MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 παιδικά βιβλία για το Πάσχα απο τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

Οι εκδόσεις Κέδρος προτείνουν πέντε βιβλία στους μικρούς αναγνώστες για τις διακοπές του Πάσχα.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ του Τζερόνιμο Στίλτον

h periergh ipothesi twn olympiakwn agwnwn paidiko vivlio 2017

«Και αυτή τη φορά ο αγαπημένος φίλος Ηρακλής Ποντιρό με έμπλεξε σε μια μοναδική περιπέτεια στους Ολυμπιακούς αγώνες! Ενώ κάναμε τη μετάδοση των αγώνων, αντιληφθήκαμε ότι μια συγκεκριμένη ομάδα κέρδιζε σε όλα τα αγωνίσματα. Παράξενο! Επίσης, όλοι οι αθλητές αυτής της ομάδας έμοιαζαν πάρα πολύ μεταξύ τους! Τι μπέρδεμα και τι μυστήριο…»

Ο Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στο Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Εκεί η φύση είναι προστατευμένη και οι ποντικοί ζουν ευτυχισμένοι. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιμο συλλέγει παλιές κρούστες παρμεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο Πόντιτζερ για το βιβλίο του Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 45 γλώσσες και έχουν πουλήσει 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Kερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου: Κάντε κλικ εδώ!

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ του Θοδωρή Κουκια

to mouseio twn apoksiramenwn sunaisthimatwn paidiko vivlio kedros

Η Νεφέλη βρίσκεται για ακόμη μία φορά σε καινούριο σχολείο. Αισθάνεται ότι δεν ανήκει πουθενά, ούτε σε κάποια παρέα ούτε σε κάποιο τόπο. Νιώθει τα χρώματα της σκέψης της να εξαφανίζονται σιγά σιγά… λες και έχει τρυπώσει στο κεφάλι της μια χρωμοπαγίδα που τα αιχμαλωτίζει. Μόνη της παρηγοριά η Ταβούλα Ρασά, μια φίλη διαφορετική απ’ όλες τις άλλες. Ο Ίωνας είναι ο πιο παράξενος έφηβος του σχολείου. Την ώρα που οι συμμαθητές του ανταλλάσσουν I <3 U στο facebook, εκείνος βλέπει εξισώσεις με μιγαδικούς αριθμούς, τις οποίες προσπαθεί να λύσει. «Μικρό σοφό» τον αποκαλούν οι δάσκαλοι, «Μικρό ζαβό» τον φωνάζουν τα παιδιά. Η διαφορετικότητα ενώνει τη Νεφέλη και τον Ίωνα. Την ίδια στιγμή, όμως, γίνεται κόκκινο πανί για όσους αντιλαμβάνονται το διαφορετικό ως βαρετό, γελοίο ή απειλητικό.

Ο Θοδωρής Κούκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακό στην Αγγλία, στη διοίκηση επιχειρήσεων. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποφοιτώντας από τη σχολή Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας. Έχει εργαστεί ως τραπεζικός υπάλληλος, ως σύμβουλος νεανικής επιχειρηματικότητας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ενώ υπήρξε και εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Ηπείρου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Το νεκρό ψάρι (Εκδόσεις Πηγή, 2014) βραβεύτηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό «Σικελιανά 2014» και κέρδισε έπαινο στον πρώτο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής». Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στην εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας.

Kερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου: Κάντε κλικ εδώ!

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΚΟΥΖΟΥΡΙ του Πάνου Τσερόλα

sta ixni toy ntoukouzouri vivlio paidiko ekdoseis kedros
Τι γυρεύει ένας εξερευνητής παράξενων, σπάνιων και μυθικών πλασμάτων σε μια εμπόλεμη ζώνη; Και τι είναι άραγε το περίφημο ντουκουζούρι; Κάποιο μυθικό πλάσμα του μακρινού Ασταρμπανιμπάντ ή μήπως όντως υπάρχουν τρωκτικά που τραγουδούν; Ο ριψοκίνδυνος Διονύσης Δελής και η επίλεκτη ομάδα συνεργατών του αναλαμβάνουν μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή: να αποδείξουν την ύπαρξη των μελωδικών χάμστερ, εντοπίζοντας και πιάνοντας ένα από αυτά κάπου στα βουνά του νότιου Ασταρμπανιμπάντ, όπου φημολογείται ότι ζουν. Μόνο που η αποστολή γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη όταν η ομάδα βρίσκεται εν μέσω ενός καταστροφικού βομβαρδισμού και ο πόλεμος τινάζει στον αέρα κάθε σχέδιό τους. Ο Διονύσης, η μικρή Αφσανέ και η πολεμική ανταποκρίτρια Γιουτζίν θα πρέπει να βρουν το δρόμο τους ανάμεσα σε χαλάσματα, απρόσμενους εχθρούς, κινδύνους κάθε είδους, και όλα αυτά ενώ το κυνήγι για το ντουκουζούρι συνεχίζεται. Στις πιο μεγάλες περιπέτειες όμως μπορεί να συναντήσει κανείς κάτι πιο σημαντικό από εκείνο που ψάχνει.

