MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 29-31 Ιουλίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 29 έως την Κυριακή 24 Ιουλίου και αξίζουν την προσοχή σας!

Οιδίπους Τύρανος στην Επίδαυρο
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή από τον Ρίμα Τούμινα στην Επίδαυρο
Στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασία τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, το Εθνικό Θέατρο συμπράττει για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον “Οιδίποδα Τύραννο” του Σοφοκλή, το εμβληματικότερο ίσως δράμα της αρχαίας γραμματείας, που μιλά για τον αγώνα του ανθρώπου να αποφύγει το πεπρωμένο του, στις 29 και 30 Ιουλίου στην Επίδαυρο.

Τιμές; Ζώνη VIP: 45€, Ζώνη Α: 40€, Ζώνη Β: 20€, 13€ (Μαθητικό, έως 18 ετών), Άνω διάζωμα: 8€, 5€ (Άνεργοι) A.μεΑ.: 5€
Πότε; 29-30 Ιουλίου 2016 στις 21:00
Που; Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος

2) ΘΕΑΤΡΟ
perimenontas ton gkonto mouseio mpenaki 2016

Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμουελ Μπέκετ στο Μουσείο Μπενάκη
Το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας “Περιμένοντας τον Γκοντό”, του Σάμουελ Μπέκετ, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Νατάσσας Τριανταφύλλη, ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή στο Μουσείο Μπενάκη. Η νεαρή σκηνοθέτις επιλέγει το Αίθριο της οδού Πειραιώς, ως ιδανικό τόπο για να αναπτυχθεί αυτός ο «μη-κόσμος» όπως περιγράφεται από τον συγγραφέα, αλλά και για να κλείσει μια άτυπη τριλογία γύρω από το “απόκοσμο” και το “κοσμικό”, ανάμεσα στους Σοφοκλή, Ντοστογιέφσκι και Μπέκετ.

Τιμές; 20€ κανονικό, 15€ μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65), 50€ χορηγικά εισιτήρια για στήριξη της παράστασης
Πότε; Τρίτη έως Κυριακή στις 21.30
Που; Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα

3) ΟΠΕΡΑ
leontios lena kornilios selamsis weekend agenda

Λεόντιος και Λένα του Κορνήλιου Σελαμσή στο Εθνικό Θέατρο
Η νέα όπερα του Κορνήλιου Σελαμσή, «Λεόντιος και Λένα», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μπύχνερ, παρουσιάζεται για δύο παραστάσεις στις 28 και 31 Ιουλίου 2016 στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το θεατρικό έργο του Μπύχνερ θεωρείται από τις σημαντικότερες κλασικές κωμωδίες του γερμανικού ρομαντισμού.
 
Τιμές; Ζώνη Α: 20€, 15€ (Φοιτητικό) Ζώνη Β: 15€, 10€ (Φοιτητικό), 5€ (Άνεργοι) A.μεΑ.: 5€
Πότε; 28 και 31 Ιουλίου 2016 στις 21.00
Που; Εθνικό Θέατρο, Κτήριο Τσίλλερ – Κεντρική Σκηνή

4) ΘΕΑΤΡΟ
ta paravan zan zene festival athinon 2016 2

Τα παραβάν του Ζαν Ζενέ σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη στην Πειραιώς 260
Το εμβληματικό και μνημειώδες έργο του Ζαν Ζενέ “Τα παραβάν”, που αναστάτωσε τη γαλλική κοινωνία το 1966 όταν ανέβηκε στο θέατρο Οντεόν σε σκηνοθεσία Ροζέ Μπλεν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 30 και 31 Ιουλίου στην Πειραιώς 260, σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Τιμές; 20€, 10€ (Φοιτητικό), 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)
Πότε; 30 και 31 Ιουλίου 2016 στις 21.00
Που; Πειραιώς 260, Κτίριο Δ’

5) ΣΙΝΕΜΑ
i magki exei sxedio cinema weekend agenda

Η Μάγκι Έχει Σχέδιο
Τίποτε πιο γενναιόδωρο από μια πνευματώδη και σαρκαστική κομεντί γουντιαλενικής υφής (βλέπε: νευρώσεις, δυσλειτουργικές οικογένειες, ερωτικά τρίγωνα κλπ)! Απολαύστε χωρίς ενοχές… Η τριαντάχρονη Maggie (Greta Gerwig) που ψάχνει -χωρίς ιδιαίτερη όρεξη είναι αλήθεια- να βρει τον μεγάλο έρωτα, αποφασίζει κάποια στιγμή να αποκτήσει παιδί χωρίς σύντροφο. Τότε όμως ερωτεύεται για πρώτη φορά στη ζωή της τον John Harding (Ethan Hawke), έναν καθηγητή ανθρωπολογίας που προσπαθεί να κάνει καριέρα συγγραφέα, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα δύσκολο γάμο με την Georgette Nørgaard (Julianne Moore), μια ευφυέστατη Δανή ακαδημαϊκό.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b