MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Mamma Mia αλά ελληνικά στο Θέατρο Ακροπόλ

Το «Mamma Mia», ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών, έρχεται από τις 8 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ακροπόλ, μετά από ειδική άδεια των δημιουργών και για πρώτη φορά, μιλάει στη γλώσσα μας.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το «Mamma Mia» μιλάει ελληνικά. Η παραγωγή Θέαμα Ακροπόλ, υπερήφανη για την απόκτηση των δικαιωμάτων και το ανέβασμα του δημοφιλούς μιούζικαλ ετοιμάζεται πυρετωδώς να σηκώσει αυλαία.

Με άδεια non-replica, η μάστερ του είδους Θέμιδα Μαρσέλλου που υπογράφει την παράσταση δεν έκρυψε την αρχικό της ενδοιασμό για το ανέβασμα αυτού του μιούζικαλ.“Όταν συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να μεταφράσω τα πασίγνωστα τραγούδια των ΑΒΒΑ – που ο κόσμος έχει συνηθίσει να τα ακούει όπως είναι, ομολογώ πως αγχώθηκα”. Η απόδοση του κειμένου και κυρίως των τραγουδιών, είναι απαίτηση των δημιουργών να μεταφράζονται στην εκάστοτε γλώσσα της χώρας όπου παίζεται το έργο. Δηλαδή ακόμα κι “αν κάποιος ήθελε να ανεβάσει το Mamma Mia και να κρατήσει τα τραγούδια στα αγγλικά δεν θα μπορούσε”, επισημαίνει η σκηνοθέτιδα. Νιώθοντας την ασφάλεια που της ενέπνευσαν οι συνεργάτες της και ειδικότερα οι πρωταγωνίστρια του έργου, προχώρησε στο εγχείρημα, μετέφρασε τα τραγούδια και τους έδωσε ένα φρέσκο και ελληνικό αέρα, όπως απαιτεί άλλωστε και η πλοκή του έργου.

mamma mia press conference 2

Έτοιμη να πραγματοποιήσει το όνειρό της είναι η Δέσποινα Βανδή, η οποία αρκετά χρόνια αργότερα από τις αρχικές της επιθυμίες, μπαίνει για πρώτη φορά στο χώρο του μιούζικαλ για να υποδηθεί την Ντόνα. Φανερά ενθουσιασμένη, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι ήταν πολύ αγχωμένη στην αρχή.”Ένιωθα σαν μαθητούδι που δεν είχε ιδέα, αλλά με πάρα πολύ διάθεση και όρεξη να τα μάθω όλα”. Ακόμα και εν όψει της κριτικής. Παρότι ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί με την πρακτική την εκ των προτέρων κριτικής: “Εγώ θα εκτεθώ μπροστά σας και εσείς θα με κρίνετε! Εκ των υστέρων! Το εκ των προτέρων δεν το δέχομαι” είπε.

Και ο Ακης Σακελλαρίου, ένας εκ των συμπρωταγωνιστών της στο ανέβασμα, έσπευσε να την υπερασπιστεί. “Ήρθε η ώρα να αποτινάξουμε ένα σύμπλεγμα που υπάρχει μέχρι τώρα, ότι άνθρωποι από άλλους χώρους έρχονται και μπλέκουν στο χώρο του θεάτρου. Αυτό το έργο είναι μία καλή ευκαιρία, για να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο και σε μία άλλη εποχή, όπου τα πράγματα πλέουν μαζί και το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα κρίνει τελικά εάν είναι σωστές οι επιλογές αυτές ή όχι”, σημείωσε ο ηθοποιός που υποδύεται τον έναν εκ τους τρεις υποψήφιους πατεράδες της κόρης της Ντόνα.

mamma mia press conference 4

Η πλοκή του έργου ξεκινάει όταν η κόρη της, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όμως, όταν αντί για έναν, ανακαλύψει πως τρεις άνδρες είναι οι υποψήφιοι μπαμπάδες της; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!

Μαζί τους εμφανίζονται ακόμα η Demy στο ρόλο της Sophie Sheridan, o Αλέξαδρος Μπουρδούμης στο ρόλο του Bill Austin, ο Αργύρης Αγγέλου στο ρόλου του Harry Brigh, η Μπέττυ Μαγγίρα στο ρόλο της Tanya, η Μαριέλλα Σαββίδου στο ρόλο της Rosie και ο Άρης Μακρής στο ρόλο του Sky.

Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνει ένας 45μελής θίασος με ζωντανή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ηλία Καλούδη. Η διαχρονική μουσική των ΑΒΒΑ ντύνεται με ελληνικά χρώματα και συνδυάζεται άψογα με τα σκηνικά του Μανώλη Παντελιδάκη. Τα κουστούμια της παράστασης έχει σχεδιάσει η Παναγιώτα Κοκκορού. Τις χορογραφίες δημιούργησε η Άννα Αθανασιάδη και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος.

mamma mia press conference 8

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 8 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b