MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Οι Ευνοούμενοι του Μίδα του Τζάκ Λόντον στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται στις 22 Νοεμβρίου από το θάνατο του μεγάλου Αμερικανού λογοτέχνη Τζακ Λόντον. Του ασυμβίβαστου συγγραφέα με την πολυτάραχη ζωή που άφησε πίσω του σπουδαία βιβλία, ανάμεσα στα οποία και «Ο Ασπροδόντης», «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης», «Η Σιδερένια Φτέρνα».Τιμώντας την επέτειο του ενός αιώνα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας το άκρως συμβολικό έργο του Λόντον, «Οι Ευνοούμενοι του Μίδα», σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δημόπουλου, έως τις 11 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η μετάφραση του έργου στα ελληνικά μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Vakxikon.gr και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Σικάγο, 1899. Ένας πολύ πλούσιος επιχειρηματίας λαμβάνει μία επιστολή από μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Οι Ευνοούμενοι του Μίδα». Τα μέλη της απαιτούν να εισπράξουν 20 εκατομμύρια δολάρια, έως μια συγκεκριμένη ημερομηνία, διαφορετικά απειλούν ότι θα ξεκινήσουν να σκοτώνουν αθώα θύματα. Ο επιχειρηματίας επιλέγει να αγνοήσει την επιστολή, ανοίγοντας έναν κύκλο αίματος, τον οποίο δεν θα καταφέρει να κλείσει ακόμη και όταν θα βάλει τέλος στη ζωή του…
«Οι Ευνοούμενοι του Μίδα» είναι ένα αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο απέναντι στον καπιταλισμό, ένα έργο με αστυνομική πλοκή, νουάρ αισθητική, καυστικό χιούμορ που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ένα κείμενο που γράφτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, όμως παραμένει ανησυχητικά επίκαιρο.

Οι Ευνοούμενοι του Μίδα σκοτώνουν αθώο κόσμο, χωρίς οίκτο ή ενοχή, και στρέφονται ενάντια στην κοινωνία που τους δημιούργησε θέτοντας ως βασικό ερώτημα: «Στο παρόν κοινωνικό περιβάλλον ποιος από εμάς θα επιβιώσει;»

oi eunooumenoi tou mida imk 2016

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τζάκ Λόντον
Μετάφραση: Δημήτρης Δημόπουλος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημόπουλος

Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν
Κοστούμια: Ντέιβιντ Νεγρίν
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν: Λίνα Καλπαζίδου, Συμεών Τσακίρης

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος),10 € (προπώληση), € 7,00 (μειωμένο, ομαδικό) και € 5,00 (κάτοχοι κάρτας ΣΕΗ)
Διάρκεια Παραστάσεων: από 18 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2016
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b