MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
15
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Metallica εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία στο νέο τους τραγούδι

Οι Metallica, ίσως η πιο επιδραστική μέταλ μπάντα στο νέο τους τραγούδι, “Atlas, rise” εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία και καλούν τον Άτλαντα να σηκωθεί.

Monopoli Team

Μετά από ένα διάστημα 8 χρόνων από το τελευταίο τους άλμπουμ, “Death Magnetic”, που κυκλοφόρησε το 2008, το δέκατο άλμπουμ του κορυφαίου συγκροτήματος με εκατομμύρια φανς σε όλο τον κόσμο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου, με τίτλο “Hardwired… To Self-Destruct“. Οι Metallica είναι ιδιαίτερα ενεργοί τελευταία καθώς δε σταματούν στην κυκλοφορία του καινούργιου τους άλμπουμ. Το συγκρότημα ετοιμάζει περιοδεία που θα περιλαμβάνει πόλεις της Ευρώπης (Παρίσι- 15 Νοεμβρίου, Κοπεγχάγη- 3-5-7-9 Φεβρουαρίου) αλλά και όλου του κόσμου.

metallica231116

Με τo “Atlas, rise” ρίχνουμε μία κλεφτή ματιά στο άλμπουμ το οποίο θα περιέχει συνολικά 12 κομμάτια.  Αναφέρεται στο μύθο του Άτλαντα, τον οποίο τιμώρησε ο Δίας με το να φέρει τον Ουράνιο Θόλο για πάντα στους ώμους του. Μέσα από τους στίχους του τραγουδιού πηγάζει μία διαφορερική απόδοση του μύθου, που αλλάζει την έννοια της τιμωρίας με αυτή της ευθύνης, όντας έτσι ένα παρακινητικό κομμάτι που μας ενθαρρύνει να “ανασηκωθούμε” στα δύσκολα. 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/JFAcOnhcpGA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Ο Γιάννης Χαρούλης στον Σταυρό του Νότου
Μουσικά Νέα
Οι σαρωτικοί Kneecap επιστρέφουν το καλοκαίρι στο Rockwave
Δραστηριότητες
Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια στο Ζάππειο
Βιβλία
Ove Vai Conte Nano? Ove vai?: Το κείμενο και τα τραγούδια της παράστασης του Θοδωρή Γκόνη από τη Μικρή Άρκτο
Μουσικά Νέα
«Sing for Greece 2026» (Α’ Ημιτελικός): Αυτοί είναι οι 7 που πέρασαν στον τελικό
Εκδηλώσεις
Δήμος Αθηναίων: Tσικνοπέμπτη στο κέντρο της πόλης με δωρεάν παραδοσιακό τσίκνισμα, μουσική και χορό
Μουσικά Νέα
Η Sama’ Abdulhadi επιστρέφει στην Αθήνα με ένα extended set
Μουσικά Νέα
ΕΔΩ: Το νέο ντουέτο της Μαρίνας Σάττι και του Leon of Athens
Μουσικά Νέα
“Μαύρη Πέτρα”: Δημήτρης Μυστακίδης και Μάρθα Φριντζήλα ενώνουν φωνές
Μουσικά Νέα
«Yorgo Sicilianos»: Η νέα ηχογράφηση της ΚΟΑ αφιερωμένη στον Γιώργο Σισιλιάνο
Μουσικά Νέα
HANOME: Η Marseaux λάνσαρε viral video game εμπνευσμένο από τα 00s
Μουσικά Νέα
Ο Bad Bunny έδωσε το πιο ουσιαστικό ημίχρονο στο Super Bowl 2026