MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

634 λεπτά μέσα στο Ηφαίστειο: ένα ανεπανάληπτο project από την Στέγη και το six d.o.g.s

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το six d.o.g.s παρουσιάζουν ένα γοητευτικό και φιλόδοξο site-specific project στο υπέροχα απόκοσμο και φαντασιακό περιβάλλον ενός ενεργού ηφαιστειακού κρατήρα, στη Νίσυρο, κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης νύχτας, με μοναδική πηγή φωτός την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, στις 18 Αυγούστου 2016.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

15 χαρισματικοί νέοι Έλληνες δημιουργοί συναντιούνται μουσικά για πρώτη φορά και αυτοσχεδιάζουν επί 10 ώρες και 34 λεπτά. Τοποθετημένοι στην κοιλιά ενός μοναδικού φυσικού τοπίου, στη βάση ενός τεράστιου Ηφαιστειακού Κρατήρα διαμέτρου 300 μέτρων σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, τη Νίσυρο, 15 μουσικοί θα πάρουν μέρος σε ένα πρωτοφανές πείραμα, δημιουργώντας ένα πολύωρο αυτοσχεδιαστικό μουσικό έργο επιτόπιας σύνθεσης.

Το δρώμενο θα ξεκινήσει με τη Δύση του ηλίου την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 19.58 και θα ολοκληρωθεί 634 λεπτά αργότερα, με την Ανατολή του ηλίου στις 06.32 το πρωϊνό της Παρασκευής 19 Αυγούστου. Δεν πρόκειται απλά για ένα πρωτότυπο μουσικό εγχείρημα, αλλά για μια πραγματική δοκιμή αντοχών και μια μοναδική, κυριολεκτικά, εμπειρία ζωής, αφού δεν θα καταγραφεί (παρά μόνο φωτογραφικά) και δεν θα επαναληφθεί.

Οι συμμετέχοντες μουσικοί προέρχονται από ένα ευρύ και εκ πρώτης όψεως ετερόκλητο background: αυτοσχεδιαστές, πειραματιστές, συνθέτες, κάποιοι της κλασσικής σχολής, κάποιοι της jazz, άλλοι της ηλεκτρονικής και της παραδοσιακής. Με τις φωνές τους, ηλεκτρικές κιθάρες, κοντραμπάσο, tapes, φλάουτο, κρουστά, πιάνο, samples, κανονάκι, βιολοντσέλο, laptops, πλήκτρα, τσαμπούνα, κλαρίνο και κρουστά, ανάμεσα σε άλλα, θα δημιουργήσουν ετερόκλητους ήχους σε απόκριση του ετερόκλητου τοπίου γύρω τους.

nisuros kratiras stefanos project stegi 2016 2

Με μοναδική πηγή φωτός τη σελήνη και χωρίς καμιά προηγούμενη μεταξύ τους πρόβα, οι 15 θα δημιουργήσουν ένα τέλειο σχήμα: έναν κύκλο, στον οποίο θα εισέλθουν μεν όλοι μαζί ξεκινώντας να παίζουν ταυτόχρονα, από τον οποίο θα εξέρχονται όμως και στον οποίο θα επιστρέφουν καθένας ανάλογα με τις αντοχές και την ανταπόκρισή του στο παγανιστικό work in progress που θα συντελείται γύρω του, με θεατές όσους τυχερούς τολμήσουν να γίνουν μάρτυρες αυτής της αλλιώτικης βραδιάς και ενορχηστρωτή το ίδιο το ηφαίστειο.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Γιάννης Αναστασάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα, Live Sampling), Ταξιάρχης Γεωργούλης (Ούτι), Τάνια Γιαννούλη (Πιάνο), Dead Gum (Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρονικά, Φωνητικά), Μιχάλης Καλκάνης (Κοντραμπάσο), KOSTADIS (Modular Electronics, DIY Contact Mic, Ribbon Devices, Φωνητικά), Σοφία Λαμπροπούλου (Κανονάκι), Sébastien Marteau (Πνευστά), Ορέστης Μπενέκας (Synthesizers, Loops), Στράτος Μπιχάκης (Data Sonification, Modular Synthesizer), Βασίλης Ντοκάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα, Synthesizers, Ηλεκτρονικά), Σταύρος Παργινός (Τσέλο), Στέλιος Ρωμαλιάδης (Φλάουτο), Σοφία Σαρρή (Φωνητικά), Χρίστος Χονδρόπουλος (Τύμπανα, Κρουστά)

Περισσότερες πληροφορίες:
six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Tηλ.: 2103210510

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Όπερα, θέατρο, συναρπαστικές μουσικές συναντήσεις: Όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-2027 στο Θέατρο Ολύμπια
Photo Stories
Μετράμε αντίστροφα για το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ μέσα από 10+1 κλικς από τις πρόβες
Μουσικά Νέα
«Καρδιά μου κράτα»: Η Πολυξένη Καράκογλου ερμηνεύει Ναταλία Γερμανού – Alex Sid
Μουσικά Νέα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανοίγει τη νέα σεζόν στο Μέγαρο και τιμά το Έτος Μπετόβεν
Μουσικά Νέα
Chico Pinheiro: Ο κιθαρίστας που φέρνει τη σύγχρονη βραζιλιάνικη jazz στο Half Note
Επίκαιρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία
Μουσικά Νέα
«Κάτι σου λείπει (βόμβος νο2)»: Pan Pan και Καλλιόπη Μητρόπουλου επιστρέφουν με άλλο ένα κομμάτι που θα ακούμε ξανά και ξανά
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Αυλαία στο Φεστιβάλ Λίμνης με χορό, τζαζ και Μίκη Θεοδωράκη
Μουσικά Νέα
Για μία βραδιά, το Borderline Festival καταλαμβάνει (ξανά) το Onassis Ready
Μουσικά Νέα
Από Σαββόπουλο μέχρι Μάλαμα: Όταν ο Γιώργος Μαζωνάκης ερμήνευε κομμάτια που αγάπησε
Μουσικά Νέα
Γιώργος Μαζωνάκης: Τα τραγούδια που του αφιέρωσαν Κότσιρας, Μάλαμας, Βελεσιώτου επι σκηνής
Μουσικά Νέα
«Ο Γιώργος είχε κάτι που δεν διδάσκεται. Είχε προσωπικότητα»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Μαζωνάκη