MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

H Κραυγή του Τένεσι Ουίλλιαμς στο Θέατρο Faust

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, η “Κραυγή” του Τένεσι Ουίλλιαμς ανεβαίνει ξανά στο Faust σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τη Μάνια Παπαδημητρίου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team
Το έργο το οποίο ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτήριζε ως “το καλύτερο”  του “έργο μετά το Λεωφορείο ο Πόθος” και χρειάστηκε δέκα χρόνια για να το ολοκληρώσει, έχει την εξής υπόθεση: ο Φελίς κι η Κλαιρ, ηθοποιοί και αδέλφια στη ζωή, βρίσκονται σε ένα παραμελημένο θέατρο όταν πληροφορούνται ότι ο θίασος τούς παράτησε. Εγκαταλελειμμένοι από τους συνεργάτες τους, χωρίς σκηνικό, σχεδόν χωρίς έργο, αντικρίζουν το κοινό τους να παίρνει τις θέσεις του στο θέατρο και να περιμένει να αρχίσει η παράσταση. Αναγκαστικά, δεν παίζουν το προγραμματισμένο έργο, αλλά το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων», έργο για δύο εγκαταλελειμμένα αδέλφια. Καθώς οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μέρη του έργου που δεν θυμούνται ή δεν έχουν ακόμα γραφτεί, χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ρόλο και τον ηθοποιό, στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.
kaugi1

Όσο για την παράσταση, ο Αλέκος Συσσοβίτης και η Μάνια Παπαδημητρίου, που υποδύονται αντίστοιχα τον Φελίς και την Κλαίρ, αναμετριούνται με την εθιστική ευφορία και τις δυσκολίες της θεατρικής πράξης σε μια παράσταση – κλειδαρότρυπα στο making off του θεάτρου, όπου ο συγγραφέας εκθέτει τις στιγμές που το προσωπικό τραύμα του καλλιτέχνη μετουσιώνεται σε τέχνη.
kraugi2
Το έργο Out Cry του Τένεσσι Ουίλλιαμς, παίχτηκε για πρώτη φορά στο Hampstead Theater Club του Λονδίνου το 1967 με τον τίτλο «The Two Character Play». Το 1971 ανέβηκε στο Σικάγο μια άλλη εκδοχή του έργου με τον τίτλο «Out Cry» και με αυτόν τον τίτλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ν. Υόρκη το 1975.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τένεσσι Ουίλλιαμς
Μετάφραση: Έλλη Παπακωνσταντίνου – Αθηνά Μαξίμου
Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Τηλέμαχος Μουσάς

Παίζουν: Φελίς: Αλέκος Συσσοβίτης Κλαιρ: Μάνια Παπαδημητρίου

Τιμές Εισιτηρίων: 12 € , ανέργων, φοιτητικό: 10 €. Προπώληση: viva.gr, τηλ. 11876
Πληροφορίες: Παραστάσεις έως 27 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ραφτάκος των λέξεων: Η παράσταση της Ομάδας Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μια “σύγχρονη” Άλκηστις από τον Δημήτρη Καρατζά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
ΘΕΑΤΡΟ
Εκτός Ύλης reloaded: Το βραβευμένο έργο του Κώστα Λεϊμονή στο Θέατρο Βράχων
ΘΕΑΤΡΟ
Polyamorous: Η κωμωδία του Σπύρου Κακατσάκη στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Χλιμίντρισμα, του Μάριου Ποντίκα στο Bios – Πειραιώς 84
Θεατρικά Νέα
Έτσι ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών: Ο Χάινερ Γκαίμπελς μετατρέπει την Πειραιώς 260 σε μια ζωντανή “ανασκαφή”
ΘΕΑΤΡΟ
The 5th Season – Fat Tuesday: Ο θίασος Novoflot φέρνει μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Τόσο Πολύ: Το ποιητικό έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου επιστρέφει στο Μικρό Γκλόρια
Θεατρικά Νέα
Μίσος: Το Theaterhaus Jena στο Θέατρο Τέχνης με μια νέα σκηνική ανάγνωση της ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς
ΘΕΑΤΡΟ
O Yann Marussich στο Θέατρο NOŪS με την τελετουργική performance «AGOKWA»
ΘΕΑΤΡΟ
Το Σποτ, του Ζήση Ρούμπου για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