MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 1 – 6 Απριλίου

Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις γιορτές του Πάσχα, υπάρχει ξανά πληθώρα εκδηλώσεων για το βιβλίο καθώς και πολλές νέες εκδόσεις που αναζητούν το αναγνωστικό τους κοινό. Οι εκδηλώσεις είναι πολλές και ενδιαφέρουσες και σας τις παρουσιάζουμε για σας θυμίσουμε, παράλληλα, και κάποιους από τους τίτλους που κυκλοφορούν. Βιβλία για όλα τα γούστα: λογοτεχνικά, δοκιμιακά, ιστορικά, παιδικά, ό,τι φανταστείτε. Και όταν φτάσετε στα βιβλιοπωλεία που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις, ρίξτε μια ματιά στους πάγκους και για τις νέες εκδόσεις. Φροντίστε και για τα πασχαλινά σας δώρα…Όλγα Σελλά

author-image Όλγα Σελλά
Σάββατο 1 Απριλίου, 2017

  • Στο βιβλιοπωλείο «Πλειάδες» (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι) στις 7.30 το απόγευμα παρουσιάζεται το βιβλίο του Αρη Στυλιανού «Ο Σπινόζα και η δημοκρατία» (εκδ. Πόλις). Θα μιλήσουν ο βουλευτής και πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς, ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Φαράκλας και ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πάντειο επίσης, Γιώργος Φουρτούνης.
  • Μια μέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο καφέ του «Ιανού» (Σταδίου 24, Αθήνα) παρουσιάζεται το βιβλίο της δημοσιογράφου Τασούλας Επτακοίλη, με τίτλο «Ο Γουργούρης» (εκδ. Πατάκης), που εικονογράφησε ο Τόμεκ Γιοβάνης. Στη 1 το μεσημέρι θα συνομιλήσουν με τη συγγραφέα του βιβλίου οι Ελενα Ακρίτα, Σοφία Ζαραμπούκα και ο λυρικός καλλιτέχνης Διονύσης Τσαντίνης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Παράλληλα για τους μικρούς φίλους του βιβλίου και των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με δραστηριότητες εμπνευσμένες από το βιβλίο.
  • Με αφορμή τον 51ο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και τον εορτασμό της Ημέρας Βιβλίου 2017, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, η Ενωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ) και η Εταιρεία Συγγραφέων προσκαλούν σε μια διπλή γιορτή στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 6.30 το απόγευμα. Η Εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., του υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της ΟΥΝΕΣΚΟ.
  • Στα Public της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24) παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιάννη Βλαστάρη «Λεξικό χωρίς γραβάτα» (εκδ. Αρμός). Στις 12 το μεσημέρι θα βρεθούν στο χώρο του βιβλιοπωλείου οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Σταύρος Καλαφάτης, Γιώργος Σκαρμπαρδώνης και ο συγγραφέας.
biblia stin poli 1 6 april 2017 2


Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

  • Το βιβλίο του καθηγητή Θάνου Βερέμη «Δόξα και Αδιέξοδα – Ηγέτες της Νεοελληνικής Ιστορίας» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), στις 7:30 το βράδυ. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών Σωτήρης Ριζάς. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
  • Το νέο βιβλίο της Μαρίας Κουγιουμτζή «Ολα μπορούν να συμβούν μ’ ένα άγγιγμα» (εκδ. Καστανιώτης) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32) στις 7.30 το απόγευμα. Θα συνμιλήσουν με τη συγγραφέα ο δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Κουρμουλής και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.
  • Το βιβλίο της Σοφίας Αργυρίου «Το εθνικό κίνημα των Ελληνοκυπρίων 1950-1960» (εκδ. Ασίνη) παρουσιάζεται στις 8 το βράδυ στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα). Θα μιλήσουν οι Πέτρος Παπαπολυβίου, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Τάσος Χατζηαναστασίου.
biblia stin poli 1 6 april 2017 6


Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

  • Στο βιβλιοπωλείο Free Thniking Zone (Σκουφά66 και Γριβαίων, Αθήνα) παρουσιάζει το νέο του βιβλίο, «Δύο μόνο δάκρυα» (εκδ. Καστανιώτης) ο Μίμης Ανδρουλάκης. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μπέκο.
  • Το βιβλίο της Μαριάννας Τζιαντζή «Αντίο στις αυλές των θαυμάτων» (εκδ. Καστανιώτης) παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe (Αίθριο Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5) στις 7.30 το απόγυεμα. Θα μιλήσουν ο καραγκιοζοπαίχτης Αθως Δανέλλης, ο φιλόλογος Γιάννης Ιόλαος Μανιάτης και ο αρχιτέκτονας Τάσης Παπαϊωάννου.
  • Το βιβλίο των Perrine & Charles Herve-Gruyer με τον τίτλο «Περμακουλτούρα – Θεραπεύει τη γη, τρέφει τους ανθρώπους» (εκδ. Καπόν) παρουσιάζεται στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία στις 7.30 το απόγευμα. Ομιλητές η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η συγγραφέας Perrine Herve-Gruyer, ο Στέλιος Δρυς και ο Σέρκος Χαρουτουνιάν.
biblia stin poli 1 6 april 2017 3


Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

  • To Mουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τον συλλογικό τόμο με τίτλο «Αναπαραστάσεις της Κατοχής: φωτογραφία, ιστορία, μνήμη» στο αμφιθέατρο Στέφανος Δραγούμης, στις 19.30 το απόγευμα. Η δίγλωσση έκδοση συγκεντρώνει τις ανακοινώσεις διακεκριμένων ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετείχαν στην ομώνυμη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού τον Απρίλιο του 2016. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ιωάννης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηρακλής Παπαϊωάννου, Διευθυντής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Συγγραφέας, Αλίκη Τσίργιαλου, Υπεύθυνη Φωτογραφικού Αρχείου Μουσείου Μπενάκη. Η εκδήλωση αποτελεί παράλληλη εκδήλωση της έκθεσης «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου».
  • Το βιβλίο της Αννας Λυδάκη «Αναζητώντας το χαμένο παράδειγμα» (εκδ. Παπαζήση) παρουσιάζεται στις 7.30 το απόγευμα στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5). Θα μιλήσουν οι καθηγητές Ισμήνη Κριάρη, Μιχάλης Μερακλής, Βασίλης Καραποστόλης, Αντώνης Παπαρίζος. Συντονίζει η δημοσιογράφος Λίνα Παπαδάκη. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Πουλής. Η εκδήλωση θα κλείσει με τα τραγούδια των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη.
  • Για το βιβλίο της Hanya Yanagihara με τίτλο «Λίγη ζωή» (εκδ. Μεταίχμιο) θα συζητήσουν με το κοινό, στις 7:30 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118), οι δημοσιογράφοι της LIFO Αλέξανδρος Διακοσάββας, Βασίλης Καψάσκης και Γιάννης Πανταζόπουλος, καθώς και ο δικηγόρος και blogger (Proust & Kraken) Νίκος Γρηγοριάδης, ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα όσα τους άρεσαν. Συντονίζει η συγγραφέας και μεταφράστρια του βιβλίου Μαρία Ξυλούρη.
  • Το νέο βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου «Θάμπωσε ο νους» (εκδ. Πατάκης) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει« (Ακαδημίας 32) στις 7.30 το απόγευμα. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με την ηθοποιό Χριστίνα Παπατριανταφύλλου.

biblia stin poli 1 6 april 2017 4


Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

  • Το νέο βιβλίο του Θάνου Βερέμη «Δόξα και Αδιάξοδα – Ηγέτες της Νεοελληνικής Ιστορίας» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στον «Ευριπίδη στη Στοά» (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι) στις 7 το απόγευμα. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γιάννης Μπασκόζος.
  • Το βιβλίο του Κοινωνιολόγου Πιερ Μπουρντιέ «Αντεπίθεση πυρών» (εκδ. Πατάκης) παρουσιάζεται στο «Ιανό» (Σταδίου 24) στις 8.30 το βράδυ. Θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιώργος Γρίβας, ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας. Συντονίζει ο καθηγητής στο ΕΚΠΑ Δημήτρης Χαραλάμπης.
  • Το βιβλίο του Pierre – Andre Taguieff «Ο εξτρεμισμός και τα είδωλά του» (εκδ. Επίκεντρο) παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) στις 8 το βράδυ. Ομιλητές ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Βασίλης Βαμβακάς, ο δημοσιογράφος και ιστορικός, Μάρκος Καρασαρίνος και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστρημών του ΑΠΘ, Ανδρέας Πανταζόπουλος. Θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
biblia stin poli 1 6 april 2017 5

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b