MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Μαριζα Ρίζου μάς προσκαλεί σε “Μεγάλη Γιορτή”…

Σε κλίμα “Μεγάλης Γιορτής” έγινε η προακρόαση του νέου άλμουμ της Μαρίζας Ρίζου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Concierge Athens, λίγες ώρες πριν σβήσει τα κεράκια των τριακοστών γενεθλίων της, παρέα με φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους από τον μουσικό και ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο.

Monopoli Team

Μεσοβδόμαδα, περασμένες οκτώ το βράδυ, σε ένα από τα αγαπημένα και ήσυχα δρομάκια στου Ψυρρή. Επί της Αγίας Θέκλας, στον πρώτο όροφο του μπαρ Concierge Athens, με ζεστή ατμόσφαιρα σε έναν κατάμεστο χώρο ξεκίνησε η “Μεγάλη Γιορτή” στην οποία συμμετείχαν πολλοί, καθώς “ένας δίσκος δεν ειναι μόνο η συνθεση, οι στίχοι και οι μελωδίες” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Μαρίζα Ρίζου, “αλλά πολλοί ακόμη που έχουν δουλέψει γι΄αυτόν, από τον παραγωγό έως τον ηχολήπτη”.  Υπό αυτό το σκεπτικό ακολούθησε η πρώτη ακρόαση του δίσκου, “οι στιγμές όπως ακριβώς αιχμαλωτίστηκαν στο στούντιο”,  ενώ ξεχωριστή μνεία έγινε για την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε τραγούδι, διότι έτσι καθένα έχει τη δική του, ιδιαίτερη σημασία.

rizou3

Το νούμερο 1 του νέου της άλμπουμ, το «Μέσα στη Θάλασσα» γράφτηκε πριν από ένα χρόνο για την θεατρική παράσταση του Όθωνα Λαμπρόπουλου, ενώ η  «Μεγάλη Γιορτή» ήταν ένα τραγούδι για το οποίο η ίδια «παιδεύτηκε πολύ» έως ότου το γράψει, εν αντιθέσει με το «Εγώ δεν Πιστεύω» που, όπως δήλωσε κι η ίδια, ” είναι ό,τι πιο κοντά θα μπορούσε να γράψει σε «πολιτικού» τύπου τραγούδι, καθώς ζητάει μια νέα πόλη, μια νέα χώρα, με νέα δεδομένα και νέα αύρα”. «Τα Παιδιά του Ουρανού» ήταν το επόμενο, το οποίο η Μαρίζα θεωρεί πως είναι το πιο ατμοσφαιρικό και ambient τραγούδι του δίσκου, ένιωσε όμως δικό της αμέσως μόλις της το έστειλε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος το «Είναι Μικρή η Ζωή». Γι’ αυτό, «Πάμε Μια Βόλτα» που, παρά το γεγονός ότι γράφτηκε σε μια δύσκολη περίοδο, αποδείχθηκε ένα από τα φωτεινότερα τραγούδια της –σαν το DNA της, όπως είπε, να αντιδρά στη μιζέρια και τη σκοτεινιά, όπως τότε που μετά την επικοινωνία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη έγραψε το “Πες Μου”. Όγδοο στη σειρά ακούστηκε το «Όχι Δε θα Μπορέσω», ένα τραγούδι που μπορεί να μη θυμόταν πότε και πώς είχε γράψει, αλλά θεωρεί πως είναι το πιο επικοινωνιακό κομμάτι του δίσκου και εμπεριέχει όλη τη στάση ζωής της. Η ακρόαση έκλεισε με το τραγούδι του Αττίκ, «Ζητάτε Να σας Πω», ένα κλασικό αριστούργημα γραμμένο στην Αθήνα του 1930, για να μπορέσει να υπάρξει μια “ισορροπία” στο άκμπουμ της. Πρόκειται για ένα τραγούδι που της έμαθε ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, λέγοντας συγκεκριμένα: «Ο Αττίκ είναι πολύ σημαντικός άνθρωπος. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική η ιστορία του τραγουδιού και το έχω πάντα στο πρόγραμμα μου. Όπου και να το παίζουμε, με το που ξεκινάω την ιστορία, δεν ακούγεται κιχ από το κοινό. Με βρήκα μέσα σε αυτό το κομμάτι».

rizou1

Το τραγούδι έγινε ένα σώμα”, συνεχίζει “στο οποίο ακούγονται οι ανάσες μου, η ένταση των πλήκτρων του πιάνου”. Στο σύνολό του ο ήχος του άλμπουμ ακούγεται απόλυτα προσωπικός και διακρίνεται από ειλικρίνεια και αυθορμητισμό, στοιχεία που διέπουν την ίδια την καλλιτέχνη ως άνθρωπο.  

Η «Μεγάλη Γιορτή» θα κυκλοφορήσει σε CD από τη Feelgood Records, από τις 17 Οκτωβρίου. Η Μαρίζα Ρίζου συμμετέχει συνθετικά ή στιχουργικά σε όλα τα κομμάτια, πλην του τελευταίου. Συντελεστές του δίσκου είναι οι Δημήτρης Σιάμπος, Γιάννης Παξεβάνης, Ηλένια Δουλαρίδη, Κωσταντίνος Ασπιώτης, καθώς και οι Μίνως Θεοχάρης, Όθωνας Λαμπρόπουλος, Σταμάτης Ζακολίκος, Δημήτρης Μοθωναίος, Φάνης Παυλόπουλος, Κατερίνα Ντούσκα, Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Στάμος Σέμσης.

Αγοράστε το άλμπουμ εδώ: https://itun.es/gr/idNpfb

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b