μαθαίνουν μια καινούρια λέξη: Ολοκαύτωμα. Ανακαλύπτουν έτσι μια πλευρά της Ιστορίας που δεν είχαν ακούσει ποτέ κι αρχίζουν να σκαλίζουν τη ζωή της ηλικιωμένης… Θα ρίξουν φως στα μυστήρια που την τυλίγουν;

Η Μαρία Δασκαλάκη γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην εφηβεία γράφει τα πρώτα της ποιήματα κι έτσι κάπως ξεκινά γι’ αυτήν η περιπέτεια της συγγραφής. Μιλά αγγλικά και ιταλικά και κάνει για χρόνια σπουδές ζωγραφικής. Είναι απόφοιτη του τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστήμιου στην Κέρκυρα κι έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Από το 2005 αρχίζει να δουλεύει με παιδιά και ξεκινά έτσι η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία. Σήμερα διδάσκει ζωγραφική και συντονίζει λογοτεχνικές ομάδες και Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής σε συνεργασία με σχολεία όλων των βαθμίδων. Διατηρεί δικό της Εργαστήρι Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργικής Γραφής στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και κατοικεί. Συνεργάζεται με το περιοδικό FRESH, ενώ δημοσιεύσεις της αναρτώνται κατά καιρούς στο διαδίκτυο. Προχωρά στη ζωή με τον Γιώργο κι έχουν μαζί μια κόρη, τη Μελίνα.

Kερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου: Κάντε κλικ εδώ!

ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ! του Βασίλη Κουτσιαρή

to thelw twra paidiko vivlio 2017

-Το θέλω τώρα! φώναξε η Μαρία από το δωμάτιό της. Η μαμά της, η κυρία Ευγενία, για άλλη μια φορά δεν της απάντησε. Εξάλλου, δεν ήταν η πρώτη φορά που της ζητούσε κάτι η κόρη της. Παλιότερα, της έκανε όλα τα χατίρια. Αυτό όμως δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Έτσι, αποφάσισε να αλλάξει τακτική…

Ο Βασίλης Κουτσιαρής γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι συντονιστής της «Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Κω» (Βραβείο σε πρόγραμμα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, 2012). Παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα Θεσσαλία.

Kερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου: Κάντε κλικ εδώ!

ΛΕΞΗ ΣΑΝ ΜΥΓΑ της Ιωάννας Μπαμπέτα

leksi san muga paidiko vivlio minwas
Σήμερα στο Νηπιαγωγείο ο Αργύρης είπε μια κακιά λέξη. Κι αυτή η λέξη, σαν μύγα, πέταγε εδώ κι εκεί κι ενοχλούσε. Ο Θοδωρής δεν μπορούσε να την ξεχάσει, κι ας μην ήξερε τι σημαίνει. Έτσι την έβαλε στο κουτί και την πέταξε στα σκουπίδια, όπως κάνει με τα κακά όνειρα. Όμως η λέξη-μύγα δραπέτευσε κι έκανε τη δασκάλα να τρομάξει, τη γιαγιά να θυμώσει και τη μαμά να κοκκινίσει. Γίνεται όλα αυτά να τα κάνει μοναχά μια λέξη; Και μάλιστα μια λέξη-μύγα;

Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Οργανώνει και συντονίζει τις παρουσιάσεις συγγραφέων για το νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του δημοτικού. Επίσης διατηρεί τη δική της στήλη «Βιβλία από όλο τον κόσμο», στο ένθετο «Ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου» της ηλεκτρονικής εφημερίδας KosVoice.

Kερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου: Κάντε κλικ εδώ!

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ του Θάνου Κονδύλη

to mistiko tou vasilia lewnida paidiko vivlio 2017

Αρχαία Ελλάδα, 480 π.Χ. Οι Πέρσες, προτού επιτεθούν στη Σπάρτη, στέλνουν πρέσβεις απαιτώντας την ουδετερότητά της. Την ίδια περίοδο ο δωδεκάχρονος Πλείσταρχος, γιος του βασιλιά Λεωνίδα, έχει αποχωριστεί την οικογένειά του και εκπαιδεύεται σε στρατόπεδο της αρχαίας Σπάρτης, όπως όλοι οι νέοι Σπαρτιάτες. Εκεί κάποιοι προσπαθούν να τον δολοφονήσουν, αλλά ο Πλείσταρχος καταφέρνει να γλιτώσει και με τον ξάδελφό του, Αγαθοκλή, ψάχνουν να βρουν τους δολοφόνους. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν ο δεύτερος βασιλιάς της Σπάρτης, ο Λεωτυχίδας, συλλαμβάνει και φυλακίζει τον Λεωνίδα, που θέλει να πολεμήσει τον εχθρό στις Θερμοπύλες. Τα δυο παιδιά και η παρέα τους από το στρατόπεδο αναλαμβάνουν δράση. Η μοίρα της πατρίδας βρίσκεται στα χέρια τους. Θα τα καταφέρουν; Ποιο είναι το μυστικό που κρύβει καλά ο Λεωνίδας;

O Θάνος Κονδύλης γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 2006, ύστερα από πολυετείς σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναγορεύτηκε διδάκτωρ Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Διακρίνεται για τη μεγάλη του αγάπη στην ελληνική οικογένεια, την ελληνορθόδοξη παιδεία και το βιβλίο. Το 1996 και το 2002 τιμήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για το συγγραφικό του έργο, ενώ το 2015 βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών η διατριβή του σχετικά με το μεσαιωνικό Ναύπλιο. Διετέλεσε επί σειρά ετών συνεργάτης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Υπουργείου Πολιτισμού. Πλέον ασχολείται αποκλειστικά με τη δημιουργική γραφή. Έχει συγγράψει με επιτυχία περισσότερα από τριάντα βιβλία, μυθιστορήματα, παιδικά βιβλία, διηγήματα, ιστορικά έργα και δοκίμια μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη μεταφραστεί και στο εξωτερικό.

Kερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου: Κάντε κλικ εδώ!

4 1/2 ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΝΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ του Γιοαχιμ Φρίντριχ

tesseramisi filoi seira paidikwn vivliwn ekdoseis kedros 2017

Μα μπορούν οι σκύλοι να μιλήσουν; Φυσικά και μπορούν, μας το επιβεβαιώνει και ο Πεντάμορφος. Μόνο που οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να καταλάβουν πόσο έξυπνοι είναι στην πραγματικότητα οι σκύλοι. Γι’ αυτό, για να πιάσει τον δράστη, πρέπει ο Πεντάμορφος να συμπεριλάβει τους σιωπηλούς του φίλους, τους νάνους του κήπου, στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μια ακόμη περιπέτεια για τους μικρούς ντετέκτιβ όπου ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, αποδεικνύει ότι ανήκει επάξια στην ομάδα «Κάλε και Σία», και πως μπορεί να λύσει και την πιο απίθανη υπόθεση.

Ο Γιόαχιμ Φρίντριχ γεννήθηκε το 1935. Είναι Γερμανός συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Πήρε το διδακτορικό του στη μακροοικονομία και διατέλεσε καθηγητής οικονομικής των επιχειρήσεων. Εργάστηκε για τη Lufthansa και άλλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Σήμερα ζει με την οικογένειά του στην πόλη Μπότροπ της Γερμανίας. Εκτός από τη σειρά των 4½ φίλων, ο Γιόαχιμ Φρίντριχ έχει εκδώσει και δύο ιστορίες μυστηρίου για εφήβους.

Kερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου: Κάντε κλικ εδώ!

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b