MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το ΔΣ του ΚΠΙΣΝ απαντά στον Γιώργο Κιμούλη

Μία επιστολή παραίτησης που αυγάτισε μέσα σε λίγες μέρες (η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Κιμούλη προς το Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ είναι εμφανώς μικρότερη, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της επίθεσης προς την κομματική αξιοκρατία, από αυτν που διένειμε ο ίδιος στον Τύπο στις 16 Μαρτίου)…

author-image Όλγα Σελλά
  • Ένα δελτίο τύπου Ανώνυμης Εταιρείας που εντάσσεται στον δημόσιο τομέα και δημοσιοποιεί πρακτικά συνεδρίασης του Δ.Σ. του, πρακτική που δεν συνηθίζεται, αλλά που στην προκειμένη περίπτωση διευκρινίζει πολλά και πράγματι λειτουργεί ενισχυτικά στο σκέλος της διαφάνειας. 
  • Οι συμφωνηθείσες αρμοδιότητες του προέδρου του Δ.Σ. που δεν είναι καθόλου αμελητέες και καθόλου λίγες (στις 1,5 περίπου συνεδριάσεις που πραγματοποίησε αυτό το σώμα το περασμένο 15νθήμερο).
  • Η πληροφόρηση ότι τίποτα δεν είχε διαφανεί σ’ αυτή τη 1,5 συνεδρίαση του σώματος και τα ερωτήματα που ευλόγως δημιουργούνται σε μας: μήπως υπήρχαν κάποιες παραπάνω συμφωνίες, σε πολύ πιο κλειστό κύκλο από το Δ.Σ.;
  • Ακόμα κι έτσι να είναι, πάντως, πότε πρόλαβε να διαπιστώσει ο Γιώργος Κιμούλης ότι δεν τηρούνται;

Μερικές πρώτες σκέψεις, μερικά πρώτα ερωτήματα, πριν παραθέσουμε το δελτίο Τύπου του ΚΠΙΣΝ, που περιλαμβάνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Διαβάστε τα προσεκτικά, κυρίως τις αρμοδιότητες του προέδρου του Δ.Σ. Υποθέτω ότι οι ίδιες αρμοδιότητες θα ισχύουν και για τον επόμενο πρόεδρο που θα οριστεί (από τον υπουργό Οικονομικών) για το Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ. Αρα, καλό θα είναι να τις δει προσεκτικά ο επόμενος, για να ξέρει τα όρια των αρμοδιοτήτων του. Επειδή, πλέον, είναι γνωστά και στο κοινό.

Η ανακοίνωση που έστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταυρος Νιάρχος, μια μέρα μετά την επιστολή παραίτησης του Γιώργου Κιμούλη έχει ως εξής:

Το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρέλαβε στις 16/03/2017 την ηλεκτρονική επιστολή παραίτησης του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γ. Κιμούλη.
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (17/03/2017), το Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Εκφράζει τη λύπη του για την παραίτηση του κ. Γ. Κιμούλη.
2. Να δοθεί στη δημοσιότητα το Πρακτικό Συνεδρίασης Δ.Σ. ΚΠΙΣΝ της 10/03/2017 που ρυθμίζει τις αρμοδιότητες των μελών του και το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.
3. Σημειώνει ότι κατά την ολιγοήμερη άσκηση των καθηκόντων του, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ν. Μανωλόπουλος ενεργεί χωρίς καμία υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με συχνή διαβούλευση με όλα τα μέλη του Δ.Σ. Ιδιαίτερα, αναφορικά με την έκδοση του Δελτίου Τύπου της 15/03/2017, διαφωνία εκφράστηκε μόνο από τον κ. Γ. Κιμούλη.
4. Αναφορικά με τη διαφάνεια, παραπέμπει στο προαναφερθέν Δελτίο Τύπου της 15/03/2017 όπου επαναλαμβάνεται η ομόφωνη, από κοινού με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δέσμευσή του για λειτουργία με πλήρη διαφάνεια και άκρα προσοχή στην οικονομική διαχείριση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που του δόθηκαν από τον μέτοχο της ΚΠΙΣΝ Α.Ε, την Ελληνική Πολιτεία.

Ακολουθούν τα εξής παραρτήματα:
1. Πρακτικό Συνεδρίασης Δ.Σ. ΚΠΙΣΝ (10/03/2017) με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Ανάθεση γενικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων εκπροσώπησης του οργανισμού
Παραχώρηση δικαιωμάτων υπογραφής για πληρωμές και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών του οργανισμού

2. Ηλεκτρονική επιστολή υποβολής παραίτησης κ. Γ. Κιμούλη προς το Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ (16/03/2017)

3. Δελτίο Τύπου ΚΠΙΣΝ (15/03/2017) αναφορικά με την τηλεδιάσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου.
praktiko_synedriasis_kpisn.docx
epistoli_paraitisis_Giorgou_Kimouli.docx
deltio_typou_kpisn.docx

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b