MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

De Profundis του Όσκαρ Ουάιλντ στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Η παράσταση “De Profundis – H αγάπη που δεν τολμά να πει το όνομά της”, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου με το Νίκο Νίκα, παρουσιάζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας.

Monopoli Team

Ένα γράμμα κατάθεση ψυχής, που γραφόταν από τον τότε φυλακισμένο Όσκαρ Ουάιλντ. Η ερωτική επιστολή όπου απολογείται, καταγγέλλει και φιλοσοφεί, εκδόθηκε μετά το θάνατό του, αρχικά λογοκριμένη και αργότερα ολόκληρη, με τον τίτλο De Profundis (Εκ Βαθέων).

Η επιστολή του Όσκαρ Ουάιλντ, γράφτηκε στη φυλακή του Ρέντινγκ, όπου βρισκόταν έγκλειστος, μετά την καταδίκη του με το Νόμο περί Ομοφυλοφιλίας το 1895. Απομονωμένος μέσα στο κελί του, ο Ουάιλντ γράφει το “De Profundis”, μια μακρά επιστολή –κραυγή απελπισίας και ταυτόχρονα ύμνος στον έρωτα, την ελευθερία, και την αλήθεια- που απευθύνεται στο νεαρό εραστή του Άλφρεντ Ντάγκλας, εξαιτίας του οποίου φυλακίστηκε και καταστράφηκε.

Σήμερα, σε μια εποχή που κανείς δεν καταδικάζεται για τις ερωτικές του επιλογές, ένας δικηγόρος, ο Νίκος Νίκας, επανεξετάζει την υπόθεση του Ουάιλντ. Στέκεται ενώπιον των θεατών και ζητά τη δική τους ετυμηγορία. Καθώς ο δικηγόρος διαβάζει την επιστολή, που αποτελεί το μοναδικό υπερασπιστικό του στοιχείο προς το κοινό, σταδιακά, μετουσιώνεται στον αποστολέα της και παρασύρει τους θεατές σε ένα ταξίδι στην εποχή και στον υπέροχο κόσμο του Όσκαρ Ουάιλντ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ
Μετάφραση: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν: Νίκος Νίκας

Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 12 ευρώ, Φοιτητικό: 8 ευρώ, Άνεργοι & Ατέλειες: 5 ευρώ
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 21.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Πιτσιμπούργκο, της Σώτης Τριανταφύλλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Η ληστεία της συμφοράς για 2η σεζόν στο θέατρο Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Το καταραμένο παιδί, του Honoré de Balzac στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ράβδος, του Μαρκ Ρέιβενχιλ για 3η χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
ΘΕΑΤΡΟ
Μπλε Υγρό, της Βίβιαν Στεργίου στον Χώρο Τεχνών Κ4
Θεατρικά Νέα
National Theatre Live: Το Inter Alia με τη Rosamund Pike στο Μέγαρο Μουσικής
ΘΕΑΤΡΟ
Το Συνέδριο για το Ιράν, του Ivan Vyrypaev για 2ο χρόνο στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Terror, του Φέρντιναντ φον Σίραχ στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ντενεκεδούπολη ξανά!: Η παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
ΘΕΑΤΡΟ
Μία σύγχρονη “Αντιγόνη” από την Αργυρώ Ταμβάκου ανεβαίνει στο Bluebox
ΘΕΑΤΡΟ
Το κλειδί της ευτυχίας: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Interview: Η μαύρη κωμωδία της ομάδας Εμείς επιστρέφει στο Θέατρο Olvio