Ο Πάνος Τσερόλας γεννήθηκε στην καρδιά του καλοκαιριού του 1985. Μεγάλωσε στην Αθήνα και από το 2003 βρέθηκε στην Πάτρα, όπου σπούδασε Γεωλογία. Εκεί ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του και τώρα είναι υποψήφιος διδάκτορας στη Γεωλογία Πετρελαίων. Η καταγωγή του είναι από την Εύβοια, την οποία επισκέπτεται συχνά, κυρίως για τις απέραντες ακτές του Αιγαίου. Το πρώτο του μυθιστόρημα για παιδιά, Ο προϊστορικός ζωγράφος (και ένα τερατάκι) (Κέδρος, 2014), τιμήθηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και βρέθηκε στις βραχείες λίστες διάκρισης στα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού Ο Αναγνώστης. H Διεθνής Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου (Internationale Jugendbibliothek) το συμπεριέλαβε στα 200 καλύτερα παιδικά βιβλία από 55 χώρες, που κυκλοφόρησαν το 2014.Το δεύτερο, Τζου, ο δεινόσαυρος ανζού (και ένας κεφάλας) (Κέδρος, 2015), τιμήθηκε με το βραβείο του περιοδικού Ο Αναγνώστης στην κατηγορία Λογοτεχνικό Βιβλίο Γνώσεων.Γράφει επίσης βιβλία για μεγάλους: το μυθιστόρημά του Περί έρωτος κυκλοφόρησε στα ελληνικά και στα αγγλικά ως e-book από τις εκδόσεις Paper Publishing το 2014. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Ασημένια θάλασσα (Κέδρος, 2015) και Η συνωμοσία της βανίλιας (Κέδρος, 2016).

Kερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου: Κάντε κλικ εδώ!

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ του Ότφριντ Πρόισλερ

to mikro fadasma paidiko vivlio ekdoseiskedros

Το μικρό φάντασμα ζούσε πάνω από τετρακόσια χρόνια στο κάστρο της Κουκουβαγιότρυπας. Ήταν ένα άκακο, σκανταλιάρικο μικρό φάντασμα. Κάθε νύχτα, τα μεσάνυχτα ακριβώς, ξυπνούσε και ξεκινούσε τη βόλτα του, έπαιζε και διασκέδαζε και έκανε παρέα με τον μπούφο Πούφο. Κι ύστερα, πολύ πριν ξημερώσει, επέστρεφε στο μπαούλο του και ξανακοιμόταν. Να όμως που κάποια στιγμή του καρφώθηκε μια ιδέα: να δει πώς είναι ο κόσμος τη μέρα. Μια και δυο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Ούτε που είχε φανταστεί πόση αναστάτωση θα προκαλούσε στους κατοίκους της πόλης και σε πόσες περιπέτειες θα έμπλεκε.

Ο Ότφριντ Πρόισλερ (1923-2013) γεννήθηκε στη Βοημία και το 1949 εγκαταστάθηκε στη Βαυαρία. Δίδαξε σε δημοτικό σχολείο μέχρι το 1971, οπότε αποφάσισε να εγκαταλείψει τη διδασκαλία και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή. Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έγραψε 35 βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Τιμήθηκε με κάποια από τα σημαντικότερα γερμανικά και διεθνή βραβεία.

Kερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου: Κάντε κλικ εδώ!

 ΜΙΑ ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ της Δέσποινας Μάντζαρη 

mia to aorato koritsi ekdoseis kedros paidiko vivlio

Η Μία ζει στα μπλε προάστια της πολύχρωμης πόλης Μηδέν. Αν ήταν και η ίδια μπλε, δε θα είχε κανένα πρόβλημα. Το δέρμα της όμως είναι διάφανο σαν μια σταγόνα νερό. Τα παιδιά στο σχολείο την κοροϊδεύουν, και πολλές φορές εύχεται να ήταν πράγματι αόρατη, όπως την αποκαλούν. Σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανίζεται στη ζωή της και η μυστηριώδης Επιχείρηση Ασήμι. Ποιοι είναι μπλεγμένοι σ’ αυτήν, και ποια είναι τα σκοτεινά τους σχέδια; Το μόνο που ξέρει η Μία είναι πως κάποιοι θέλουν να της κάνουν κακό. Τι κάνει; Το σκάει φυσικά, βρίσκοντας καταφύγιο στο Σπίτι των Ευχών. Εκεί θα γνωρίσει καινούριους φίλους και θα συναντήσει ανθρώπους όλων των χρωμάτων, όπως και ουράνιους τόξους. Η περιπέτειά της, όμως, μόλις έχει αρχίσει. Γιατί ο κίνδυνος παραμονεύει.

Η Δέσποινα Μάντζαρη γεννήθηκε το 1984 στην Επίδαυρο και σπούδασε μαθηματικά.Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν: το πρώτο βιβλίο της σειράς για εφήβους Τα Χρονικά του Μπίλι Βαν Ντερ Μπιχλ με τίτλο Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου καθώς και το μυθιστόρημά της για παιδιά, Μία, το αόρατο κορίτσι, το οποίο βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.

Kερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου: Κάντε κλικ εδώ!

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b