MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρώτο solo άλμπουμ για τον Ed O’ Brien των Radiohead

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

O Ed O’ Brien, κιθαρίστας των Radiohead και χαρακτηρισμένος από το περιοδικό Rolling Stone ως ο 59ος καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, σε συνέντευξη του στο BBC, αποκάλυψε πως δουλεύει το πρώτο του solo άλμπουμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο διάσημος κιθαρίστας, αναφερόμενος στην έμπνευση και από πού αυτή αντλήθηκε, σημειώνει: “Τα παιδιά μου γεννήθηκαν το 2004 και το 2006. Είχα πει στα μέλη της μπάντας πως σε πέντε χρόνια από τώρα, θα πάω με την οικογένειά μου να ζήσουμε στη Βραζιλία για ένα χρόνο. Δε θέλω να βάλω τελεία σε οτιδήποτε, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε. Μην αισθάνεστε ότι δε μπορείτε να βγάλετε δίσκο. Βγάλτε τον χωρίς εμένα, και αν μπορώ θα έρθω αργότερα… Ήξερα πως είχα ζήσει τόσες περιπέτειες με αυτή τη μπάντα. Ήθελα να ζήσω και μία περιπέτεια με την οικογένειά μου”. Και κράτησε τον λόγο του. Πήγε όντως στη Βραζιλία με την οικογένειά του για ένα χρόνο. Το νέο του άλμπουμ θα αντικατοπτρίσει αυτό το ταξίδι.

edobrien111016

Μίλησε επίσης, μεταξύ άλλων για το πως η παιδική του ηλικία κατακλείστηκε από τα pop charts και το πάθος του από νωρίς για πιο ασυνήθιστους κιθαρίστες, τις πρώτες εντυπώσεις του για τους φίλους του στο σχολείο που αργότερα έγιναν οι Radiohead, για τις ανασφάλειες που είχαν στα πρώτα τους βήματα και την απρόβλεπτη επιτυχία που ακολούθησε. 

Πλέον μόνο ο Colin Greenwood, μπασίστας των Radiohead, είναι το μόνο μέλος του γκρουπ χωρίς solo πρότζεκτ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
20 χρόνια Back to Black: Το “μαύρο” που δεν ξεθώριασε ποτέ
Μουσικά Νέα
“15”: Οι Mechanimal κυκλοφορούν νέο δίσκο και προκαλούν το χάος
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Μουσικά Νέα
Φουτουριστικά visuals και καθηλωτική techno: Τι να περιμένεις από το πολυαναμενόμενο ÆDEN Athens του Anyma
Μουσικά Νέα
Release Athens 2027: Οι Fontaines D.C. φέρνουν το “Dopamine Chamber” στην Αθήνα
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο
Εκδηλώσεις
ΚΠΙΣΝ: 4η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στη Βαμβακού Λακωνίας
Μουσικά Νέα
Η Angelika Dusk πατά REWIND στα 80s και μάς χαρίζει έναν δίσκο γεμάτο φως (video)
Μουσικά Νέα
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Carnegie Hall: Θερμή υποδοχή με μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη
Μουσικά Νέα
Release Athens 2027: Οι Judas Priest θα ταρακουνήσουν το Markopoulo Complex
Έξοδος
Η Αθήνα χορεύει ξανά τις Κυριακές: Τι να περιμένεις από τις Eden Sundays αυτής της σεζόν