Κλασικό
H Κραυγή του Τένεσι Ουίλλιαμς στο Θέατρο Faust
Από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, η “Κραυγή” του Τένεσι Ουίλλιαμς ανεβαίνει ξανά στο Faust σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τη Μάνια Παπαδημητρίου.
Monopoli Team
30.09.2016
A
A
Το έργο το οποίο ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτήριζε ως “το καλύτερο” του “έργο μετά το Λεωφορείο ο Πόθος” και χρειάστηκε δέκα χρόνια για να το ολοκληρώσει, έχει την εξής υπόθεση: ο Φελίς κι η Κλαιρ, ηθοποιοί και αδέλφια στη ζωή, βρίσκονται σε ένα παραμελημένο θέατρο όταν πληροφορούνται ότι ο θίασος τούς παράτησε. Εγκαταλελειμμένοι από τους συνεργάτες τους, χωρίς σκηνικό, σχεδόν χωρίς έργο, αντικρίζουν το κοινό τους να παίρνει τις θέσεις του στο θέατρο και να περιμένει να αρχίσει η παράσταση. Αναγκαστικά, δεν παίζουν το προγραμματισμένο έργο, αλλά το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων», έργο για δύο εγκαταλελειμμένα αδέλφια. Καθώς οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μέρη του έργου που δεν θυμούνται ή δεν έχουν ακόμα γραφτεί, χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ρόλο και τον ηθοποιό, στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.
Όσο για την παράσταση, ο Αλέκος Συσσοβίτης και η Μάνια Παπαδημητρίου, που υποδύονται αντίστοιχα τον Φελίς και την Κλαίρ, αναμετριούνται με την εθιστική ευφορία και τις δυσκολίες της θεατρικής πράξης σε μια παράσταση – κλειδαρότρυπα στο making off του θεάτρου, όπου ο συγγραφέας εκθέτει τις στιγμές που το προσωπικό τραύμα του καλλιτέχνη μετουσιώνεται σε τέχνη.
Το έργο Out Cry του Τένεσσι Ουίλλιαμς, παίχτηκε για πρώτη φορά στο Hampstead Theater Club του Λονδίνου το 1967 με τον τίτλο «The Two Character Play». Το 1971 ανέβηκε στο Σικάγο μια άλλη εκδοχή του έργου με τον τίτλο «Out Cry» και με αυτόν τον τίτλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ν. Υόρκη το 1975.
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τένεσσι Ουίλλιαμς
Μετάφραση: Έλλη Παπακωνσταντίνου – Αθηνά Μαξίμου
Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Τηλέμαχος Μουσάς
Παίζουν: Φελίς: Αλέκος Συσσοβίτης
Κλαιρ: Μάνια Παπαδημητρίου
Τιμές Εισιτηρίων: 12 € , ανέργων, φοιτητικό: 10 €. Προπώληση: viva.gr, τηλ. 11876
Πληροφορίες: Παραστάσεις έως 27 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Steve Gunn: 5+5 αγαπημένα του τραγούδια και άλμπουμ, λίγο πριν το live στην Αθήνα
Για την Ελεονώρα Σιαράβα, το “June July” είναι μια εμπειρία πέρα από τα όρια του εαυτού
Eurostat: Εκτόξευση σχεδόν 13% των τιμών στα καύσιμα – Πάνω από τον μέσο όρο η Ελλάδα
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου
ATHENS:AM Extended – Μια εμβυθιστική διαδρομή στη νυχτερινή Αθήνα
Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας: Η παράσταση με τη Νένα Μεντή στο Βασιλικό Θέατρο
Βασίλης Προδρόμου: Στον Σταυρό του Νότου για ένα ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι
«Σύγκρουση»: Backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας σειράς του Mega
Η Απόσταση: Η παράσταση του Τιάγκο Ροντρίγκες από την Αβινιόν στη Στέγη
Μη με λησμονεί: Η παράσταση του ΚΘΒΕ έρχεται στο Θέατρο Ιλίσια