MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 7 – 9 Οκτωβρίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

Εκείνη του Paul Verhoeven
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΣΙΝΕΜΑ
Εκείνη
Ύστερα από 10 χρόνια σιωπής και μια άνιση καριέρα, ο 78χρονος Paul Verhoeven, δημιουργός μεταξύ άλλων του «Βασικού ενστίκτου» και του «4ου ανθρώπου», πραγματοποιεί την… ολική επαναφορά του! Η πρόσφατα χωρισμένη Μισέλ διευθύνει μια εταιρία ηλεκτρονικών παιχνιδιών και είναι το ίδιο αδίστακτη στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή της. Όταν μια μέρα δέχεται μέσα στο ίδιο της το σπίτι την επίθεση κουκουλοφόρου άντρα που τη βιάζει, θα περίμενε κανείς ότι η καθημερινότητα της θα άλλαζε δραματικά. Όμως εκείνη συνεχίζει να κάνει ότι ακριβώς έκανε μέχρι πρότινος, αναζητώντας διακριτικά τον άνθρωπο που εισέβαλλε ωμά και βίαια στη ζωή της…

2) ΘΕΑΤΡΟ
to psema karudi atheridis

Το Ψέμα σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς
Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Σμαράγδα Καρύδη συναντιούνται στο Μικρό Παλλάς και πρωταγωνιστούν μαζί με την Μυρτώ Αλικάκη και τον Κωνσταντίνο Κάππα στη νέα κωμωδία του πιο δημοφιλούς σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Florian Zeller “Το Ψέμα”, από τις 7 Οκτωβρίου 2016. Μια κωμωδία για όλους όσους ζητάνε να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα. Είναι πολύ δύσκολο να λες την αλήθεια, όταν αλήθεια και ψέμα γίνονται ένα!

Τιμές;
από 15€
Πότε; Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 18.00 & 21.00
Που; Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2, Αθήνα

3) ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ
ntelikanis irodeio weekend

Ο Ντελικανής του Μανώλη Σκουλούδη στο Ηρώδειο
Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, και για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, παρουσιάζεται το έργο του Μανώλη Σκουλούδη “Ο Ντελικανής”, σε μορφή μουσικοχορευτικής παράστασης με 26 ηθοποιούς, 30 χορευτές και 15 μουσικούς επί σκηνής. Το έργο μας μεταφέρει στην Κρήτη του ’50, όπου παρακολουθούμε την απότομη ενηλικίωση ενός παιδιού στο στενό κοινωνικό περιβάλλον της Κρήτης. Μέσα από κωμικά και δραματικά επεισόδια ακολουθούμε τα βήματα του Ντελικανή, ως την ανέλιξη του σε σύμβολο της αιώνιας νεότητας.

Τιμές; Άνω διάζωμα: 15€, Ζώνη Γ’: 25€, Ζώνη Β’: 35€, Ζώνη Α’: 45€, Διακεκριμένη: 65€, ΑΜΕΑ:10€, Εκπτωτικά εισιτήρια: 10€
Πότε; Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00
Που; Ηρώδειο, Ακρόπολη


4) ΕΚΘΕΣΗ
pleusis ekthesi mouseio irakleidon 2016

Πλεύσις: Η ιστορία της Ελληνικής Ναυπηγικής και Ναυσιπλοΐας στο Μουσείο Ηρακλειδών
Το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει την ιστορία της ελληνικής Πλεύσεως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μια ιστορία ναυτικών ταξιδιών, ναυπηγικών επιτευγμάτων, διακίνησης ιδεών και τεχνολογικών εξελίξεων, μέσα από περίπου σαράντα χειροποίητα ξύλινα ομοιώματα ελληνικών πλοίων. Τα ομοιώματα μεγέθους 0,60 μ. έως 1,50 μ. είναι κατασκευασμένα βάσει σχεδίων με παραδοσιακό τρόπο και με γνήσια αυθεντικά υλικά και χρονολογούνται από την προϊστορική αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

Τιμές; Γενική είσοδος: 6€, μειωμένο 4, ελεύθερη είσοδος: συνοδοί σχολικών & οργανωμένων ομάδων, παιδιά έως 12 ετών, μέλη ICOM, ΑμεΑ, στρατευμένοι
Πότε; Σαββατοκύριακο: 10:00 – 18:00
Που; Ηρακλειδών 16, Αθήνα

5) ΘΕΑΤΡΟ
tartoufos theatro weekend

Ταρτούφος ή Οι Απατεώνες του Μολιέρου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Η επιτυχημένη παράσταση “Ταρτούφος ή Οι Απατεώνες” του Μολιέρου, από τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Μανώλη Δούνια, συνεχίζει την πορεία της στο θέατρο Τζένη Καρέζη από τις 7 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μία σύγχρονη προσέγγιση της κλασικής κωμωδίας για τον πανούργο Ταρτούφο, που με τις δολοπλοκίες του αναστατώνει τη ζωή της οικογένειας του εύπιστου Οργκόν.

Τιμές; Παρ: 16€, Σαβ 16€ και 20€, Κυρ: 20€
Πότε; Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 19:00
Που; Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Κέντρο

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b