MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 27-29 Μαΐου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Μαΐου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΕΚΘΕΣΗ
21η Art-Athina 2016
Η 21η Art-Athina, Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει τις πύλες της στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo) την Πέμπτη 26 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 29 Μαΐου. Συμμετέχουν 49 σημαντικές Ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, 51 καλλιτεχνικές πλατφόρμες, πολιτιστικοί φορείς, επιμελητές, συλλέκτες, κριτικοί τέχνης και μαζί με το φιλότεχνο κοινό δίνουν και φέτος ραντεβού στο απόλυτο σημείο συνάντησης για τη διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία!

Τιμές; Ολόκληρο: 8€, Μειωμένο: 5€ (άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές, κάτοχοι κάρτας ανεργίας με την επίδειξη κάρτας)
Δωρεάν: παιδιά έως 18 ετών, ΑΜΕΑ, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και μέλη της AICA
Πότε; 26-29 Μαΐου 2016
Που; Κλειστό Π. Φαλήρου (TaeKwonDo), Ολυμπιακά Ακίνητα, Μωραϊτίνη 2, Π. Φάληρο

2) ΘΕΑΤΡΟ
festival off off athens 2016 weekend

Φεστιβάλ Off Off Athens 2016 στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Για όγδοη χρονιά το φεστιβάλ Off-Off Athens ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό, από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Τρίτη 28 Ιουνίου, στο Θέατρο Επί Κολωνώ, με συμμετοχή 31 θεατρικών σχημάτων.  Η φυσιογνωμία του θεατρικού αυτού φεστιβάλ παραμένει πλουραλιστική και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία και φέτος να πειραματιστούν ελεύθερα σε έναν καλλιτεχνικό «τόπο» – στην περίμετρο της αθηναϊκής θεατρικής σκηνής – με μόνο στόχο να ανθίσει η δημιουργική έκφραση.

Τιμές; Γενική είσοδος: 5€ (για μία παράσταση) και 6€ (για δύο παραστάσεις της ίδιας βραδιάς) Εισιτήριο διαρκείας: 30€ (max 31 παραστάσεις), 25€ (max 20 παραστάσεις), 20€ (max 10 παραστάσεις)
Πότε; Καθημερινά στις 20:45 για την πρώτη παράσταση και στις 22:00 για τη δεύτερη παράσταση
Που; Επί Κολωνώ – Κεντρική Σκηνή, Ναυπλίου 12, Αθήνα

3) ΕΚΘΕΣΗ
ai weiwei ekthesi weekend

Ο Ai Weiwei στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης εγκαινιάζει την έκθεση Ai Weiwei at Cycladic, την πρώτη μεγάλη έκθεση του δημοφιλούς καλλιτέχνη και ακτιβιστή στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του Ai Weiwei σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως, αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ του καλλιτέχνη και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Σκοπός της έκθεσης είναι να μυήσει το κοινό στην καλλιτεχνική προσέγγιση του Ai Weiwei, μέσα από πολλά και σημαντικά έργα του, ενώ έμφαση δίνεται στις δράσεις που ανέπτυξε ο καλλιτέχνης τους τελευταίους μήνες που πέρασε στην Ελλάδα, καταγράφοντας την προσφυγική κρίση.

Τιμές; Είσοδος: 7€ | Φίλοι ΜΚΤ: είσοδος δωρεάν
Πότε; Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00, Πέμπτη: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-17.00 | Τρίτη: Κλειστό
Που; Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

4) PERFORMANCE/ΕΚΘΕΣΗ
exhibit b stegi ekthesi weekend

Exhibit B του Brett Bailey από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η αφυπνιστική έκθεση/περφόρμανς, που έχει παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο και ο Peter Brook έχει χαρακτηρίσει «ασυνήθιστο επίτευγμα», μας φέρνει αντιμέτωπους με την ιστορία του ρατσισμού και τις τρέχουσες απάνθρωπες πολιτικές απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στα πλαίσια του τρίτου Fast Forward Festival.

Τιμές; Προαγορά: Κανονικό: 10 € Μειωμένο-Άνεργοι: 5 € Αγορά στο χώρο της εκδήλωσης: Με μετρητά, μόνο εισιτήρια των 10€ (διατίθενται 30′ πριν την παράσταση)
Πότε; 24-29 Μαΐου (19:00-22:20*)
Που; Ακαδημίας 23, Αθήνα ((κτίριο της πρώην Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου)

5) ΣΙΝΕΜΑ
the nice gyus cinema weekend

The Nice Guys

Θεοπάλαβη και αντισυμβατική buddy movie με αμέτρητα σημεία αναφοράς: από το φευγάτο σενάριο και την αποδόμηση των κλισέ του φιλμ νουάρ έως την ξεκαρδιστική χημεία των δύο σταρ… Το Λος Άντζελες του 1977 δεν είναι μια οποιαδήποτε πόλη. Η κρίση πλήττει την «Πόλη των Αγγέλων», καθώς οι άνθρωποι κάνουν ουρές για βενζίνη και όχι για να πάνε σινεμά, πυκνό νέφος προκαλεί το θάνατο των πτηνών, κοπέλες εξαφανίζονται μυστηριωδώς και ο θάνατος μιας πορνοστάρ βάζει στο ίδιο μήκος κύματος και συνεργασίας δύο άντρες: τον αποτυχημένο ιδιωτικό ντετέκτιβ Χόλαντ Μαρτς (Ryan Gosling) και τον βίαιο μπράβο Τζάκσον Χιλ (Russell Crowe) που συστήνεται στον Μαρτς σπάζοντάς του το χέρι!

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b